مديرعامل سازمان پارکها و فضاي سبز تبريز از احداث باغ گياهان دارويي معطر در پارك ائل گلي خبر داد و گفت: اين اقدام با هدف بسترسازي مناسب براي آموزش شهروندان و فرهنگ سازي توسعه كشت گياهان دارويي انجام ميشود.
محمد حسين حسنزاده در جلسه مشترک با رئيس مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي آذربايجانشرقي با اعلام اين خبر اظهار کرد: باغ گياهان دارويي معطر با رويکرد مصرف کم و بهينه آب و فرهنگ سازي کشت و کاربرد گياهان دارويي (خصوصاً در فضاهاي سبز) به همت محققان مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجانشرقي با متراِژ 3000 متر مربع در ضلع غربي پارک ائل گلي در حال اجرا است.
حسن زاده تصريح کرد: اولويت نخست در سازمان پارکها، کاهش مصرف آب و استفاده از گونههاي کم مصرف آب است که به همين دليل بايد اصولي فکر کرده و در کاشت و انتخاب گونه دقت داشته باشيم.
وي، توجه به بحث آموزش شهروندي در اين باغ را امري ضروري خوانده و گفت: رويکرد ما بر اين اساس است که در باغ گياهان دارويي آموزش شهروندان توسط محققان مرکز تحقيقات انجام گيرد؛ چرا که اين آموزش مي تواند براي همه شهروندان جهت شناخت گونه، نوع کاشت و نحوه نگهداري مفيد و کاربردي باشد.
مديرعامل سازمان پارکها و فضاي سبز تبريز با اشاره به بهره برداري از اين باغ گياهان دارويي طي سال آينده، تصريح کرد: همکاري با مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي استان با هدف استفاده از تجارب و اطلاعات علمي مي تواند بسيار مفيد باشد.
همچنين رئيس مرکز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي نيز در بازديد از باغ گياه دارويي معطر اظهار کرد: در کل دنيا باغ هاي گياه شناسي يکي از پربازديدترين مکان ها است و اين پروژه که در پارک ائل گلي در دست اجراست، در سالهاي آتي و به ويژه در برنامه هاي "تبريز 2018" مي تواند جاذب گردشگران زيادي باشد.
حسين لطفعلي زاده با تاکيد بر اينکه در اين باغ طرح هاي قديمي را به طرح هاي نو تبديل کرده و طرحهاي تلفيقي استفاده مي کنيم، افزود: بعضي از گونه هاي درختان و گياهان دارويي در حال انقراض هستند که در اين باغ مي توان ضمن احياء آنها شهروندان را با آن گونه ها آشنا ساخت.
وي همچنين از آمادگي مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي آذربايچان شرقي جهت همکاري با سازمان پارکها و فضاي سبز خبر داد و گفت: در تمام زمينه هاي فضاي سبز ما آماده آموزش همکاران و بهره برداران مرتبط با حوزه فضاي سبز هستيم چرا که بايد تجربه ها و دانش فني را به جوانان علاقمند و شرکتهاي دانش بنيان منتقل کرد.
رئيس مرکز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي گونه هاي کاشته شده در اين باغ را شناسنامه دار معرفي کرد و اظهار داشت: در اين باغ اطلاعات همه گونه ها در کنار گونه نصب مي شود تا گردشگران داخلي و خارجي هم بتوانند با آن گونه آشنا گردند.
لطفعلي زاده با اشاره به شکل هندسي ايجاد شده در باغ گياه شناسي افزود: از زمانهاي بسيار دور گياه شبدر به عنوان گياه دارويي در طب مورد استفاده قرار مي گرفت از اين رو کرتهاي ايجاد شده به شکل گياه شبدر است که گياهان دارويي، به ويژه گونه هاي معطر داخل آن کاشته مي شود.