احرارخبر: رئيس ستاد احياي درياچهي اروميه گفت: مرگ درياچهي اروميه مساوي با مرگ مردم آذربايجان است و از اين رو مردم در کمک به احياء درياچه از دولت پيشي گرفتهاند.
عيسي کلانتري در مراسم تجليل از فعالان احياء درياچهي اروميه اظهار کرد: با صراحت تمام نويد احيا شدن درياچهي اروميه را به مردم ميدهم چون برنامهريزي هاي علمي و منطقي در اين راستا انجام شده و درياچه احيا خواهد شد، چرا که مردم نيز خواستار اين امر و حامي درياچه هستند.
وي افزود: خوشبختانه دولت تدبير و اميد بر خلاف دولتهاي قبلي از اين طرح حمايت ميکند و با وجود کمبود بودجه اخيرا 300 ميليارد تومان بودجه به طرح احياي درياچه اختصاص داده شده است.
وي تاکيد کرد: با سياستهاي سنتي دهههاي گذشته نميتوان در حوزهي کشاورزي سياستگذاري کرد و با توجه به روند پيشرفت علم و دستاوردهاي بشري که هر لحظه رو به تغيير است، بايد سيستم کشاورزي خود را علم محور کنيم.
کلانتري با اشاره به زيادهخواهي نسل جديد و بحران کمآبي بيان کرد: نسل جديد نبايد حق نسل آينده را تضييع کرده و منابع آنان را پايمال کنند.
وي عنوان کرد: ستاد احياي درياچهي اروميه تا سال 1402 که سطح درياچه به سطح اکولوژيکي و موردنظر برسد، به فعاليت خود ادامه خواهد داد و پس از آن اين وظيفهي مردم است تا با اصلاح الگوي مصرف آب چه در خانهها و چه در بخش کشاورزي از بحرانهايي از اين قبيل جلوگيري کنند.
رئيس ستاد احياي درياچهي اوميه با اشاره به تاکيدات ارگانهاي بينالمللي گفت: طبق آمارها و مطالعات بايد 40 درصد آب تجديدپذير مصرف شود ولي نرخ مصرف در کشور ما 104 درصد است و اين الگوي مصرف منابع آبي کشور را به سمت نابودي خواهد کشاند.
وي با اشاره به اينکه فعاليت زنبور عسل در شرق درياچه 80 درصد کاهش داشته است گفت: اگر به اين منوال پيش رود در 10 سال آينده فعاليتهاي کشاورزي در منطقه به طور چشمگيري کاهش خواهد داشت.
کلانتري افزود: سازمان محيط زيست به عنوان نمايندهي قانوني ملت، امانتدار درياچهي اروميه و ساير منابع طبيعي است و اين سازمان بايد با جان و دل از اين منابع پاسداري کند.
گفتني است مراسم تجليل از فعالان احياء درياچهي اروميه با حضور مسئولان مربوطه و کشاورزان نمونه در مجتمع فرهنگي 29 بهمن تبريز برگزار شد.