احرار: سرپرست سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي از توليد 800 هزار تن گندم در استان طي سالجاري خبر داد و گفت: 603 هزار تن از اين مقدار توسط اداره غله خريدار شده، بنابراين استان از لحاظ ذخاير گندم امسال هيچ مشکلي ندارد.
شهرام شفيعي روز سه شنبه در نشست با خبرنگاران، اظهار کرد: توليد سيب زميني در استان به اندازه کافي انجام ميگيرد و حتي بالاي چهار هزار تن محصول در انبارهاي استان ذخيره داريم، جهادکشاورزي تمهيداتي را اتخاذ کرده و به زودي مشکلات اين حوزه رفع مي شود.
وي با بيان اينکه جهادکشاورزي مکلف به تامين غذاي کافي و سالم براي تمام مردم شريف ايران است، اظهار کرد: محدوديت منابع به خصوص آب و خاک، اصلي ترين چالشهاي بخش کشاورزي است.
شفيعي با تاکيد بر اينکه برنامه ريزي شده تا توليد بخش کشاورزي بر مبناي توسعه پايدار در آذربايجان شرقي انجام گيرد، افزود: سطح آبهاي زيرزميني کاهش يافته و شوري آنها در وضعيت حاد است طوري که فرونشست در دشت مرند و شبستر نشاني بر آن است که ما را با محدوديت کشت مواجه کرده است.
وي با اشاره به پيش بيني کاهش 15ميليارد مترمکعبي آب بخش کشاورزي در طول برنامه هفتم توسعه، گفت: اکنون 70 ميليارد مترمکعب آب مصرفي اين بخش است که مقرر شده ?? ميليارد مترمکعب آب زيرزميني و سه ميليارد مترمکعب آب سطحي مورد استفاده در بخش کشاورزي کاهش يابد.
شفيعي، خودکفايي در توليد هفت محصول، توليد داخلي 40درصد از دانههاي روغني، 20ميليون هکتار عمليات آبخيزداري در عرصههاي منابع ملي و کاهش 25درصدي واردات نهاده هاي دامي را از ديگر برنامههاي هفتم توسعه عنوان کرد و ادامه داد: توسعه اراضي و باغات کشاورزي محدود شده است و بايد بيشتر بر روي بهره وري محصولات کار کنيم.
وي با اشاره به محدوديت خشکسالي در بخش کشاورزي آذربايجان شرقي نيز اظهار کرد: سال آبي جاري به طور متوسط 33 ميلي متر بارندگي در استان داشتيم که نسبت به سال قبل 62درصد و نسبت به بلندمدت 68درصد کاهش را نشان ميدهد، بارندگي براي اراضي ديم و آبي و ذخيره سدها و تغذيه آبخوانهاي کشاورزي مهم و حياتي است.
وي با اشاره به برنامههاي جهادکشاورزي براي ورود تکنولوژيهاي جديد به اراضي استان، تاکيد کرد: خرد بودن اراضي که در اثر قانون ارث در استان شاهد هستيم، محدوديتي براي اجراي برنامههاي تحولي بوده و اين اراضي خرد، مستعد توسعه با تکنولوژي هاي جديد نيستند.
سرپرست سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به بازسازي هفت هزار و 500هکتار از باغات استان، اظهار کرد: تلاش کرديم باغات کم آب بر مثل پسته را به خصوص در حوضه درياچه اروميه ارتقا دهيم و امسال سه هزار و 200هکتار باغ پسته در استان داريم که بيشتر بارور هستند.
وي با اشاره به کشت هفت هزار هکتار گياهان دارويي در استان، افزود: کمبود آب ما را وادار به افزايش بهره وري و توسعه گلخانهها کرده و در اين راستا اکنون 380هکتار گلخانه فعال داريم و سياست جهادکشاورزي نيز انتقال سبزي و صيفي به محيطهاي کنترل شده است.
وي ادامه داد: اکنون ??? هکتار گلخانه در حال ساخت با پيشرفت فيزيکي ?? تا ?? درصد داريم که به زودي به بهره برداري رسيده و مجموع مساحت گلخانههاي آذربايجان شرقي را به ??? هکتار ميرساند.
شفيعي با اشاره به واگذاري هزار و 400هکتار از اراضي يکانات به شرکت شهرک هاي کشاورزي جهت احداث گلخانه، گفت: تعداد ??? واحد مرغداري فعال به همراه زنجيره هاي توليد مرغ در استان داريم و ميزان جوجه ريزي ماهانه استان به ?.? ميليون قطعه رسيده که در اين راستا نياز استان به گوشت خالص مرغ تامين ميشود.
وي افزود: اگر تنشي در بازار مرغ رخ دهد، شرکت بازرگاني اقدام به خريد مازاد توليدات مرغداران کرده و يا در صورت نياز، مرغ به بازار تزريق ميکند. توليد گوشت قرمز در استان به اندازه کافي بوده و با توجه به بالا بودن قيمت گوشت قرمز تمام شده جهت تنظيم بازار از گوشتهاي وارداتي نيز استفاده ميکنيم.
وي با اشاره به اجراي موفق طرح جهش توليد در ديمزارها از اجراي طرح جديد براي توليد گوشت قرمز و دام سبک و امضاي قرارداد با بيش از هزار و 500بهره بردار استان در اين خصوص خبر داد.
سرپرست سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي به وضعيت توليد گندم در استان اشاره کرد و گفت: امسال 800هزار تن گندم در استان توليد و حدود 603هزار تن آن توسط شرکت بازرگاني و اداره غله خريداري شد و اکنون 350هزار تن گندم ذخيره در استان داريم.
وي با اشاره به توليد پنج ميليون تن محصول کشاورزي در استان، افزود: 9ماهه سالجاري بالاي هفت ميليون تن محصول کشاورزي در کشور صادر شده که حدود 263هزار تن معادل 5.6درصد از طريق مبادي استان ما بوده است.
شفيعي با اشاره به توليد هندوانه در برخي از نقاط استان، افزود: توليد هندوانه در الگوي کشت استان ما وجود دارد و نميتوان آن را به دليل بالا بودن نياز آبي حذف کرد. توليد اين محصول براي کشاورزان صرفه اقتصادي دارد.
وي در خصوص توليد حبوبات نيز گفت: برداشت محصولات حبوبات استان به موقع و توليد به اندازه کافي است.
وي در خصوص تاييد محصولات صادراتي و احتمال خطر برگشت خوردن آنها، اظهار کرد: نظارت بر توليد محصول سالم جزو وظايف سازماني ما است و نگراني بابت توليد نداريم زيرا گواهي از مبدا صادر ميشود و هر محموله محصول صادرات در مرز و گمرک بايد گواهي سلامت ارائه دهد.
سرپرست سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: بيشتر شرکتهاي فعال در حوزه کشاورزي، فناور هستند و حدود 20 شرکت فعال دانش بنيان و فناور در بخش کشاورزي استان داريم.
وي همچنين از راه اندازي سامانه ستکا براي عرضه محصولات کشاورزي و کالاهاي اساسي در آذربايجان شرقي تا عيد 1404 خبر داد.