احرار: وزير ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي با بيان اينکه قطار توسعه کشور با همراهي سرمايه گذاران داخلي و خارجي راه ميافتد، گفت: تبريز تمامي 20 شاخص ظرفيت گردشگري را دارد که با فعال سازي پتانسيل و ظرفيتهاي بينظير گردشگري اين شهر ميتواند نقش بسزايي در ايجاد تحول حوزه گردشگري کشور ايفا کند.
سيد رضا صالحي اميري در نشست با سرمايه گذاران و تشکل هاي گردشگري استان آذربايجان شرقي و همچنين ديدار با شهردارتبريز با تاکيد بر اينکه باور داشتن به توان سرمايه گذاران باعث رفع موانع در حوزه گردشگري ميشود، اظهار کرد: فرايند توسعه کشور با مشارکت سرمايهگذاران داخلي و خارجي محقق مي شود که برهمين اساس نيازمند تغيير نوع نگاه به سرمايه گذاري و مشارکت بخش خصوصي هستيم.
وي با بيان اينکه تشکلهاي مردم نهاد نقش بسزايي در حوزه سرمايهگذاري دارند، افزود: در دنيا بخش اعظمي از اختيارات دولت به شهرداري واگذار شده و اين مسئله سرمنشا اتفاقات و اقدامات ماندگار در شهرها بوده است.
وزير ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي تجميع و تمرکز اختيارات در پايتخت را از ديگر مشکلات حوزه اين وزارت خواند و گفت: ما در گام نخست ?? اختيار ستاد را از تهران به استانها تفويض کرديم و براي بهبود وضعيت، اين سياست کاري ادامه خواهد داشت.
سيد رضا صالحي اميري واگذاري اختيارت بيشتر به استانداران، شهرداران وشوراي برنامه ريزي استانها ساز و کار برون رفت از مشکلات فعلي دانست و گفت: مذاکره با بانکهاي کشور براي پرداخت تسهيلات در حوز ميراث فرهنگي و گردشگري از ديگر اقدامات وزارتخانه در راستاي تسهيلگري براي بهبود اوضاع است.
صالحي اميري تشکيل يک کميته متشکل از استاندار، شهردار، نماينده تشکلها و نماينده سرمايهگذاران و مديرکل ميراث فرهنگي با هدف بررسي موانع سرمايه گذاري را راهگشا دانست، تصريح کرد: تبريز به عنوان قطب گردشگري ظرفيتهاي تاريخي فرهنگي متعددي دارد به طوري که شهر تبريز تمامي ?? شاخص ظرفيت گردشگري را دارد.
وي با اشاره به اينکه ظرفيت تمدني تبريز براي توسعه گردشگري چندين برابر برخي کشورهاست، خاطر نشان کرد: براي مثال کشور گرجستان با سه و نيم ميليون جمعيت، سالانه ? ميليون گردشگر دارد به طوري که پتانسيلهاي گردشگري تبريز کمتر از کشور گرجستان نيست.
وي با اشاره به اينکه جهش کشورهاي آسياي شرقي از طريق گردشگري تحقق يافته، يادآور شد: تغيير نگرش و ديدگاه اولين شرط موفقيت در حوزه گردشگري کشور است برهمين اساس تعميق روابط باهمسايگان همچون جمهوري آذربايجان و عربستان حائز اهميت است.
سيد رضا صالحي اميري در خصوص ارزيابي اقدامات شهرداري با بيان اينکه شهردار تبريز نگاه فرهنگي خوبي به موضوعات دارد، تصريح کرد: معتقدم قطار توسعه و نجات کشور با همراهي سرمايه گذاران به حرکت در مي آيد.
همچنين شهردار تبريز در اين نشست با تاکيد بر ضرورت تخصيص اعتبارات ملي به احياء ظرفيت هاي گردشگري تبريز گفت: مديريت شهري برنامه هاي راهبردي مدوني براي توسعه و احياء زيرساخت هاي گردشگري تبريز تنظيم کرده است.
يعقوب هوشيار افزود: مجموعه ?? هکتاري ربع رشيدي به عنوان يکي از ظرفيت هاي گردشگري است که تنها با تخصيص اعتبار ملي و همچنين واگذاري آن به شهرداري تبريز مي تواند به يک مجموعه فرهنگي و تاريخي و مرجع گردشگري تبديل شود.
وي با اشاره به اينکه تبريز نگين گردشگري ايران است و مي تواند نقش موثري در ارزآوري داشته باشد اظهار کرد: با توسعه همکاري هاي مشترک شهرداري و وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي، شهر تبريز به جايگاه واقعي خود در اين حوزه باز مي گردد.
هوشيار تصريح کرد: در برنامه و بودجه سال جاري شهرداري تبريز، اعتباري بالغ بر يک هزار ميليارد تومان به حوزه گردشگري تخصيص يافته است.
صدور رايگان مجوز احداث چهار هتل جديد، حذف عوارض ساخت هتل، تبديل عمارت ساعت به موزه، تاسيس موزه آب و آتش از جمله اقداماتي بود که شهردار تبريز در اين نشست به آن اشاره کرد.
هوشيار در ادامه خاطر نشان کرد: به دنبال تقويت هرچه بيشتر همکاري هاي مشترک با اداره کل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي هستيم و طي سه سال اخير احياي چندين خانه تاريخي مانند باغ موزه ستارخان، باقرخان، جداره سازي زيرساخت هاي گردشگري و... در بافت تاريخي و فرهنگي با هماهنگي اين ادارهکل صورت گرفته است.