يشتر ما پوست ميوهها را دور ميريزيم، چون فکر ميکنيم ديگر با آنها کاري نميتوانيم انجام دهيم. اما من ميگويم آنها را بخوريد! بنظر ميرسد که آنها خوردني نيستند اما پوست ميوهها در واقع سرشار از موادي با فوايد فوق العاده براي زيبايي و سلامتي هستند.
بيشتر ما پوست ميوهها را دور ميريزيم، چون فکر ميکنيم ديگر با آنها کاري نميتوانيم انجام دهيم. اما من ميگويم آنها را بخوريد! بنظر ميرسد که آنها خوردني نيستند اما پوست ميوهها در واقع سرشار از موادي با فوايد فوق العاده براي زيبايي و سلامتي هستند.
کيمبرلي سيندر، متخصص معروف تغذيه و مولف کتاب «غذاهاي سم زدا» ميگويد که روشهاي جالبي براي استفاده از اين پوستهاي سرشار از مواد مغذي در رژيم غذاييتان وجود دارد.
پوست ميوه ميتواند حاوي 3تا 4برابر فيبر، بيشتر از خود ميوه باشد. فيبر نقشي مهم در فرايند سم زدايي از بدن دارد. پوستها همچنين حاوي دستهاي از آنتي اکسيدانها و ويتامينهاي ضد پيري هم هستند. و از اين گذشته، پوست ميوهها کم کالري و با مقدار پاييني از قند و چربي هستند.
پوست برخي مرکبات مانند پرتقال، حتي سطوح بالاتري از ويتامين سي نسبت به خود ميوه دارد. پوست يک پرتقال تازه ويتامينهاي A ،Bو مواد معدني مانند روي،کلسيم، سلنيوم و منگنز دارد.
اما چطور ميشود پوست ميوه را خورد؟!
سيندر اينطور ميگويد که ميتوانيد سالادتان را با پوست مرکبات تزئين کنيد، يا اينکه آنها را داخل نوشيدنيهايتان بريزيد. من اخيراً چند هفته در تايلند آموزش آشپزي ديدهام، آنها پوست ليمو را درون نوعي پاستاي تند ميانداختند!
پوست موز چطور؟ بنظر بد طعم ميرسد، اما در واقع خوردن آن، سطح سروتونين بدن را،که ميتواند باعث تقويت قواي ذهني شده و روحيهتان را بالا ببرد، افزايش ميدهد.
سندر ميگويد که پوست موز مانند خود آن ميوه، منبع عالي پتاسيم است اما فيبر محلول (که باعث ميشود احساس سيري کنيد و به پايين آوردن کلسترول بد خونتان هم کمک ميکند) و فيبر نامحلول (که باعث عملکرد بهتر سيستم گوارش ميشود) بيشتري دارد.
در برخي مناطق دنيا مثل هند و آسيا پختن يا سرخ کردن پوست موز يا مصرف آنها در تهيهي دسرها مرسوم است. سعي کنيد تکهاي پوست موز به اسموتي خود اضافه کنيد يا چند قاشق غذاخوري از پوست موز پوره شده را به مواد لازم براي پخت کيکتان اضافه کنيد. هر چه ميوه، رسيدهتر باشد، پوستش نازکتر ميشود و طعم بهتري هم پيدا ميکند.
پوست سفيد هندوانه، مورد ديگري است که حاوي ويتامين C، ويتامين B6و سيترولين است. سيترولين آمينو اسيدي است که به رقيق شدن خون و بهبود گردش خون کمک ميکند. پوست سبز هندوانه را جدا کنيد و مغز سفيدش را بهمراه قسمتهاي صورتي رنگ آبدارش، درون نوشيدني خود بريزيد.
سيندر توصيهى مهمي دربارهي خوردن پوست ميوهها دارد: محصولات کشاورزي ارگانيک بخريد که بطور طبيعي رشد ميکنند. اين محصولات، نه فقط بدليل پرورش در خاک بهتر، مغذي ترند، بلکه براي پرورششان از سموم هم استفاده نشده است.
“او ميگويد: درحالي که موزهاي ارگانيک گرانتر از انواع معمول نيستند، اما ممکن است برخي از توليدات ارگانيک پرهزينه باشند. اگر قصد داريد پوست و مغز ميوهها را مصرف کنيد، انواع ميوههاي ارگانيک را توصيه ميکنم چرا که سموم، بدرون پوست نفوذ ميکنند و پاک کردن کاملشان با شستن ممکن نيست.”
هستهها و دانهها را هم فراموش نکنيد! هستههاي آناناس، کم آبتر و سختترند، اما هنوز بسيار سودمند بوده و پر از آنزيم بروملين هستند که ثابت شده اثرات تصفيه کننده و ضد التهابي دارد. سيندر همچنين ميگويد که خوردن مقدار کمي از دانه هاي پاپايا اثرات ضد انگل و ضد باکتري دارد و ميتواند به سم زدايي کبد کمک کند.