اگر افسرده هستيد، احتمالا پزشکتان نسخههايي برايتان تجويز کرده است، که معمولا هم درمانهاي دارويي و رواني خواهد بود. شايد درمانهاي دارويي علائم افسردگي را موقتا بهبود ببخشند، اما هيچ راه درماني دارويي دائمي براي افسردگي وجود ندارد. همچنين درمانهاي دارويي هميشه ميزبان عوارض جانبي نامطبوعي نيز خواهند بود.
دربارهي افسردگي:
به اعتقاد مؤسسه ملي بهداشت روان آمريکا، حدود ?? ميليون آمريکايي بزرگ سال، از بيماريهاي افسردگي رنج ميبرند. بيماريهاي افسردگي متعددي همچون افسردگي پس از زايمان، اختلالات خلقي فصلي، اختلالات افسردگي ماژور، افسردهخويي و غيره وجود دارد.
در حاليکه هر کدام از اين بيماريها علائم متفاوتي دارند، اما برخي از علائم همچون احساس غم و اندوه، پوچي، عدم علاقه به فعاليتهايي که قبلا لذت ميبرديد، کاهش اشتها و خواب، و زودرنجي، بين آنها مشترک است.
درمانهاي افسردگي:
افسردگي ممکن است به دلايل مختلفي رخ بدهد. يک تئوري اين است که افسردگي بدليل عدم تعادل در مواد شيميايي خلق و خو در مغز شما رخ ميدهد. بر اين مبنا، درمانهاي پزشکي متعارفي همچون داروهاي ضد افسردگي که براي تنظيم انتقال دهندههاي عصبي همچون سروتونين، نوراپي نفرين و يا دوپامين در مغز شما بکار ميروند، انجام خواهد گرفت.
اما عوامل ديگر افسردگي، ميتواند تروماي دوران کودکي، عوامل اجتماعي، اختلالات رواني و زيستمحيطي و يا ژنتيکي باشد. در بسياري از اين موارد، توصيه ميشود تا با روان درماني، مشکلات اساسي و يا حل نشدهي فرد که مسبب افسردگي اوست، کشف شود.
روشهاي درماني ديگري که ميتواند در اين مسير مفيد باشد، بازخورد زيستي، گياهان دارويي، طب سوزني، ماساژ درماني، تاي چي و يوگا است. و اما به نظر دانشگاه مريلند، آنطور که تحقيقات نشان دادهاند، ورزش ميتواند علائم و نشانههاي افسردگي در افراد مبتلا به افسردگيهاي خفيف تا متوسط را کاهش دهد.
ورزش چگونه کمک مي کند:
فعاليت بدني منظم، به تنظيم انتقال دهندههاي عصبي کمک ميکند، يعني همان کاري که داروهاي ضد افسردگي با شما انجام ميدهند. همچنين برخي از ورزشها، مواد شيميايي که ميتوانند افسردگي را بدتر کنند را نيز در بدن کاهش خواهند داد. ورزش ميتواند اعتماد بنفس شما را افزايش دهد، اخلاقتان را خوب کند، و خواب آرامي به شما هديه دهد. بعلاوه برخي از ورزشها شما را به تعامل با ديگران، بازيهاي گروهي و يا رفتن به باشگاه وا ميدارد. و همين اتفاق ميتواند انزواي اجتماعي که در بين بسياري از افسردهها مشترک است را نيز بهبود ببخشد.
انواع ورزشها:
نوع ورزشي که انجام ميدهيد، به اندازهي تناوب و طول ورزشتان مهم نيست. با انجام حداقل ?? دقيقه ورزش در روز، و سه تا پنج روز در هفته، ميتوانيد به اندازهي قابل توجهي افسردگيتان را کاهش دهيد. اما فعاليت به مقدار کمتر هم کمکتان خواهد کرد، مخصوصا اگر ورزش شديدي همچون دويدن يا دوچرخه سواري انجام دهيد.
چيزي که هنگام انتخاب يک برنامهي تمريني اهميت دارد، اين است که از آن فعاليت لذت ببريد، چرا که به احتمال بيشتري به آن برنامه خواهيد چسبيد.