به هر حال جذابيتهاي جلوس بر کرسي عاليترين مقام اجرايي کشور سبب شده تا نمايندگان آذربايجانشرقي خود را لايقتر از بسياري از افراد و کانديداها و مدعياني ببينند که هر روز کانديداتوري آنها از رسانهها اعلام ميشود.
به گزارش احرار نيوز به نقل از فارس، جذابيت حضور در ساختمان پاستور تهران نه تنها براي بسياري از سياستمداران و مجريان که براي نمايندگان و وکلاي مردم نيز پوشيده نمانده است. تا آنجا که بسياري از کانديداهاي پيدا و پنهان يا گمنام و نامدار فعلي را نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در دوره فعلي يا دورههاي قبلي تشکيل ميدهند.
زاکاني، لاريجاني، حداد عادل، کواکبيان، ابوترابيفرد و باهنر و ... از جمله سرشناسترين نمايندگان مجلس شوراي اسلامي هستند که دوست دارند شانس خود را براي نشستن بر کرسي رياست جمهوري به بوته آزمون بسپارند. حتي اگر شانسي هم براي پيروزي نداشته باشند و يا در ميانه راه منصرف شوند به هر حال بستري فراهم ميشود در انتخابات آتي از آنها به عنوان چهرههاي شناخته شده و « کانديداهاي رياست جمهوري» ياد شود.
در اين ميان به نظر ميرسد نمايندگان مردم آذربايجانشرقي در دورههاي مختلف مجلس از نظر تعداد، گوي سبقت را از ديگر هم قطاران خود ربودهاند چرا که اکنون و به فاصله چند هفته مانده تا آغاز رقابتهاي انتخاباتي با نامها و چهرههاي مختلفي روبهرو هستيم که براي بر تن کردن خلعت عاليترين مقام اجرايي کشور چندان هم بيميل نيستند.
براي نخستين بار در حلقه نمايندگان آذربايجانشرقي که مشتاق رقابت با بزرگان اين گود هستند نام مسعود پزشکيان بيشتر به چشم ميخورد. او نماينده فعلي مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي و وزير سابق بهداشت آقاي خاتمي است. او نيز بر اساس اظهارات پيدا و پنهان، علاقه و اشتياق خود را براي حضور در ماراتن يازدهم انتخابات رياست جمهوري رد نکرده و با ايهام و کنايه خود موافقت خود را به روزهاي آتي موکول کرده است. تا آنجا که با افزايش مصاحبهها و اظهار نظرهاي اين کانديداي منتسب به اصلاح طلبان از او به عنوان يکي از کانديداهاي بالقوه و مستعد اردوگاه اصلاح طلبان نام برده ميشود.
هر چند او وزير دولت اصلاحات بوده اما هرگز به صراحت وابستگي خود را به اين اردوگاه اعلام نکرده و شنيدهها از جلسات محرمانه و خودماني او در آستانه انتخابات مجلس شوراي اسلامي در سال گذشته حکايت از آن دارد که به مناسبتهاي مختلف با رد انتساب خود به اصلاحطلبان و نقد بيپرده اين جناح سياسي کشور خود را از نظر سياسي «مستقل» توصيف کرده است.
ديگر نمايندهاي که اين روزها نام و خبرهاي مختلف و جنجالي از او در رسانهها منتشر ميشود و علاقه خود را براي حضور در رقابت انتخاباتي 24 خرداد اعلام کرده اکبر اعلمي است. او جزو نمايندگان هميشه انتقاد کننده مجلس ششم از حوزه انتخابيه تبريز، آذرشهر و اسکو بود که بعد از يک دوره نمايندگي، صلاحيت او براي مجلس هفتم رد شد و او در خلوت گزيني چند ساله ترجيح داد تا سکوت اختيار کرده و دامان خود را از عرصه سياست بيرون کشد. اما اين روزها خبرهاي متعددي از او منتشر ميشود. او هم بيميل نيست که کرسينشين ساختمان پاستور باشد.
حتي اگر پيروز اين ماراتن نباشد به هر حال ميتواند بار ديگر نام خود را بر سر زبانها بيندازد و خود را براي رقابتي ديگر در سالهاي آينده خيز برداشته و نام خود را بر سر زبانها بيندازد.
هر چند اغلب او را اصلاحطلب ميدانند اما او بارها اين نوع تقسيمبندي سياسي در جغرافياي سياسي کشور را رد کرده و شاخصها و تعاريف متمايزتري از اصلاحطلبي تبيين کرده است. براي او کوبيدن جناح اصولگرا و يا حاميان دولت همان قدر اهميت دارد که نقد استراتژيها و برنامههاي اصلاح طلبان!
ارسلان فتحيپور سومين نماينده مردم آذربايجان در مجلس شوراي اسلامي است که اکنون بر کرسي رياست کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي تکيه زده و سابقه دو دوره نمايندگي مجلس شوراي اسلامي را در پرونده خود دارد.
نماينده مردم کليبر و هوراند خود را منتسب به «اصولگرايان» معرفي کرده و يکي از شخصيتهاي رسانهاي کشور محسوب ميشود که به طور متناوب اخبار و اظهارات مختلفي از او در رسانههاي گروهي منتشر ميشود. هر چند در طي سالهاي گذشته موضعگيري خاص و شفافي از او در قبال رويدادهاي سياسي، اقتصادي و اجتماعي کشور مشاهده نشده اما او خود را با عبارتي تازه و غريب تحت عنوان «اصولگراي مطلق»! توصيف کرده است.
هنوز شاخصها، ويژگيها و معيار و مرام اين زير شاخه تازه تاسيس، بيان نشده است. اينکه آيا اصولگرايان اکنون با شاخه جديدي به نام اصولگراي مطلق روبهرو هستند و زاويه اين عنوان با منشور اصولگرايي مرسوم در کشور چيست موضوعي است که اين نماينده آذربايجانشرقي بايد آن را به تفصيل تشريح کند.
در عين حال فتحيپور اعلام کرده است که به طور مستقل و با شعار تلاش، عدالت و معنويت وارد کارزار رقابت شده است.
به هر حال جذابيتهاي جلوس بر کرسي عاليترين مقام اجرايي کشور سبب شده تا نمايندگان آذربايجانشرقي خود را لايقتر از بسياري از افراد و کانديداها و مدعياني ببينند که هر روز کانديداتوري آنها از رسانهها اعلام ميشود. شايد هم بيراهه نميروند. تعدد کانديداهاي اين دوره و احساس تکليف برخيها! بستري را فراهم آورده که مدعيان رياست جمهوري بر خلاف دورههاي قبلي از هر قشر و لباسي بيشمار شوند.
به راستي بر سر "پست رياست جمهوري" چه آمده است؟!
نگارنده: محمدامين خوشنيت