اشرف نيا خطاب به رييس پليس راه هاي آذربايجان شرقي يادآور شد: اگر راه و شهرسازي نسبت به نصب تابلو در جاده ها و ترميم وضعيت برخي محورهاي مواصلاتي و مسيرهاي خطرناک اقدام نکرد، اين اداره را به عنوان مقصر در تصادفات به دادگاه معرفي کنيد تا در مقابل قانون و جان انسان ها پاسخگو باشد.
معاون عمراني استاندار در جلسه کميته ايمني حمل و نقل استان تاکيد کرد: اگر قوانين و هشدارهاي موجود مي توانست کنترل کننده حوادث باشد به طور طبيعي نبايد در جاده هاي اين مقدار تصادف داشتيم، پس بايد نسبت به بازنگري آن ها اقدام شود.
محمد اشرف نيا با انتقاد از وضعيت محورهاي مواصلاتي استان و نحوه اعمال کنترل بر آنها گفت: متاسفانه کمبود تابلوهاي راهنمايي در جاده هاي استان و افزايش تردد در اين مسيرها موجب بروز حوادثي تلخ مي شود.
وي با بيان اينکه جان مردم ارزش زيادي براي ما دارد و وظيفه ويژه اي براي حفظ جان آنان بر عهده مسئولان است، لذا نبايد کوتاهي يک ارگان عاملي براي از بين رفتن جان يک انسان شود تاکيد کرد: کليه راه هاي استان بايد مجهز به تابلوهاي راهنمايي و رانندگي باشد و اداره کل راه و شهرسازي موظف است در اين خصوص اقدامات عملي انجام دهد.
وي با اشاره به کمبود نيروهاي پليس راه در جاده ها و با بيان اينکه اقدامات فرهنگي لازم، بايد در طول سال براي رانندگي بهتر صورت بگيرد گفت: حضور پليس در جاده ها يک امر ضروري براي کنترل برخي رانندگان متخلف است که متاسفانه به هر دليل اين امر صورت نمي گيرد و پليس بايد هر چه سريع تر به فکر رفع اين مشکل در راه هاي استان باشد.
وي با تاکيد بر لزوم بازنگري در برخي قوانين رانندگي گفت: مردم به هر دليل به برخي هشدارهايي که از طريق تابلوهاي راهنمايي و رانندگي در جاده ها نصب شده اعتقاد ندارد.
وي يادآور شد: بعنوان نمونه، در برخي مسيرها اقتضاي جاده و خودرو اجازه سرعت بالاي 120 کيلومتر در ساعت را مي دهد ولي سرعت مجاز در آن جاده 110 کيلومتر است.
وي در پايان بر لزوم استقرار خودروهاي امدادي در جاده ها و ارايه کليه امکانات سازمان هاي مسئول براي کاهش تصادفات رانندگي تاکيد کرد.
ر ادامه اين جلسه رييس پليس راه هاي آذربايجان شرقي از افزايش 21 درصدي ميزان تصادفات جاده اي در ايام نوروز امسال در اين استان خبر داد و گفت: در تصادفات روي داده در محورهاي مواصلاتي استان 24 تن فوت، که هشت تن از آنان در مسير تبريز- آذرشهر، شش تن در مسير مراغه - هشترود، چهار تن در جاده اهر- تبريز، دو تن در بناب- تبريز، دو تن در مسير مرند- تبريز و دو تن در ساير مسيرها دچار سانحه شده اند.
وي با بيان اينکه در ميان علل بروز تصادفات واژگوني خودرو در صدر علل قرار دارد گفت: در ايام نوروز 60 مورد واژگوني و خروج از جاده در آذربايجان شرقي اتفاق افتاده که نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهي دارد.
لازم به ذکر است در جلسه کميته ايمني حمل و نقل استان ضمن ارائه گزارشي از اقدامات انجام گرفته در ايام نوروز توسط مديران دستگاههاي عضو در کميته، راهكارهاي افزايش هماهنگي درخصوص ارتقاي ايمني و مديريت تصادفات درايام باقي مانده تعطيلات نوروزي توسط اعضاي جلسه مورد بررسي و تبادل نظر قرار گرفت.