استاندار آذربايجانشرقي گفت: علاقهمند به توسعه ارتباطات خود با اتريش هستيم.
اسماعيل جبارزاده در ديدار با هيأت فناوري اتريشي در محل استانداري با بيان اينکه تبريز يکي از شهرهاي علمي و فناوري ايران به مفهوم واقعي است، افزود: منطقه ويژه ربع رشيدي، دانشگاهي بوده که 700 سال قبل فعاليت ميکرد.
وي با بيان اينکه ربع رشيدي، دانشگاه کارآفرين به مفهوم واقعي بود، اظهار کرد: در اين مرکز به هفت زبان روز دنيا تدريس ميشد و از 17 کشور دنيا در اين دانشگاه، دانشجو وجود داشت.
وي اظهار کرد: 700 سال پي در اين مرکز، اساتيدي تدريس ميکردند و دانشگاه، در حقيقت يک شهري متشکل از بخشهاي مختلف بود.
استاندار آذربايجانشرقي عنوان کرد: نسبت داشجو به استاد در ربع رشيدي، سه به يک بوده است. در آن زمان، حدود 70 شتر، مواد اوليه به اين دانشگاه آورده و 70 شتر ديگر، محصولات دارويي تبريز را به کشورهاي مختلف صادر ميکردند.
جبارزاده گفت: استان آذربايجانشرقي، موقعيت بسيار ويژه اي دارد و تبريز در مرکزي واقع شده که توسط جاده ابريشم، شرق و غرب جهان را به يکديگر وصل کرد است.
وي عنوان کرد: اسم منطقه ويژه را به ياد 700 سال قبل، منطقه ربع رشيدي گذاشتهايم و دوست داريم با کمک موسساتي همچون موسسه فناوري اتريش فعالتر کنيم.
جبارزاده ادامه داد: علاقهمنديم در اين مرکز، توسعه را به تمامي محققان ياد دهيم؛ چرا که توسعه چيزي نيست که با اخذ مدرک از دانشگاه به دست آيد و در درجه اول بايد مغز افراد را با مقولههايي همچون علم و فناوري آشنا کنيم.
وي با بيان اينکه علاقهمند به توسعه ارتباطات خود با انستيتو فناوري اتريش (AIT) و شوراي عطف هستيم، اظهار کرد: ميخواهيم در هر واحد توليدي استان، شاخه اي از منطقه ويژه علم و فناوري در قالب واحدهاي تحقيق و توسعه رسوخ داشته باشد.
جبارزاده با بيان اينکه منطقه ويژه به عنوان موتور محرک استان است، تصريح کرد: بايد استان را بيش از پيش به حرکت در مسير علم و فناوري واداريم.
اين مقام مسئول ادامه داد: با توجه به اينکه اقتصاد ما متکي به نفت است، از هوش خود چندان استفاده نکرديم، اما از اين پس ميخواهيم عصر نفت را تعطيل کنيم و از مغزهاي خود براي توسعه و پيشرفت استان استفاده کنيم و به دنبال تحقق اقتصاد بدون نفت هستيم.
جبارزاده گفت: تحريم ها باعث قطع ارتباط ايران و بسياري از کشورها همچون اتريش شده بود ولي تلاش مي کنيم که در آينده نزديک، اين ارتباطات را بيش از پيش تقويت کنيم.