استاندار آذربايجان شرقي گفت: اعتبار پروژههاي عمراني بايد با مدت زمان اجراي آن متعادل باشد، در حالي که گاهي ميزان اعتبار تخصيص يافته به يک طرح با پيشرفت فيزيکي آن سازگار نيست.
احمد عليرضابيگي عصر امروز در نشست شوراي فني استان آذربايجانشرقي اظهار کرد: با وجود کمبود منابع اعتباري در سال گذشته و وقوع زلزله در بخشهايي از استان، اجراي پروژههاي عمراني استان از پيشرفت خوبي برخوردار بوده و فهرست پروژههاي نيمهتمام استان به حداقل رسيده است.
وي افزود: کاهش تعداد پروژههاي نيمهتمام در سطح استان، حاصل نگاه کارشناسي و از توفيقات برنامهريزي استاني است که با وجود مشکلات اعتباري قابل تقدير است.
بيگي در ادامه پافشاري دستگاهها بر انجام مطالعات طرحهاي عمراني و برآورد دقيق اعتبارات پروژهها را مورد تاکيد قرار داد و گفت: اعتبار پروژههاي عمراني بايد با مدت زمان اجراي آن متعادل باشد؛ در حالي که گاهي ميزان اعتبار تخصيص يافته به يک طرح با پيشرفت فيزيکي آن سازگار نيست.
عليرضابيگي همچنين بر جلوگيري از تحميل هزينههاي بيجا به دولت تاکيد کرد و در اين راستا توجه به استانداردسازي مصالح و انجام تملک اراضي قبل از شروع طرحهاي عمراني را خواستار شد.
دبير شوراي فني آذربايجان شرقي هم در اين نشست گزارش ارزيابي پروژههاي عمراني استان در سال 1390 را ارائه کرد.
در اين گزارش که حاصل بازديد کارشناسان دفتر فني استانداري آذربايجان شرقي از 716 پروژه عمراني بالاي يک ميليارد ريال در سطح استان بوده، پنج شاخص عمده کيفيت اجرا، دستيابي به اهداف يکساله، درصد تحقق خاتمه پروژهها، نحوه اجرا و روش ارجاع کار مورد ارزيابي قرار گرفته است.
بر اين اساس، 44 درصد اين پروژهها طبق برنامه زمانبندي، 21 درصد جلوتر از برنامه و 35 درصد عقبتر از برنامه بودهاند؛ ضمن اين که درصد دستيابي به اهداف يکساله اين پروژهها 72 درصد و درصد تحقق خاتمه آنها 73.31 درصد بوده است.
بر اساس نتايج ارزشيابي دستگاههاي اجرايي و فرمانداريهاي استان در اجراي پروژههاي عمراني در سال 1390، در بين دستگاههاي اجرايي به ترتيب اداره کل نوسازي مدارس، شرکت آب منطقهاي و شرکت آب و فاضلاب روستايي و در بين فرمانداريها به ترتيب فرمانداريهاي ملکان، هشترود و عجبشير حايز رتبههاي اول تا سوم شدهاند.