دبير انجمن ستاد احياي درياچه اروميه در دانشگاه آزاد آذربايجان شرقي گفت: با وجود بارش هاي خوب و افزايش سطح درياچه، از تيرماه شاهد کاهش ارتفاع آب به دليل برداشت هاي بي رويه هستيم.
موضوع خشک شدن درياچه اروميه مهمترين سوژه زيست محيطي منطقه شمال غرب و حتي بخش هاي مرکزي کشور در چند سال گذشته بوده است چرا که خاموش شدن چراغ حيات در اين درياچه با آغاز مشکلات جدي زيست محيطي و اجتماعي در بخش عظيمي از مناطق غرب و شمال غرب کشور مساوي است.
بر همين اساس در چند سال گذشته دستگاه ها و نهادهاي مختلف با تشکيل کارگروه ها و ستادهايي سعي در ريشه يابي و حل اين معضل جدي کرده اند و نشست هاي هم انديشي احياء درياچه اروميه معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه آزاد اسلامي تبريز از جمله آنهاست و چهارمين جلسه آن با حضور کارشناسان و صاحب نظران موضوعات زيست محيطي پيش از ظهر يکشنبه در اين دانشگاه برگزارشد.
دانشگاه هاي نسل سوم بايد در راستاي حل مشکلاتي چون خشکي درياچه اروميه فعال باشند
معاون پژوهش و فناوري اين دانشگاه گفت: دانشگاه هاي نسل سوم و پژوهش محور بايد با تحقيقات سعي در حل مشکلات جامعه اعم از اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي داشته باشند.
ناصر مديرشهلا در ادامه خاطر نشان شد: موضوع درياچه اروميه از جمله مواردي است که مي تواند عرصه حضور و فعاليت چنين دانشگاه هايي را فراهم کند تا علاوه بر انجام کارهاي علمي، قدمي در راستاي حل اين مشکل مهم زيست محيطي نيز بردارند.
کاهش دوباره آب درياچه اروميه از تير 95به دليل برداشت هاي بي رويه
دبير انجمن ستاد احياي درياچه اروميه نيز در ادامه اين نشست گفت: با بارش هاي سالانه تا نيم متر آب درياچه بالا آمده ولي از تير ماه تا کنون کاهش ارتفاع داشتيم که استفاده بي رويه و برداشت آب مهمترين عامل اين کاهش سطح آب است.
حبيب شايان فر در ادامه به پيشنهاداتي که در سازمان هاي مختلف براي احياء درياچه اروميه تنظيم شده است پرداخت و توضيحاتي در اين زمينه ارائه داد و گفت: احياء درياچه اروميه تنها با همراهي و همکاري تمام دستگاه ها و البته مشارکت جدي مردم ممکن خواهد شد.
احياء درياچه اروميه مسئله مرگ و زندگي است
عضو هيأت علمي پژوهشکده مطالعات درياچه اروميه نيز از ديگر سخنرانان اين نشست بود که با تاکيد بر اهميت موضوع نجات درياچه اروميه گفت: احياء درياچه اروميه يک مسئله فانتزي نيست و مسئله مرگ و زندگي است.
بهزاد حصاري در ادامه خاطر نشان شد: قسمت عمده مصرف آب درياچه به صورت سنتي است و نياز است از فناوري هاي نوين در اين حوزه استفاده شود و علاوه بر آن بايد در زمينه محدود کردن کشاورزي نيز تدابيري انديشيده شود و شوراي فرهنگي استان نيز پيشنهادات علمي در اين زمينه ارائه کند.
لزوم نگاه چند وجهي براي حل بحران درياچه اروميه
عليزاده پروين محقق جامعه شناسي درياچه اروميه نيز در بخش ديگري از اين نشست گفت: بيشتر شدن ارتباط بين جامعه و دانشگاه، استخراج عواقب ناشي از بحران درياچه اروميه، حضور سازمان هاي غيردولتي و مطرح کردن طرح هاي مديريت آب در دانشگاه ها مسائلي است که مي تواند راه گشا باشد.
شقاقي معاون عمراني، دلاليان رئيس دانشکده کشاورزي و منابع طبيعي، اجلالي رييس دانشکده فني و مهندسي، نجاتي، اميد رفيعيان، شاه محمدي، دبيري و احمدزاده از اعضاي هيأت علمي دانشگاه آزاد واحد تبريز مباحثي را در زمينه هاي مختلف و مرتبط با موضوع خشک شدن درياچه اروميه مطرح کردند.