1392/1/17 - 12 : 16
کد خبر: 799
مديرعامل آب منطقه‌اي آذربايجان‌شرقي تاکيد کرد
تدوام بارورسازي ابرها براي نجات درياچه اروميه
مديرعامل آب منطقه‌اي آذربايجان‌شرقي از تداوم عمليات بارورسازي ابرها در چارچوب طرح‌هاي نجات درياچه اروميه از وضعيت بحران خبر داد.

ارسلان هاشمي در تبريز اظهار کرد: فعاليت اين شرکت شامل استان آذربايجان‌شرقي با وسعتي برابر با 45 هزار و 650 کيلومتر مربع در سه حوضه آبريز ارس (28 درصد) درياچه اروميه (47درصد) و قزل‌اوزن (25 درصد) واقع شده و شامل 20 شهرستان، 22 اداره در سطح استان، 21 محدوده مطالعاتي (13 محدوده آزاد و 6 محدوده ممنوعه کامل و 2 محدوده بخشي آزاد و ممنوعه است.

 

*تنظيم 2196 ميليون متر مکعب آب توسط 143 سد

وي تصريح کرد: قبل از انقلاب فقط يک سد (ارس) با هدف تأمين آب شبکه مغان احداث شده بود.

 

اين مسئول تعداد سدهاي در حال بهره‌برداري در استان آذربايجان ‌شرقي را 143 مورد (82 مورد مربوط به آب منطقه‌اي و 61 مورد مربوط به جهاد کشاورزي) با ظرفيت تنظيمي 2 هزار و 916 ميليون متر مکعب عنوان کرد.

وي تصريح کرد: 14 سد با ظرفيت تنظيمي هزار و 558 ميليون متر مکعب در حال احداث است.

هاشمي تعداد سدهاي در حال مطالعه را 23 مورد با ظرفيت تنظيمي 291 ميليون مترمکعب اعلام کرد. 

مديرعامل آب منطقه‌اي آذربايجان‌ شرقي با بيان اينکه در دوران دولت نهم و دهم اعتبارات بخش آب به 5/2 برابر افزايش يافته است، اظهار کرد: در اين مدت 13 سد با ظرفيت هزار و 212 ميليون متر مکعب با سرمايه‌اي بالغ بر 3 هزار و 485 ميليارد ريال به بهره‌برداري رسيده است.

وي افزود: در اين مدت سدهاي جوقان، گلفرج جلفا، صومعه عليا ميانه و يالقوز آقاج، سهند،  قيصرق، خرمدرق و ماهي‌آباد در آذربايجان‌شرقي به بهره‌برداري رسيده است.

اين مسئول خاطرنشان کرد: همچنين شش پمپاژ با ظرفيت 83 ميليون متر مکعب و با سرمايه 158 ميليارد ريال به بهره‌برداري رسيد.

هاشمي ادامه داد: در دولت نهم و دهم 4 هزار و 104 کيلومتر رودخانه‌هاي داخلي با سرمايه 104 ميليارد ريال و 21.5 کيلومتر با سرمايه 174 ميليارد ريال ساماندهي شده است.

*بهره‌برداري 18 هزار هکتار از پاياب سدها

وي افزود: شبکه‌هاي پاياب‌ سدها به وسعت 18 هزار و 319 هکتار با سرمايه‌اي بالغ بر 3 هزار و 103 ميليارد ريال در دوران دولت نهم و دهم احداث و به بهره‌برداري رسيده است.

مديرعامل آب منطقه‌اي آذربايجان‌شرقي با بيان اينکه قبل از انقلاب آب استحصالي در آذربايجان‌شرقي هزار و 150 ميليون مترمکعب بوده است، اضافه کرد: اين ميزان بعد از انقلاب تا ابتداي دولت نهم به 468 ميليون مترمکعب و در طول دولت نهم و دهم به 2 هزار و 20 ميليون مترمکعب رسيده است.

هاشمي درباره احداث شبکه‌هاي آبياري و زهکشي گفت: در دوران دولت نهم و دهم 18 هزار و 319 هکتار شبکه‌هاي آبياري و زهکشي احداث شده که بعد از انقلاب با تدابير دولت نهم 29 هزار و 950 هکتار و قبل از انقلاب 100 هکتار بوده است.

*بارورسازي ابرها براي نجات درياچه اروميه

مديرعامل شرکت آب منطقه‌اي آذربايجان شرقي از تداوم عمليات بارورسازي ابرها در چارچوب طرح‌هاي نجات درياچه اروميه از وضعيت بحران خبر داد.

وي گفت: مطابق برنامه‌ريزي قبلي و با توجه به پايش تصاوير ماهواره‌اي، رادار و توده‌هاي نفوذي موثر در منطقه در سال ‌جاري 16 پرواز براي عمليات بارورسازي ابرها صورت گرفته است.

هاشمي مسير اين پروازها را عمدتاً در محدوده حوضه آبريز درياچه اروميه عنوان کرد و ادامه داد: شمال تبريز به طرف هريس، فراز جزيره اسلامي و در ضلع غربي درياچه تا جنوب، تبريز به ضلع غربي درياچه و فراز جزيره اسلامي و حاشيه شمالي و شمال غربي سهند و فراز سد نهند، شمال و شمال ‌غرب درياچه، غرب درياچه، جنوب‌شرقي درياچه، ارتفاعات سهند، جنوب و جنوب‌غربي حوضه آبريز درياچه اروميه، فراز منطقه جلفا و گلفرج به عنوان مسيرهايي که دقيقاً پروازها در آنها انجام شده به ثبت رسيده‌اند.

وي مسيرگشايي رودخانه، بارورسازي ابرها، هيدرومتري درياچه اروميه، آبياري تحت فشار و انسداد چاه‌هاي غيرمجاز را از برنامه‌هاي اعلام کرد که آب منطقه‌اي آذربايجان شرقي براي افزايش آب درياچه اروميه و نجات آن از وضعيت بحران در يک سال گذشته انجام داده است.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 4 + 9

  آخرین اخبار
53کيلومتر آزادراه در آذربايجان شرقي تا پايان سال جاري به بهره‌برداري مي‌رسد
توليد 800هزار تن گندم در آذربايجان شرقي طي سالجاري
ضرب و شتم مدير يکي از مدارس سلماس توسط دانش آموز
واژگوني پرايد در محور مرند - جلفا سه فوتي برجا گذاشت
هواي تبريز و بناب آلوده است
هواشناسي ايران 15 بهمن؛ ورود سامانه بارشي جديد به کشور از روز چهارشنبه
افزايش 25 درصدي بهاي بليط قطار شهري
مديرکل جديد آموزش و پرورش آذربايجان شرقي منصوب شد
باران و برف در 8 استان/ تداوم آلودگي شهرهاي صنعتي و پرجمعيت
رئيس دانشگاه پيام نور آذربايجان‌شرقي منصوب شد
  پربازدیدترین اخبار
باران و برف در 8 استان/ تداوم آلودگي شهرهاي صنعتي و پرجمعيت
اجراي 30 برنامه شاخص هفته فرهنگي تبريز در تهران
ضرب و شتم مدير يکي از مدارس سلماس توسط دانش آموز
واژگوني پرايد در محور مرند - جلفا سه فوتي برجا گذاشت
توليد 800هزار تن گندم در آذربايجان شرقي طي سالجاري
افزايش 25 درصدي بهاي بليط قطار شهري
مديرکل جديد آموزش و پرورش آذربايجان شرقي منصوب شد
هواي تبريز و بناب آلوده است
هواشناسي ايران 15 بهمن؛ ورود سامانه بارشي جديد به کشور از روز چهارشنبه
53کيلومتر آزادراه در آذربايجان شرقي تا پايان سال جاري به بهره‌برداري مي‌رسد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.