احرارخبر: معاون رئيس جمهور گفت: براي استفاده از ظرفيتهاي گردشگري يک برنامه 10 ساله را تنظيم کرديم که قصد داريم طي اين برنامه شمار گردشگران خارجي کشور را تا سال 2025 به بيست ميليون نفر افزايش دهيم.
مسعود سلطانيفر صبح امروز در نخستين اجلاس وزراي گردشگري مجمع گفتوگوي همکاري آسيا در محل هتل لاله تبريز اظهار داشت: ايران افتخار دارد پيشگام حوزه فرهنگي مجمع گفتوگوي همکاريهاي آسيايي باشد و کمک شاياني به تعميق تفاهم و همبستگي بين ملتهاي آسيا کرده است.
وي گفت: در دنياي امروزي، صنعت گردشگري يکي از مهمترين، بزرگترين و روبهرشد ترين صنايع به شمار ميرود.اين صنعت با برخورداري از ماهيتي چند بعدي ميتواند درآمد زايي، سود آوري اقتصادي، توزيع عادلانه ثروت و اشتغال آفريني قابل توجهي را در جوامع ميزبان و مقاصد گردشگري به همراه داشته باشد که اختصاص 10درصد از GDP جهاني و 1 شغل از هر 11 شغل جهان به اين صنعت به خوبي مبين اين مطلب است.
معاون رئيس جمهور اضافه کرد: ضمن اينکه صنعت گردشگري قادر است به عنوان ابزاري کارآمد در ديپلماسي عمومي و پل ارتباطي ميان ملتها و اقوام گوناگون عمل نمايد و با ايجاد و گسترش تعامل، همزيستي مسالمت آميز و درک متقابل فرهنگي در پهنه گيتي؛ صلح، ثبات و آرامش را براي دنياي امروزي که شديداً از افراطي گري و خشونت رنج مي برد به ارمغان آورد.
سلطانيفر اذعان داشت: صنعت گردشگري، همزيستي مسالمتآميز، صلح، ثبات و آرامش را براي جهان امروز به ارمغان ميآورد و در اين زمينه ايجاد يک سازکار مناسب براي توسعه همکاريهاي گردشگري بينالمللي لازم است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ابراز داشت: ضرورت و اهميت بالاي اين امر، ايران و سازمان ميراث را بر آن داشت تا به عنوان اقدام ابتکاري به بنيانگذاري اين اجلاس و ميزباني اولين دوره آن مبادرت ورزد و از بدو شکلگيري، به عنوان محفلي براي گفت و گوي سازنده ميان اعضا عمل نموده و دستاوردهاي خوبي داشته است.
اين مسئول از افزايش تعداد اعضا از 18 کشور به 34 کشور، تعيين و معرفي 20 پروژه در قالب 6 اولويت اصلي، ايجاد هويت مشترک بين کشورهاي آسيايي، برگزاري 14 نشست وزارتي و برگزاري نشستهاي تخصصي مهم و اثر بخش به عنوان مهمترين دستاوردهاي اجلاس وزراي گردشگري مجمع گفت و گوي همکاري آسيا نام برد.
وي تصريح کرد: اطمينان دارم کارشناسان ارشد کشورهاي عضو با بحث و تبادل نظر در سطح آسيا در زمينههايي مثل چشمانداز آينده گردشگري، نقش گردشگري در توانمندسازي جوامع، چالش هاي زيست محيطي و روش هاي توسعه بازاريابي به نتايج سودمندي دست يافتهاند.
سلطانيفر ادامه داد: براي استفاده از ظرفيتهاي گردشگري يک برنامه 10 ساله را تنظيم کرديم که قصد داريم طي اين برنامه شمار گردشگران خارجي کشور را تا سال 2025 به 20 ميليون نفر افزايش دهيم و تسهيلات صدور ويزا را براي گردشگران افزايش دادهايم و 820 پروژه احداث هتل در ايران توسط بخش خصوصي در حال اجرا است.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود اظهارداشت: اطمينان قاطع دارم کارشناسان ارشد گردشگري کشورهاي عضو در نشست روز گذشته خود با بحث و تبادل نظر دقيق و مسئولانه پيرامون مسائل و موضوعات کليدي مربوط به توسعه همکاريهاي گردشگري در سطح منطقه آسيا از جمله چشم انداز آينده گردشگري؛ راهکارهاي برنامه ريزي و مديريت اثربخش گردشگري؛ نقش گردشگري در توانمندسازي جوامع محلي؛ چالشهاي اجتماعي، اقتصادي و زيستمحيطي فراروي گردشگري؛ و روشها و ابزارهاي توسعه بازاريابي گردشگري و معرفي مقاصد کمتر شناختهشده و نوظهور به نتايج سودمندي دست پيدا کردهاند.