1395/08/08 - 4 : 54
کد خبر: 14125
افزايش احتمال ابتلا به چاقي و اضافه وزن در فصل سرما
يک متخصص تغذيه عنوان کرد: در فصل سرما، نياز بدن براي تأمين حرارت و سوخت‌وساز خود به دريافت کالري و انرژي بيشتر مي‌شود، به همين دليل مصرف غذاهايي با ميزان کالري زياد جهت تامين گرماي موردنياز يک ضرورت است.

دکتر حسن فرهاد غيبي، با بيان اين مطلب گفت: اما افرادي‌ که در محيط‌ هاي گرم همچون خانه و محيط کار سربسته هستند نياز به افزايش ميزان دريافت کالري ندارند؛ چرا که با افزايش دريافت کالري در اين دسته از افراد، احتمال ابتلا به اضافه وزن و چاقي وجود دارد، از اين رو افزايش کالري به همه افراد توصيه نمي‌شود.

 

وي با اشاره به اهميت مواد غذايي حاوي ويتامين ها و املاح مورد نياز بدن و آنتي اکسيدان‌ ها در اين فصل افزود: ويتامين‌هاي  A، C  و D و ماده‌ي معدني روي (زينک) براي پيشگيري از سرماخوردگي، عفونت و تقويت سيستم ايمني بدن در فصل سرما ضروري مي‌باشند.

 

وي خاطرنشان کرد: بهترين منبع تامين ويتامين  A، شير، غذاهاي گوشتي و پيش سازهاي آن در سبزيجات به‌ ويژه سبزيجات تيره و ميوه‌ هاي نارنجي نظير هويج، مرکبات و خرمالو به دليل وجود بتاکارتن‌ها مي‌ باشد.

 

وي درخصوص ويتامين D با اشاره به کمبود آن در جهان و در کشور گفت: مهم‌ترين منبع تامين کننده‌ي آن نورخورشيد مي‌باشد که با توجه به کم‌بودن آن در فصل زمستان، توصيه مي‌شود مردم در اين فصل، از نورخورشيد و منابع غذايي دريايي بيشتر استفاده کنند.

 

وي با بيان اينکه وجود روي (زينک) در دوران بلوغ، در بهبود زخم و براي تقويت سيستم ايمني بدن با اهميت است، اظهار کرد: همچنين کمبود آن مي‌تواند منجر به بلوغ ديررس و مشکلات جنسي در آينده شود.

 

فرهاد غيبي خاطرنشان کرد: گوشت‌ها و حبوبات بهترين منابع تامين روي مي‌باشند.

 

وي توصيه کرد: در فصل سرما بايد به‌ طور روزانه از پنج گروه اصلي غذايي شامل نان، غلات، ميو‌ه‌ها و سبزيجات، گوشت، حبوبات، تخم مرغ، شير و لبنيات استفاده کرد.

 

وي خاطرنشان کرد: افرادي که دچار سرماخوردگي مي‌شوند، مقداري از آب و املاح بدنشان با تب کردن از بين مي‌رود؛ بنابر اين به اين افراد توصيه مي‌شود، براي رفع کم آبي بدن و جايگزين کردن مواد از دست رفته، از مايعات فراوان به‌ويژه مايعات گرم همچون آش و سوپ‌هاي حاوي سبزيجات زياد استفاده کنند.

 

اين متخصص تغذيه با اشاره به نقش کافئين در دفع بيشتر آب بدن توصيه کرد: تا حد‌ امکان از قهوه، نسکافه، چاي پررنگ و شکلات در اين فصل کمتر استفاده شود و با مواد فاقد کافئين و يا حاوي کافئين کم نظير چاي کم‌رنگ جايگزين شود.

 

وي با تاکيد بر رعايت اصول بهداشتي در پيشگيري از انتقال انواع ميکروب‌ها و ويروس‌ها در فصل سرما عنوان کرد: شست‌وشوي مرتب دست‌ها، عدم دست دادن و روبوسي با همديگر از جمله مسائل بهداشتي است که بايد رعايت شود.

 

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 6 + 9

  آخرین اخبار
حضور پر رنگ بانک توسعه تعاون در نمايشگاه رينوتکس مراغه
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
تجهيز و توانمندسازي آزمايشگاه مدارس آذربايجان‌شرقي
کلاس هاي دانشگاه هاي آذربايجان شرقي تا پايان هفته مجازي است
ستارخان به صحنه بازگشت
  پربازدیدترین اخبار
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
ادارات آذربايجان شرقي امروز باز است
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
تبريز در بند ترافيک: آيا هوشمند سازي حمل و نقل عمومي و فرهنگسازي مي تواند راهگشا باشد؟
حضور پر رنگ بانک توسعه تعاون در نمايشگاه رينوتکس مراغه
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.