نصرنيوز:اعتدال بطور نسبي در کشور حاکم شده است ولي متأسفانه همچنان شاهديم که از سوي برخي تريبونها تندرويهايي صورت ميگيرد و به افراد تهمت زده ميشود که اين خود يک گناه کبيره است.
به گزارش نصرنيوز، آيتالله دکتر هاشم هاشمزاده هريسي در گفتگو با خبرنگاران، با بيان اينکه بعد از انتخابات شاهد باز شدن فضاي نسبي در کشور هستيم و اين يک امر محسوس است ، گفت: تهمتها و بگو مگوها کمتر از قبل شده و تريبونها و سخنرانيها متعادلتر شده است ولي به اين معنا نيست که اوضاع کاملاً درست شده است و ديگر افراط و تفريطي وجود ندارد.
وي با تاکيد بر اينکه در دانشگاهها نيز شاهد هستيم که فضا نسبت به قبل بهتر شده و در ميان دانشجويان اميد و نشاط بوجود آمده است، اظهار کرد: البته اين فضا در تمام بخشها در دانشگاهها حاکم نشده است و بايد تلاش کرد که چنين فضايي گسترش پيدا کند و بايد به بخشهايي که هنوز پيام اعتدال نرسيده است، اين پيام را رساند.
آيت الله هريسي با بيان اينکه در چنين فضايي جناح هاي سياسي مختلف در کشور بايد تحملشان را در پذيرش نظرات يکديگر بالا ببرند، ادامه داد: اگر فضاي اعتدال و پذيرش نظرات يکديگر در بين جناحهاي سياسي حاکم نباشد، اين موضوع بر روي دانشگاهها نيز تأثير ميگذارد؛ چراکه گاه تشکلهاي دانشجويي نيز از فضاي سياسي حاکم بر تشکلهاي سياسي خارج از دانشگاه متأثر ميشوند و اين ميتواند زمينهساز ايجاد مشکلاتي شود.
اين عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينکه در حال حاضر نطفه اعتدال در کشور شکل گرفته و بايد آن را تقويت کرد تا در جامعه نهادينه شود، گفت: نبايد با اين موضوع بهگونهاي برخورد کرد که بعد از مدتي دوباره از فضاي جامعه رخت ببندد و تبديل به يک امر موردي شود بايد چنين فضايي را در جامعه با آموزش نهادينه کرد.
اين استاد دانشگاه با بيان اينکه نبايد اجازه داد فضاي تندروي، افترا و توهين بار ديگر در کشور حاکم شود، خاطرنشان کرد: متأسفانه در برخي تريبونها و روزنامهها همچنان شاهد تندروي و تهمت زدن هستيم که اين گناهي کبيره است متأسفانه گاهي اينگونه رفتارها به عنوان اصول و ارزش مطرح ميشود.
آيت الله هريسي همچنين به اهميت سوق دادن کشور به سمت فضاي تفاهم و آرامش هرچه بيشتر اشاره کرد و با بيان اينکه تريبونهايي که فرمان حمله و آتش ميدهند بايد فرمان تفاهم، محبت و خوشبيني بدهند، تصريح کرد: تعامل احزاب و دولت در راستاي ايجاد چنين فضايي بسيار مؤثر است و در اين ارتباط بايد فرهنگ تحزب در کشور ما گسترش پيدا کند.
وي با اشاره به برنامه وزير کشور براي ديدار و گفتوگو با نمايندگان احزاب فعال کشور گفت: وزارت کشور بايد زمينه را براي گسترش فرهنگ تحزب فراهم کند از طرف ديگر، احزاب و گروههاي سياسي نيز بايد آموزشدهنده اين موضوع در بين اعضاي خود و مردم باشند و اين فرهنگ را بپذيرند و توجه داشته باشند که فعاليت حزبي داراي چه ملزوماتي است.
اين عضو مجلس خبرگان رهبري در پايان با بيان اينکه اگر احزاب نخواهند در چارچوب فرهنگ تحزب حرکت کنند، نبودن آنها بهتر از بودنشان است، اظهار کرد: وقتي فرهنگ تحزب در کشور حاکم نباشد، اين موضوع زمينههاي ايجاد جدل و درگيري بين احزاب را فراهم ميکند.