احرارنيوز؛رهبر ارکستر سمفونيک تبريز توجه به مسائل مختلف فرهنگي از جمله موسيقي اصيل عاشيقي را زمينه ساز توسعه و پيشرفت جامعه و هنچنين افزايش خلاقيت و توليد آثار کيفي تر و اثرگذار تر دانست.
به گزارش احرارنيوزبه نقل از سازمان فرهنگي هنري ، ياشار شادپور با اعلام اين مطلب افزود: موسيقي هر کشوري و منطقه اي، برگرفته و متاثر از فرهنگ و فولکلور آن منطقه است و موسيقي عاشيقي نيز نماد کاملي از جمع شدن فرهنگ آذربايجان است.
رهبر جوان و باتجربه ارکستر سمفونيک تبريز افزود: زيرمايه و تم اصلي تمام انواع موسيقي آذربايجان، موسيقي عاشيقي است و رگه هاي مختلف اين موسيقي را در آثار ژانرهاي مختلف منطقه مي توان ديد و تاثيرات آن را در حوزه هاي مختلف بررسي نمود.
به گفته وي، همين اثرگذاري وسيع و گسترده نشانگر اهميت، اثربخشي و قدرت موسيقي عاشيقي است و به همين جهت بايد توجه شايسته اي به آن و نسل جديد عاشيق ها مبذول داشت.
شادپور با اشاره به پيشينه هاي فرهنگي موسيقي عاشيقي، داستان کوراوغلو را نمايانگر شخصيتي مهم و اثرگذار دانست که در کنار ديگر توانمندي ها، يک عاشيق هم مي باشد.
هنرمند برجسته عرصه موسيقي، نقش برگزاري جشنواره هاي موسيقايي مانند جشنواره عاشيقلار و تعيين عناوين بزرگان شعر و موسيقي عاشيقي به عنوان يادواره هاي موضوعي جشنواره را اقدامي بسيار موثر در جهت جلوگيري از به کنار رانده شدن و مهجور شدن موسيقي عاشيقي در مقابل انواع موسيقي هاي جديد دانست که با سرعتي بسيار زياد در حال رشد و گسترش دامنه هاي مفهومي هستند.
رهبر ارکستر سمفونيک تبريز افزود: قهرمانان و بزرگان و شخصيت هاي پيشرو در تاريخ ما زياد بوده اند؛ افرادي که در عين حال حرکت همراستاي مسير تاريخ، تاثير خود را در اجتماع زمان خود و ادوار پس از آن به جا گذاشته اند و به همين جهت همراه شدن نام جشنواره با ياد اين افراد موجب غناي بيشتر جشنواره و يادآوري بزرگان فرهنگ و هنر اين مرز و بوم مي شود.
به گفته وي، موسيقي عاشيقي نمونه اي کامل از حمايت متقابل مردم و هنر از همديگر است؛ موسيقي عاشيقي به دليل ريشه هاي فرهنگي و هنري و اعتقادي خود، امروز وارد باورها و زندگي مردم شده است.
شادپور علت ورود موسيقي عاشيقي به متن زندگي مردم را به دليل قرابت هاي فرهنگي و اعتقادي دانست و گفت: موسيقي عاشيقي در دورانهاي مختلف در ميان افراد سينه به سينه نقل و حفظ شده و اضافه شدن اشعار و نکات حکمت آموز و معنوي نيز بر غناي آن افزوده است.
وي همچنين گفت: محرک اقدامات انسان چند خواستگاه شخصيتي از جمله علايق، کنجکاوري و رقابت دارد و جمع شدن اين ويژگي هاي در جشنواره موسيقي عاشيقلار با وجود پشتوانه غني و تاريخي، مي تواند زمينه شرکت خلاقانه جوانان را در چنين حوزه ارزشمندي فراهم نمايد.
شادپور در خاتمه توجه فرهنگ بومي و ملي را زمينه ساز موفقيت اقدامات فرهنگي و ساختن جامعه اي مبتني بر اخلاق و سلامت دانست و ابراز اميدواري کرد توسط سازمان فرهنگي هنري شهرداري تبريز يا ديگر نهادهاي فرهنگي شهر، جشنواره ها و برنامه هاي مشابهي براي ديگر رشته هاي هنري و فرهنگي نيز ترتيب داده شود تا زمين بروز خلاقيت هنرمندان شهر بيش از پيش فراهم گردد.
گفتني است دومين جشنواره منطقه اي عاشيقلار به همت سازمان فرهنگي هنري شهرداري تبريز و در بخشهاي گروه خواني، تکنوازي و تکخواني اعلام فراخوان داده و آثار برگزيده در روزهاي 27 الي 30 مردادماه سال جاري اجرا و در معرض داوري قرار خواهند گرفت.