احرارخبر:استاندار آذربايجانشرقي گفت: ايران و ترکيه دو کشوري هستند که بيشترين مشترکات فرهنگي، ديني و تاريخي را دارند.
اسماعيل جبارزاده بعد از ظهر امروز در کنفرانس تجارت و سرمايهگذاري آذربايجانشرقي و ترکيه در اتاق بازرگاني تبريز اظهار داشت: ايران و ترکيه دو کشوري هستند که بيشترين مشترکات فرهنگي، ديني و تاريخي را دارند.
وي با بيان اينکه هر ماه بيش از 10 پيوند دختر و پسر ايراني و ترک را امضا ميکنم، افزود: ايران و ترکيه در حال حاضر با همه مشترکات، فاميل هم محسوب ميشوند.
جبارزاده گفت: ايران و ترکيه در 200 سال گذشته هيچ مشکلي نداشتهاند و امروز شرايط بيش از هر زمان ديگري براي توسعه روابط دو کشور فراهم است.
شب کودتا تا صبح بيدار ماندم/ دوستيها شرايط خاص خود را دارد
استاندار آذربايجانشرقي به کودتاي نافرجام اخير ترکيه اشاره کرد و اظهار داشت: من به عنوان استاندار آذربايجانشرقي شب کودتا از ساعت 22.30 تا 8.30 صبح نخوابيدم و اتفاقات را دقيقه به دقيقه رصد و پيگيري ميکردم و نميتوانستم استراحت کنم، چرا که در کشور همسايه و مسلمانان انسانها را ميکشتند و نميشد نسبت به اتفاقات آن شب بيتفاوت بود و ايران نخستين کشوري بود که کودتا را در ترکيه محکوم کرد.
جبارزاده با اشاره به آيهاي از قرآن کريم که ميفرمايد «اي مسلمانان از يهوديها و نثاريها دوست و سرپرست براي خود نگيريد»، گفت: ما مخالف ارتباطات اقتصادي با کشورهاي غربي نيستيم، اما دوستيها شرايط خاص خود را دارد.
وي افزود: در شب کودتا در نخستين ساعات بعد از ايران، مسلمانان بودند که با ترکيه اظهار همدردي کردند و در آن شب برخي کشورهاي به ظاهر دوست ترکيه منتظر برنده بازي بودند و روزها و هفتهها سکوت کردند تا نتيجه بازي مشخص شود.
ايران به تجارب بازار 35 ميليون گردشگري ترکيه نياز دارد
استاندار آذربايجانشرقي به موفقيت ترکيه در زمينه گردشگري ترکيه اشاره کرد و گفت: ايران به تجارب بازار 35 ميليون نفري گردشگري ترکيه نيازمند است و از حضور فعالان صنعت توريسم در تبريز استقبال ميکند.
جبارزاده تاکيد کرد: ما براي سال 2018 نياز به هتل، رستوران، مراکز فرهنگي و اقامتي با کيفيت خوب داريم و شهردار تبريز هم اعلام کرده که به سرمايهگذاران در اين بخش امتيازهاي ويژهاي ميدهد که ميتواند زمينه فعالان اقتصادي مشترک ايران و ترکيه باشد.
وي درخصوص توسعه تجارت ايران و ترکيه به 30 ميليارد دلار گفت: بخش بزرگي از اين رقم بايد توسط همين جمع تحقق پيدا کند و آذربايجانشرقي محور توسعه همکاريهاي دو کشور است.
استاندار آذربايجانشرقي در ادامه به ظرفيتهاي بخش معدن استان اشاره کرد و گفت: در اين زمينه ميتوان هلدينگهاي سرمايهگذاري در بخش معدن توسط فعالان اقتصادي دو کشور تشکيل داد و اقدام به کار کرد.
وي با اشاره به اينکه يک درصد مس جهان در آذربايجانشرقي است، اظهار داشت: معادن فلزات گرانبها، معدن نفلينسينيت سراب که مواد اوليه آلومينيوم است و سنگهاي ساختماني در استان وجود دارد که تمام مطالعات اوليه آنها تمام شده و آماده سرمايهگذاري است.
استاندار آذربايجانشرقي گفت: بين دولت ايران و ترکيه در زمينه ساخت شهرکهاي صنعتي اقداماتي انجام گرفته و ما همه زمينهها و مقدمات لازم براي ايجاد شهرک صنعتي ترکيه را در استان آذربايجانشرقي فراهم کردهايم و آماده واگذاري زمين موردنياز با همه زيرساختها به طرف ترکيهاي هستيم.
جبارزاده خاطرنشان کرد: متقابلا سرمايهگذاران ايراني حاضر هستند تا شهرک صنعتي اختصاصي مشترک را در ترکيه اجرا و محصولات روز دنيا را توليد کنند.
استاندار آذربايجانشرقي تصريح کرد: همه دستگاههاي دولتي استان آماده حمايت از فعاليتهاي مشترک تجار، صنعتگران و توليدکنندگان هستند.