احرارخبر: مديرکل فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري از دو برابر شدن مصرف موادمخدر از سال 86 تا 90 بين زنان ايراني خبر داد.
عارف وهابزاده ظهر امروز در همابش آموزشي آشنايي با سوء مصرف مواد نيروزا و داروهاي لاغري ويژه مديران زن باشگاههاي ورزشي آذربايجانشرقي اظهار داشت: امروز شاهد شيب تند افزايش شيوع مصرف مواد مخذر بين زنان ايراني هستيم.
وي با بيان اينکه فعلا آمار تازهتري از سال 90 تا امروز در دست نداريم و شيوع شناسي جديدي انجام نيافته است، گفت: سال 90 درصد مصرف مواد مخدر بينمردان 90.7 و بين زنان 9.3 بوده است.
وي از مواد مخدر به عنوان اولين بحران موجود در کشور نام برده و افزود: 250 ميليون نفر از افراد 15 تا 65 ساله در سراسر دنيا حداقل يک بار تجربه مصرف مخدر را داشتهاند چراکه سرعت شيوع مواد مخدر در دنيا بسيار خلاقتر و پوياتر از ما در حال فعاليت است در حالي که ما در قواعد و بروکراسيهاي خود ماندهايم.
اين مقام مسؤول تصريح کرد: متاسفانه وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش در زمينه پيشگيري از اعتياد در بين نوجوانان و جوانان کار چشمگيري انجام ندادهاند و در حوزه فضاي مجازي هيچگونه اقدامي نشده است.
وهابزاده از تدوين سند جامع پيشگيري از اعتياد در سال 90 خبر داد و ادامه داد: يکي از دستگاههاي مهم و موثر در اين سند، اداره کل ورزش و جوانان است.
وي با اشاره به اينکه طي تحقيقات انجام يافته در سال 90 ، چهار عامل اصلي را به عنوان عوامل منجر به اعتياد در بين جوانان عنوان کرد و گفت: کسب لذت، کنجکاوي، تفريح، مشکلات روحي و افسردگي موارد تاثيرگذار در اين زمينه را شامل ميشوند.
اين مقام مسؤول در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به مصرف داروهاي لاغري در بين زنان و تاثير آن در اعتياد، اظهار داشت: يکي از علل شيوع اعتياد بين زنان، عدم آگاهي زنان نسبت به دارو و موادي است که در خيلي از مراکز به آنها پيشنهاد ميشود.
وي ادامه داد: هم اکنون بسياري از آرايشگاههاي زنانه تهران تبديل به داروخانههايي شده است که کالاهايي تحت عنوان لاغري و شفاف شدن پوست و...را عرضه ميکنند.
وهابزاده با تاکيد به اينکه ما از شيشه به عنوان «سرطان اعتياد» نام ميبريم، گفت: 30 تا 40 درصد از معتادين به شيشه دچار عوارضي چون هذيان و توهم ميشوند که منجر به قتلها فجيع و ساير حوادث ميشود.
مديرکل فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري با اشاره به بيشترين نوع ماده مخدر مصرف شده در بين زنان ايراني، تصريح کرد: ماده مخدر ترياک و شيشه بيشترين اين موارد را شامل ميشود که البته اين آمار فعلا به طور مستند نيست.