احرار: مديرعامل شرکت پگاه آذربايجان شرقي از صادرات ماهانه 500تن محصولات لبني به کشورهاي اوراسيا امل کره، پنير، دوغ، ماست به کشورهاي اوراسيا خبر داد .
جلال هاتف در نشست خبري با اصحاب رسانه با بيان اينکه پاگاه آذربايجان شرقي قديمي ترين کارخانه لبني کشور است و حدود 70 سال است که در حوزه توليدات محصولات لبني سلامت محور حضور فعال دارد .
وي با بيان اينکه اين مجموعه به صورت ميانگين روزانه 330 تن شير خام صنعتي و سنتي تحويل مي گيرد و همان روز تبديل به محصولات توليدي ميکند گفت : 520 نفر در مجموعه شير پگاه آذربايجان شرقي به صورت مستقيم اشتغال دارند و 10 هزار نفر نيز به صورت غير مستقيم به صورت شريک تجاري ، دامدار و تامين کننده و مغازه دار با ما همکاري مي کنند .
هاتف با اشاره به اينکه هم اکنون 154 قلم محصول به بازار هاي داخلي و خارجي عرضه مي کند ابزار داشت : در دو سال اخير توانسته ايم 30 قلم محصول جديد را به بازار عرضه کنيم.
وي همچنين از دانش بنيان شدن شيرپگاه آدربايجان شرقي خبر داد و اظهار کرد : به علت توليد مواد اوليه پايه شيرخشک نوزاد براي اولين بار توانستيم دانش بنيان شويم و و قطعاتي را همچنين توانستيم توليد کنيم که توسط کشور فرانسه تحريم شده بود و در هر دو زمينه يعني توليد محصول و توليد قطعه توانستم دانش بنيان شويم
او ادامه داد : در چند روز آينده دستگاه ان اف که تکميل کننده توليد محصول دانش بنيان است که به خطر توليد خواهد آمد .
وي همچنين از دريافت لوح وتنديس واحد نمونه صنايع کشوري توسط وزارت صمت که افتخار ياست براي مجموعه . کسب لوح و تنديس واحد نمونه کشوري از وزارت صنعت، جايزه ملي کيفيت ايران، کسب تنديس واحد منتخب کشوري و نمونه استاني استاندارد، واحد نمونه کارگري در جشنواره، کسب نشان ملي اقتصاد مقاومت را از جمله افتخارات شرکت پگاه آذربايجان شرقي برشمرد.
هاتف با اشاره به اينکه در سال هاي قبل محصولات اين شرکت به چندين کشور منطقه صادر مي شد، گفت : از 2 سال پيش با حمايت هاي دولت برنامه ريزي براي صادرات به کشورهاي جمهوري آذربايجان، ارمنستان، گرجستان و با واسطه به روسيه صورت گرفت.
به گفته وي در حال حاضر ماهانه بيش از 500تن از محصولات لبني پگاه آذربايجان شرقي شامل کره، پنير، دوغ، ماست به کشورهاي منطقه اوراسيا صادر مي شود.
مديرعامل شرکت پگاه استان، با تاکيد بر اينکه کاهش سرانه مصرف لبنيات در کشور و استان بايد دغدغه مسئولين باشد، عنوان کرد: بخشي از يارانه اختصاصي لبنيات در کشور برداشته شده و به دنبال آن ما بايد منتظر تبعات سلامتي جامعه، کوتاهي قد کودکان، پوکي استخوان و غيره باشيم.
وي با اشاره به اينکه ما در گذشته با 70 برند لبنياتي استان و 100 برند لبناتي کشور همکاري داشتيم، گفت: در حال حاضر از اين 70 برند استان تعداد انگشت شماري باقي مانده و بقيه فعاليت نميکنند که به دنبال آن ميزان توليد قبلي کاهش يافته و اين امر فاجعهاي براي جامعه است.
هاتف بيان داشت: هم اکنون ميزان مصرف سرانه انواع محصولات لبني در آذربايجان شرقي حدود 70 کيلوگرم است که اين رقم در کشورهاي اروپايي افزون بر 400 کيلوگرم است.
هاتف غازاني با اشاره به ضعف توليد شير سنتي در استان يادآوري کرد: در اين راستا اين شرکت پروژه ايجاد و راهاندازي کشت و صنعت سراب را کليدزده که در سفر استاني رئيس جمهور شهيد، يک و نيم همت تفاهمنامه با استانداري آذربايجان شرقي منعقد شد که يک همت آن صرف راه اندازي کشت و صنعت و نيم همت نيز براي توسعه کارخانه صرف خواهد شد که ايجاد اين کشت و صنعت، اشتغالزايي 330 نفري را به دنبال دارد.
وي همچنين برگزاري مراسم هاي کوهپيمايي، غبار روبي، ديدار و مشارکت با نهاد هاي انقلابي، کمک هاي جهادي در حوادث طبيعي را جز مسئوليت هاي اجتماعي شرکت پگاه استان اعلام کرد .