نماينده مردم ميانه در مجلس شوراي اسلامي گفت: ابلاغ دستور فرمانداري ويژه ميانه منتظر معاون اول رئيسجمهور است.
محمدعلي مددي امروزاظهار کرد: اين ابلاغيه بايد از طريق معاون اول رئيس جمهور صادر شود که تاکنون صورت نگرفته و پيشبيني ميشود به زودي اين امر محقق شود.
وي با اشاره به اينکه فرماندارهاي ويژه ياد شده به تصويب هيئت دولت رسيدهاند ابراز اميدواري کرد به زودي شاهد ابلاغ آنها نيز باشيم.
شهرستان ميانه، در جنوب شرقي استان آذربايجانشرقي قرار دارد. شهرستانهاي سراب، بستانآباد، هشترود حدود شمالي و غربي آن را ميپوشاند. حدود جنوبي اين شهرستان با قسمتي از جنوب اردبيل هم جوار است. شهرستان خلخال واقع در استان اردبيل نيز همسايه شرقي اين شهرستان به شمار ميرود. گوشه شمال غربي حدود شهرستان ميانه از 82 کيلومتري جنوب شرقي تبريز آغاز و به طول 80 کيلومتر به سمت جنوب و شرق کشيده ميشود. مرکز شهر ميانه، به خط مستقيم در 138 کيلومتري جنوب شرقي تبريز قرار دارد.
شهرستان ميانه يکي از شهرستانهاي استان آذربايجان شرقي است که در جنوب شرقي آن قرار دارد. شهر ميانه مرکز اين شهرستان است. جمعيت مرکز شهري برابر با آمار سال 90 هجري شمسي 95505 نفر است ولي در موقع فصل کاري يعني 5 ماه از سال مرکز شهر به بيش از 125 هزار نفر ميرسد.
در تقسيمات کشوري شهرستان ميانه مرکز فرمانداري داراي چهار بخش به نامهاي بخش مرکزي، بخش ترکمانچاي، بخش کاغذکنان و بخش کنداون ميباشد که بخش مرکزي داراي هفت دهستان اوچتپه شرقي، شيخدرآباد، قافلانکوه غربي، قزلاوزن، کلهبوز شرقي، کلهبوز غربي ودهستان گرمه جنوبي و بخش ترکمانچاي داراي چهار دهستان اوچتپه غربي، بروان شرقي، بروان غربي و بروان مرکزي و بخش کاغذکنان داراي سه دهستان کاغذکنان شرقي،کاغذکنان شمالي و دهستان کاغذکنان مرکزي و در بخش کندوان سه دهستان تيرچايي، کندوان وگرمه شمالي واقع شدهاند.
فرمانداري ويژه به چه فرمانداري ميگويند
به منظور ارائه خدمات مناسب و نظارت بر انجام فعاليتهاي دستگاههاي اجرايي در شهرستانهاي بزرگ، وزارت کشور مکلف شده در تعدادي از شهرستانهاي کشور که واجد شاخصهاي زير باشند نسبت به داير کردن فرمانداري ويژه اقدام کند:
الف – جمعيت شهرستان (250) هزار نفر
ب- جمعيت مرکز شهرستان (125) هزار نفر
ج- فاصله شهرستان از مرکز استان (125) کيلومتر
تبصره: داير کردن فرمانداري ويژه در شهرستانهايي که دو شاخص از سه شاخص ياد شده را دارا باشند منوط به تصويب هيئت وزيران خواهد بود.
ويژگيهاي فرمانداري ويژه
1- سمت فرماندار در فرمانداري ويژه، معاون استاندار و فرماندار است که در تمام جلسات معاونان استان حضور دارد.
2- سطح مديران واحدهاي اداري وزارتخانههاي راه و شهرسازي، جهادکشاورزي، آموزش و پرورش، راه و ترابري، امور اقتصادي و دارايي، کار، تعاون و رفاه اجتماعي، اطلاعات و بازرگاني، به معاون مديرکل ارتقاء مييابد.
هدف از ارتقاء شهرستانها به فرمانداري ويژه
به منظور ارائه خدمات مناسب و نيز عدم تمرکز اداري و کاهش مراجعات مردم به مراکز استانها و همچنين در راستاي بسترسازي عملي براي توسعه در آمايش شهرستاني و نيز محروميتزدايي و توزيع عادلانه منابع و بودجه شهرستانهاي داراي شرايط ياد شده به فرمانداري ويژه ارتقاء يافتهاند.
آييننامه شرح وظايف کامل و حدود اختيارات فرمانداري ويژه با حضور فرمانداران ويژه منجمله فرماندار محترم مراغه در اسفند ماه 88 با حضور معاونان و وزير محترم کشور تهيه و تدوين و براي تصويب به هيئت دولت در سال 1389 ارائه شده است.