مديرعامل آب منطقهاي استان اردبيل گفت: تکميل سدهاي در حال احداث و به پيشرفت 70 درصد رسيده در اولويت جدي شرکت آب منطقهاي استان اردبيل است.
داوود نجفيان ظهر امروز در گردهمايي تخصصي کارشناسان حوزه آب و خاک در اردبيل اظهار داشت: تکميل سد کوثر، بفراجرد، عمارت و ديگر سدها در مناطق مختلف اين استان جزو اولويتهاست که برخي از اين طرحها نيز از پروژههاي مهر ماندگار محسوب ميشود.
وي با بيان اينکه با تکميل شدن اين پروژهها علاوه بر تحول چشمگير در بخش کشاورزي منابع آب شرب نيز تامين ميشود، خاطرنشان کرد: ظرفيت فعلي آب شرب مورد نياز استان حدود 75 ميليون مترمکعب است که ما در تامين آن با کسري 21 ميليون مترمکعب روبرو هستيم در حالي که اين کسري در افق 50 ساله به ميانگين 98 ميليون مترمکعب ميرسد.
مديرعامل آب منطقهاي استان اردبيل به کمبود منابع زيرزميني و ضرورت مهار آبهاي سطحي اشاره کرد و يادآور شد: در چنين وضعيتي بايد هم استفاده بهينه و هم بهرهبرداري درست و اصولي در دستور کار قرار گيرد.
نجفيان به رقم استحصال آبهاي سطحي اشاره کرد و گفت: سالانه بيش از 330 ميليون مترمکعب آب سطحي در اين استان توليد ميشود که با بهرهبرداري درست و اصولي از آن فشار براي بهرهگيري از منابع آب زيرزميني به حداقل ميرسد.
اين مسئول پيگيري مسئولان به ويژه نمايندگان استان در انتقال آب از منابع آبريز شمال و جنوب استان را يادآور شد و عنوان کرد: اين انتقال از ارس و قزلاوزن ميتواند بخشي از نيازمندي ما را در افق 20 ساله برطرف کند.
مديرعامل آب منطقهاي استان اردبيل با بيان اينکه اين انتقال بايد از توجيه اقتصادي و فني برخوردار باشد، بيان داشت: به نظر ميرسد مقدمات کار و تخصيص منابع از اين حوزههاي آبريز انجام شده که با تعيين سهم استان ميتوان به انتقال آن اميدوار بود.
نجفيان مصرف فعلي بخش کشاورزي را نيز حدود 690 ميليون مترمکعب اعلام کرد و افزود: اين ميزان مصرف بايد با استفاده از شيوههاي جديد آبياري قطرهاي و باراني اصلاح شده و روند مطلوبي را در بهرهگيري از پاياب سدهاي در حال احداث شاهد باشيم.
وي در پايان سخنان خود اذعان داشت: با توافقي که با سازمان جهاد کشاورزي داشتيم در اين زمينه تسهيلات ويژه در اختيار کشاورزان قرار ميگيرد تا يک حرکت رو به جلو و تحولي را در بخش بهرهبرداري درست و سريع از منابع آبي در بخش کشاورزي شاهد باشيم.