احرارخبر: رئيس سازمان برنامه و بودجه آذربايجان شرقي، نرخ بيکاري فعلي استان را 7.8درصد عنوان کرد و گفت: در زمينه نرخ تورم، بايد اعلام کنيم که تورم آذربايجان شرقي 2 درصد از ميانگين کشوري بالاتر است.
داود بهبودي در نشست خبري با خبرنگاران، با اشاره به اينکه کارگزاران اقتصاد مقاومتي بايد بيش از گذشته آموزش هاي لازم را ببينند، اظهار داشت: بايد تامين منابع مادي اقتصاد مقاومتي مبتني بر جامعه بوده تا منابع خرد جامعه پاي کار بيايند تا در شکوفايي اقتصاد موثر باشد.
وي برگزاري هشتمين سرشماري کشور را در سال 95 خبر داد و افزود: اين سرشماري از سوم مهرماه به صورت دو ماهه برگزار مي شود که يک ماه آن حضوري و يک ماه اينترنتي برگزار خواهد شد.
رئيس سازمان برنامه و بودجه آذربايجان شرقي، با اشاره به اينکه بيش از 1500 نفر درگير سرشماري در استان خواهند بود، گفت: از فناوري هاي نوين از جمله تبلت، اينترنت و... در اين سرشماري استفاده خواهند کرد.
بهبودي در ادامه، با بيان اينکه با رشد سالانه 8 درصد در اقتصاد، مي توانيم شکاف موجود بين کشورهاي توسعه يافته جديد مانند کره و مالزي و... را حل کنيم، ابراز داشت: در ابتداي دولت يازدهم رشد منفي بود و از اين هدف خود در سطح بين الملل بسيار عقب افتاده ايم.
وي، با اشاره به اينکه در استان تحت تاثير سرانه ملي هستيم، چالش هاي ديگري نيز داريم که ترکيب نيروي انساني و مشاغل از جمله آنهاست، ابراز داشت: يکي از پديده هاي مهم در استان، مهاجرت نيروي کار آفرين و متخصص، سپس مهاجرت نيروي کار است که در اقتصاد استان تاثير منفي مي گذارد و نيروي کار ما به دليل فرهنگ کار، هرکجا کار باشد، مجبور به مهاجرت است.
رئيس سازمان برنامه و بودجه آذربايجان شرقي، با اشاره به اينکه درآمد سرانه استان بعد از استانهايي مانند خوزستان وهرمزگان و... که درآمد ملي از اين استانها وصول مي شود، کمتر است، اظهار کرد: با مطالبه افکار عمومي براي تحقق درآمد سرانه بالا مي توانيم ضمن تحرک اقتصادي، از موج مهاجرت جلوگيري کنيم و با موج شتابان به ميانگين کشوري برسانيم.
وي در ادامه، تعريف کار را 2 ساعت کار در هفته با کسب درآمد عنوان کرد و افزود: نرخ بيکاري واقعي بالاست و بايد با رونق اقتصادي ميزان اشتغال را افزايش دهيم چراکه با اين تعريف، واقعيت جامعه چيز ديگري است.
بهبودي، در ادامه، در پاسخ به سوالي مبني بر وضعيت صنعت مس در آذربايجان شرقي، با اشاره به اينکه شرکت مس يک شرکت ملي است که سال ها سرمايه گذاري در کشور انجام داده است، ابراز داشت: اين شرکت به دليل دولتي بودن، امکان سرمايه گذاري ندارد، از طرفي هم گرايشات منطقه اي در اين شرکت تاثيرگذار است ولي مس هم بر اساس منافع خود عمل مي کند.
رئيس سازمان برنامه و بودجه آذربايجان شرقي، با تاکيد بر اينکه يک سوم مس کشور متعلق به آذربايجان شرقي است که 1 درصد مس دنيا را شامل مي شود، ابراز داشت: قرار بود شرکت مس، دو شرکت «مس کرمان» و «مس آذربايجان» را داشته باشد، ولي مس آذربايجان به اندازه اي که قرار بود به آن بها داده شود، نشد و مورد کم لطفي قرار گرفت.
وي، با اشاره به اينکه برنامه ريزي منطقه اي به نفع آذربايجان شرقي است، تصريح کرد: تا شعاع 500 کيلومتري، شهري مانند تبريز چه در حوزه ترکيه و آذربايجان و چه در ايران نداريم و اين ويژگي مي تواند در برنامه ريزي ها علاوه بر کمک به توسعه تبريز و آذربايجان، براي توسعه شمالغرب کشور نيز مفيد و موثر است.
بهبودي در پاسخ به سوال تسنيم در مورد نرخ بيکاري در استان که در دوران غيررکود نرخ بيکاري 11 درصد بود ولي امروز حدود 7 درصد است، با بيان اينکه تعريف بيکاري درآمدزايي با 2 ساعت در هفته است، خاطر نشان کرد: براي آمارگيري در هر مقطع سه ماهه به نمونه هايي مراجعه مي کنيم که در هر دوره 25 درصد نمونه را تغيير مي دهيم تا از اشتغال يا عدم اشتغال نمونه هاي دوره گذشته اطلاعات کسب کنيم و اين شيوه آمارگيري در کل کشور است.
رئيس سازمان برنامه و بودجه آذربايجان شرقي، با اشاره به اينکه در آمار ارائه شده در زمينه نرخ بيکاري استان، با تاکيد بر اينکه بايد در اين آمار، تعريف فعلي بيکاري و موضوع افزايش مهاجرت را هم بايد در نظر گرفت، تصريح کرد: نرخ مهاجرت بر اساس سرشماري، از 85 تا 90 کند شده که مي تواند با هر سرمايه گذاري موج مهاجرت ما کاهش يابد.
بهبودي، نرخ بيکاري فعلي استان را 7.8 درصد عنوان کرد و افزود: در زمينه نرخ تورم، بايد اعلام کنيم که تورم آذربايجان شرقي 2 درصد از ميانگين کشوري بالاتر است، چراکه شاخص تورم، کالاهاي اساسي مصرفي هر استان است و نرخ عمومي قيمت ها ملاک خواهد بود.
وي در زمينه ميزان صادرات غيرنفتي آذربايجان شرقي، با اشاره به اينکه آمار اعلامي در صادرات 2.2 ميليارد دلاري از استان، قابل دفاع نيست، تصريح کرد: صادرات بخش نفتي افزايش يافته و تغييرات خاصي در صادرات بخش خصوصي اتفاق نيافتاده است.