رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اردبيل گفت: در يک سال گذشته بيش از 18 هزار و 731 هکتار از اراضي استان اردبيل تحت مبارزه بيولوژيکي با آفات قرار گرفتند.
عادل عبد ايماني صبح امروز در همايش کارشناسان بخش کشاورزي در اردبيل اظهار داشت: در اين زمينه اقدامات اساسي به همت کارشناسان و متخصصان انجام شده به طوري که در مبارزه بيولوژيکي با آفات سعي کرديم تمام موارد استفاده از سموم و کودهاي شيميايي را کنار بگذاريم.
وي از اجراي طرح مبارزه تلفيقي در 20 درصد از اراضي استان خبر داد و خاطرنشان کرد: مبارزه بيولوژيکي در سطح 50 هکتار از باغهاي اردبيل نيز صورت گرفته است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اردبيل يادآور شد: در يک هزار و 150 هکتار از سطح صيفيجات استان به غير از سيبزميني در دو سال اخير سعي کرديم از زنبورهاي تريکوگراما و براکون بدون اينکه تاثير منفي در روند رشد آنها داشته باشد استفاده کنيم.
عبد ايماني به کشاورزان و باغداران توصيه کرد از سمپاشي و کوددهي و همچنين اقدامات مقابله با آفات و علفهاي هرز زودهنگام در اراضي و باغات خودداري کنند و اجازه دهند مرحله رشد و همچنين نمو اوليه انجام شود سپس اقدامات مبارزه با آفات آن هم به شکل بيولوژيک در دستور کار قرار گيرد.
اين مسئول در بخش ديگري از سخنان خود به موفقيت استان در کسب رتبه اول توليد شير اشاره کرد و گفت: با توجه به اينکه شير تنها ماده غذايي سالم و کامل ميباشد و مصرف آن نيز در جوامع جهاني رو به رشد است ما با توليد شير سالم و پاک سعي کرديم جايگاه کشوري خودمان را نيز ارتقا دهيم.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اردبيل با اشاره به رتبه يازدهم استان در مصرف شير عنوان کرد: سرانه مصرف شير در کشور 105 ليتر است که اين سرانه در استان اردبيل بيش از 118 ليتر ميباشد.
عبد ايماني به توليد محصولات متنوع لبني و ضرورت مصرف آن از سوي شهروندان اشاره کرد و بيان داشت: روزانه بايد نيم ليتر شير، 25 گرم پنير و 25 گرم نيز ساير محصولات لبني به مصرف برسد تا سلامت افراد جامعه بيش از گذشته تامين شود.
وي افزود: بالاترين سرانه توليد شير مربوط به استان اردبيل است که ما علاوه بر تامين نياز داخلي در حدود 190 هزار تن، 250 هزار تن نيز مازاد بر مصرف به ساير استانها ارسال ميکنيم.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اردبيل در پايان سخنان خود با يادآوري اينکه 30 درصد شير توليدي در اين استان صنعتي و مابقي نيمهصنعتي و سنتي است، تصريح کرد: توسعه گاوداري شيري و دامداريهاي سنگين از اولويتهايي بوده که در بحث پرداخت تسهيلات توسعه بخش کشاورزي نيز مدنظر ميباشد