احرارخبر: نماينده مردم تبريز در مجلس در رابطه با وجود 11 ميليون حاشيهنشين در کشور که 3 ميليون آنها جوان هستند، گفت: علت عمده مهاجرت و حاشيهنشيني نبود اشتغال در مناطق محروم و روستاهاست.
زهرا ساعي با انتقاد از اينکه امکانات لازم براي اشتغال جوانان در روستاها وجود ندارد، اظهار داشت: از اين رو شاهد هستيم که اين افراد به اجبار به مهاجرت و حاشيهنشيني روي ميآورند.
نماينده مردم تبريز، آذرشهر واسکو در مجلس شوراي اسلامي، با تاکيد بر اينکه هيچ زمينهاي براي اشتغال جوانان فارغالتحصيل دانشگاهي در کشور وجود ندارد، ادامه داد: از سوي ديگر دانشگاهها تنها به ارائه مدرک اکتفا ميکنند بدون اينکه مهارت و تخصصهاي لازم را به دانشجويان آموزش دهند تا بعد از فارغالتحصيلي بتوانند وارد فضاي کسب و کار شوند.
وي بر ضرورت تحکيم ارتباط ميان سازمان فني و حرفهاي و دانشگاههاي کشور به ويژه در رشتههاي فني و مهندسي تاکيد کرد و افزود: جوانان تصور ميکنند به دليل مدرکي که گرفتهاند بايد شغل پشت ميزي داشته باشند، زيرا متناسب با مدرک مهارتهاي لازم را کسب نکردهاند، بنابراين ارتباط بين سازمان فني و حرفهاي و دانشگاههاي ما به ويژه در رشتههاي فني و مهندسي بايد بيشتر شود از اين طريق ميتوان نيروهاي دانشجويي نيمه متخصص آماده به کار داشته باشيم نه اينکه بعد از فارغ التحصيلي به دنبال کارورزي باشند.
وي در رابطه با وجود يازده ميليون حاشيهنشين در کشور که 3 ميليون از آنها جوان هستند، يادآور شد: علت عمده آمار بالايي از مهاجرتها که نتيجه و ثمره آن حاشيهنشيني است، نبود اشتغال و فرصتهاي شغلي در مناطق محروم و روستاهاست، در حالي نيروي انساني جوان در تمامي کشورها به ويژه در حال توسعه سرمايه اجتماعي است، ولي متاسفانه نيروي انساني کشور به علت بيکاري به انواع آسيبهاي اجتماعي مانند حاشيهنشيني دچار ميشوند زيرا هيچ گونه زمينه کاري براي آنها فراهم نکردهايم.
اين نماينده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: بايد به صورت جدي از تجربه کشورهاي بزرگي مانند چين و هندوستان استفاده و نسبت به اشتغال نيروي انساني در کشور اقدام کرد، زيرا توليد انبوهي که تمامي کشورهاي پرجمعيت دارند، ناشي از توجه به آموزش و استفاده بهينه از نيروي انساني است.
ساعي با تاکيد بر اينکه دستگاههاي مرتبط با موضوع اشتغال بايد به صورت هماهنگ عمل کنند نه جزيرهاي و خودمختار، تصريح کرد: حاشيهنشيني و مهاجرت بايد ريشهيابي شود و پرداخت تسهيلات مناسب و ارائه آموزشهاي لازم به مناطق محروم، روستايي و کمبرخوردار بايد مورد توجه قرار گيرد تا جوانان روستايي و مناطق محروم بتوانند در روستا و مناطق خود مشغول به کار شده و به حاشيهنشيني روي نياورند.
عضو کميسيون اجتماعي در مجلس دهم بر لزوم چابکسازي و کاهش تصديگري دولت تاکيد کرد وگفت: بايد بخش خصوصي را فعال و زمينههاي لازم براي فعاليت آن در کشور فراهم کنيم و از اين طريق تصديگري دولت را کاهش دهيم، البته اشتغالزايي و کارآفريني را ميتوان در قالب تعاوني و پروژه هاي عمراني بر حسب ظرفيت هاي موجود در مناطق مختلف ايجاد و صنايع و کارخانجات را از کلانشهرهايي مانند تهران به سمت مناطق محروم و روستاها سوق دهيم.
وي با تاکيد بر اينکه نظام متمرکز در حوزه اقتصاد را بايد با برنامهريزي مناسب از بين برد، تصريح کرد: با توجه به ظرفيتهاي اقتصادي مناسبي که در اکثر روستاهاي کشور مانند شمال غرب وجود دارد مي توان متناسب با آب و هواي مناطق مختلف نسبت به اشتغال زايي در اين مناطق اقدام کرد.
نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسکو در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: طرح بسيار مناسبي را معاونت توسعه روستايي مناطق محروم رياست جمهوري ارائه کرده مبني بر تشکيل تعاونيها در روستاها با رويکرد اشتغالزايي و اشتغال پايدار در روستاها که بر اساس اين طرح روستاييان يا افرادي که در شهر هستند ميتوانند طرحهايي را در روستاها اجرا کنند البته اين طرح در قالب تشکيل تعاوني هاي پنجاه خانوار و بالاتر با ارائه تسهيلات و وامهاي مناسب انجام مي شود.
عضو کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: البته از طريق ارائه تسهيلات مناسب مي توان صنايعي مانند گردشگري و توريسم، صادرات انبوه محصولات کشاورزي و صنايع تبديلي را به فراخور و متناسب با ظرفيت روستاها مورد توجه قرار داد.