رئيس مرکز برنامهريزي و توسعه فناوري اطلاعات استانداري آذربايجانشرقي به وضعيت نابسامان پاياننامههاي کارشناسي ارشد و رسالههاي دانشجويي اشاره کرد و گفت: برخي پاياننامهها از حالت علمي خارج شده و به صورت صوري تبديل شده است.
، عليرضا کريمي پيش از ظهر امروز در جلسه هماهنگي ويژه برنامههاي هفته پژوهش با بيان اينکه پژوهش اگر نباشد تمام فعاليتهاي کشور دچار رکود ميشود، اظهار داشت: پژوهش انسانها را به تلاش وادار ميکند.
وي ادامه داد: استعداد و توان و پيشرفت هر کشور وابسته به پژوهش و توليد علم است و اين را ميتوان در کشورهاي پيشرفته مشاهده کرد که تا چه اندازه به بحث پژوهش اهميت ميدهند و حرفي براي گفتن دارند.
رئيس مرکز برنامهريزي، نوسازي و توسعه فناوري اطلاعات استانداري آذربايجانشرقي با اشاره به اينکه متاسفانه در کشور ما به پژوهش اهميتي داده نشده است، افزود: اگر سياست مناسب و کاربردي در نظر نگيريم مشکلات بزرگ جامعه حل نخواهد شد.
وي به اعتبارات سالجاري در زمينه پژوهش را يادآور شد و گفت: با توجه به اهتمام و اولويتدهي دولت تدبير و اميد در زمينه پژوهش، براي اولين بودجه حوزه پژوهش و فناوري بالاي 100 درصد پيشرفت داشته است.
کريمي اضافه کرد: در دولت قبلي اعتبار تعيين شده به پژوهش تخصيص داده نشد و از اين رو محققان با مشکل ارائه نظريهها و پيشنهادات علمي و عملي خود روبهرو شدند.
وي در بخش ديگر سخنان خود به وضعيت نابسامان پاياننامههاي کارشناسي ارشد و رسالههاي دانشجويي اشاره کرد و گفت: در برخي از پاياننامهها مشاهده ميشود که اين مطالب از حالت علمي خارج شده و به صورت صوري تبديل شده است و دانشجويي که پاياننامه ارائه ميدهد صرفا براي رفع تکليف و اخذ مدرک رسالهها را خريد و فروش ميکنند.
رئيس مرکز برنامهريزي، نوسازي و توسعه فناوري اطلاعات استانداري آذربايجانشرقي پاساژ نسيم تبريز را که محلي براي خريد و فروش پاياننامههاي دانشجويي در مقاطع مختلف شده است را مثال زد و ادامه داد: محلهاي زيادي مانند پاساژ نسيم وجود دارد که بار علمي کشور نزول داده و فاجعه بزرگ براي پيشرفت علمي کشور محسوب ميشود.