مدير دفتر برنامهريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه گفت: آبدهي زولاچاي سلماس در دو دهه اخير 66 درصد کاهش داشته است.
مسعود تجريشي ظهر امروز در همايش آگاه سازي عمومي از چالشهاي آب در حوضه درياچه اروميه، که در سالن همايش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي سلماس در حال برگزاري است، اظهار داشت: افزايش انعکاس تشعشعات خورشيدي منتشره از بستر درياچه اروميه زمينه ازدياد تشعشعات سرطانزا را سبب ميشود.
وي افزايش شوري آب و خاک مناطق مجاور را دليلي بر افزايش سقط جنين دامها و لطمات جبران ناپذير بر توليدات کشاورزي دانست و گفت: بايد درياچه اروميه نجات يابد، در غير اين صورت صدمات جبرانناپذيري را خواهيم ديد.
مدير دفتر برنامهريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه ادامه داد: بي توجهي در سالهاي گذشته به اعداد و ارقام مربوط به بيلان آبهاي زيرزميني، ميزان شوري آب و ميزان مصرف 82درصدي منابع آبخوان درياچه اروميه و ... فجايع امروزي را ايجاد کرده است که نتيجه آن استفاده دو برابري دشت سلماس از منابع آبي شده است.
اين مسؤول اذعان داشت: کاهش بارش و افزايش برداشت از چاههاي آب يکي از مهمترين دلايل کمآبي و خشکي درياچه اروميه هست.
تجريشي با بيان اينکه آبدهي زولاچاي سلماس در دو دهه اخير 66 درصد کاهش داشته است، تصريح کرد: در سال 70 حدود 500 ميليارد مترمکعب آب وارد درياچه شده بود که در حال حاضر يک درصد اين مقدار وارد درياچه ميشود.
مدير دفتر برنامهريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه يادآور شد: نشست اراضي در منطقه لکستان سلماس از عوارض کمبود آب زيرزميني است که اين امر مشکلات زيادي را سبب ميشود.
تجريشي گفت: ايجاد کانونهاي توليد غبار در اطراف درياچه اروميه را شاهد هستيم که اين وضعيت از طريق تصاوير ماهوارهاي و بازديدهاي ميداني قابل مشاهده است.