احرارخبر: عضو مجمع نمايندگان استان آذربايجانشرقي گفت: 2 ميليون هکتار اين جنگل در ايران و تنها 50 هکتار در جمهوري آذربايجان قرار گرفته، ولي اين کشور بهدنبال ثبت و دستاندازي به داشتههاي ايران است.
سلمان خدادادي با اشاره به اهميت ثبتجهاني جنگلهاي هيرکاني که از منطقه هيرکان جمهوري آذربايجان آغاز و تا استان گلستان در ايران امتداد دارد، گفت: با توجه به اينکه ايران مشترکات فرهنگي و جغرافيايي بسياري با کشورهاي همسايه دارد، بايد براي حفظ اين سرمايهها در عرصههاي ملي و جهاني تلاش کند چراکه کشورهايي مانند آذربايجان در اين زمينه بسيار فعال عمل کرده و در بيشتر مواقع بهدنبال دستاندازي به داشتههاي ايران هستند؛ لذا بايد توجه بيشتري به اين ميراث فرهنگي و جغرافيايي ايران داشت.
نماينده مردم ملکان در مجلس ادامه داد: سازمان ميراث فرهنگي و ديگر دستگاههاي مرتبط بايد با يک پرونده جامع از اين جنگل در يونسکو حضور پيدا کرده و با توجه به اينکه 2 ميليون هکتار اين جنگل در ايران و تنها 50 هکتار در جمهوري آذربايجان قرار گرفته، مانع از ثبت اين جنگل به نام آنها شوند.
وي درباره آخرين وضعيت احداث سد شفارود در جوار اين جنگل که به گفته کارشناسان آسيبهاي بسياري براي آن به همراه خواهد داشت و سبب عدم قبول ثبت جهاني اين جنگل از سوي يونسکو خواهد شد، توضيح داد: ساخت سد شفارود چندين سال مورد اختلاف و چالش مسئولان وزارت نيرو، محيط زيست، ميراث فرهنگي و مسئولان محلي قرار گرفته است در حالي که وزارت نيرو از طرفي اصرار به مهار آبها و حل يک سري مشکلات دارد اما سازمانهاي محيط زيست و ميراث فرهنگي با احداث اين سد به دليل تخريب جنگل هيرکاني مخالف هستند.
وي با بيان اينکه جنگل فوق با قدمت 40 ميليون سال مورد حفاظت مشترک سازمان محيط زيست و سازمان ميراث فرهنگي در ايران است، گفت: تخريب اين جنگل منحصربهفرد عواقب بسياري براي مسئولان خواهد داشت و مجمع نمايندگان استان آذربايجان شرقي پيگير اين ماجرا خواهد بود چراکه بايد بتوان با حفظ هيرکان مشکلات را حل و فصل کرد.
خدادادي با بيان اينکه چوگان يکي از ورزشهاي متعلق به تاريخ مردم آذريزبان ايران بود که جمهوري آذربايجان چند سال گذشته با پيشدستي چوگان آذربايجاني را به نام خود به ثبت جهاني رساند، اضافه کرد: انتظار ميرود با توجه به حجم بالاي ميراث فرهنگي و زيست محيطي ايران سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري سازمان محيط زيست فعالتر عمل کند چراکه طي 30 سال گذشته در ثبت و رسيدگي به آثار تاريخي و ميراثي کوتاهي بسياري شده است.
نماينده مردم ملکان در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: به دليل عقبماندگيهاي بسيار انتظار ميرود ميراث فرهنگي تلاش و سرعت خود را در زمينه ثبت و نگهداري از آثار تاريخي بالا ببرد و همزمان فرهنگسازي نيز داشته باشد.