احرار نيوز: مدير کل بهزيستي آذربايجان شرقي با بيان اينکه تنها 16 درصد اشتغال زنان در کشور مربوط به اشتغال هاي رسمي و دولتي است، افزود: متاسفانه هنوز شاهد بي عدالتي جنسيتي در حوزه اشتغال هستيم.
به گزارش احرار نيوز، محسن ارشد زاده در همايش منطقه اي نقش سلامت رواني-اجتماعي دختران در توسعه اجتماعي با بيان اينکه نياز دختران به تامين سلامت رواني و جسمي از مهم ترين مباحث اجتماعي است افزود: در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، مقوله سلامت، يک حق همگاني محسوب مي شود.
وي ادامه داد: بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مقوله سلامت زنان نيز به عنوان يک حق اساسي در تمامي زمينه هاي فرهنگي، اجتماعي و سياسي محسوب مي شود.
به گفته وي، ارتقا و توسعه سلامت زنان در ابعاد جسمي، روحي، رواني و فرهنگي، تقويت سياست ها و برنامه هاي دولت به سمت زنان، افزايش آگاهي هاي خانواده و جامعه به تامين سلامت زنان، افزايش دسترسي بانوان به اطلاعات مورد نياز و مواردي از اين دست، از مهمترين اهداف کلان اداره کل بهزيستي استان است.
ارشد زاده با اشاره به برخي مخاطرات و تهديدات حوزه سلامت زنان تصريح کرد: اصولا بانوان و دختران به دليل رويارويي بيشتر با کارهاي خانگي(خشونت خانگي) بيشتر از مردان در معرض خطر قرار دارند.
مديرکل بهزيستي استان با بيان اينکه ميزان اميد به زندگي در زنان بيشتر از مردان است، افزود: علي رغم اينکه اين مهم يکي از شاخص هاي توسعه يافتگي محسوب مي شود ولي متاسفانه اکثر بانوان در سال هاي پاياني زندگي خود با مشکلاتي از قبيل معلوليت و حتي فقر مواجه مي شوند.
ارشد زاده گفت: اصولا بيشترين بيماري ها در ميان زنان، شامل بيماري هاي مزمن و در مردان شامل بيماري هاي حاد مي شود.
وي با بيان اينکه کار زنان يک کار نامرئي تلقي مي شود تصريح کرد: علت اين امر، آن است که بيشتر مسئوليت هاي اجتماعي بخصوص در حوزه خانواده بر عهده زنان است که اين قشر، نسبت به مردان، کمتر استراحت کرده و بيشتر در معرض بيماري هستند.
به گفته وي، مخالفت برخي از مردان با اشتغال همسران و يا دختران خود باعث تعارض نقش آنان مي شود.
ارشد زاده ميزان اشتغال زنان کشور در پست هاي رسمي و دولتي را 16 درصد اعلام کرد و گفت: متاسفانه در بازار کار ايران نيز، شاهد بي عدالتي جنسيتي هستيم.