يک متخصص تغذيه عنوان کرد: در فصل سرما، نياز بدن براي تأمين حرارت و سوختوساز خود به دريافت کالري و انرژي بيشتر ميشود، به همين دليل مصرف غذاهايي با ميزان کالري زياد جهت تامين گرماي موردنياز يک ضرورت است.
دکتر حسن فرهاد غيبي، با بيان اين مطلب گفت: اما افرادي که در محيط هاي گرم همچون خانه و محيط کار سربسته هستند نياز به افزايش ميزان دريافت کالري ندارند؛ چرا که با افزايش دريافت کالري در اين دسته از افراد، احتمال ابتلا به اضافه وزن و چاقي وجود دارد، از اين رو افزايش کالري به همه افراد توصيه نميشود.
وي با اشاره به اهميت مواد غذايي حاوي ويتامين ها و املاح مورد نياز بدن و آنتي اکسيدان ها در اين فصل افزود: ويتامينهاي A، C و D و مادهي معدني روي (زينک) براي پيشگيري از سرماخوردگي، عفونت و تقويت سيستم ايمني بدن در فصل سرما ضروري ميباشند.
وي خاطرنشان کرد: بهترين منبع تامين ويتامين A، شير، غذاهاي گوشتي و پيش سازهاي آن در سبزيجات به ويژه سبزيجات تيره و ميوه هاي نارنجي نظير هويج، مرکبات و خرمالو به دليل وجود بتاکارتنها مي باشد.
وي درخصوص ويتامين D با اشاره به کمبود آن در جهان و در کشور گفت: مهمترين منبع تامين کنندهي آن نورخورشيد ميباشد که با توجه به کمبودن آن در فصل زمستان، توصيه ميشود مردم در اين فصل، از نورخورشيد و منابع غذايي دريايي بيشتر استفاده کنند.
وي با بيان اينکه وجود روي (زينک) در دوران بلوغ، در بهبود زخم و براي تقويت سيستم ايمني بدن با اهميت است، اظهار کرد: همچنين کمبود آن ميتواند منجر به بلوغ ديررس و مشکلات جنسي در آينده شود.
فرهاد غيبي خاطرنشان کرد: گوشتها و حبوبات بهترين منابع تامين روي ميباشند.
وي توصيه کرد: در فصل سرما بايد به طور روزانه از پنج گروه اصلي غذايي شامل نان، غلات، ميوهها و سبزيجات، گوشت، حبوبات، تخم مرغ، شير و لبنيات استفاده کرد.
وي خاطرنشان کرد: افرادي که دچار سرماخوردگي ميشوند، مقداري از آب و املاح بدنشان با تب کردن از بين ميرود؛ بنابر اين به اين افراد توصيه ميشود، براي رفع کم آبي بدن و جايگزين کردن مواد از دست رفته، از مايعات فراوان بهويژه مايعات گرم همچون آش و سوپهاي حاوي سبزيجات زياد استفاده کنند.
اين متخصص تغذيه با اشاره به نقش کافئين در دفع بيشتر آب بدن توصيه کرد: تا حد امکان از قهوه، نسکافه، چاي پررنگ و شکلات در اين فصل کمتر استفاده شود و با مواد فاقد کافئين و يا حاوي کافئين کم نظير چاي کمرنگ جايگزين شود.
وي با تاکيد بر رعايت اصول بهداشتي در پيشگيري از انتقال انواع ميکروبها و ويروسها در فصل سرما عنوان کرد: شستوشوي مرتب دستها، عدم دست دادن و روبوسي با همديگر از جمله مسائل بهداشتي است که بايد رعايت شود.