1391/12/16 - 15 : 26
کد خبر: 514
مدير باغباني سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان‌شرقي خبر داد
پيوند نهال گردو موجب افزايش راندمان توليد محصول مي‌شود
مدير باغباني سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان‌شرقي گفت: روش اصلاح درختان گردو با روش پيوند باعث افزايش راندمان و کيفيت محصول مي‌شود

به گزارش احرارنيوز، سعدالله اسکندري صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: ارتقاء دانش فني باغداران گردو، شناسايي درختان نخبه يا ژنوتيپ‌هاي برتر گردو در نقاط مختلف استان و اصلاح درختان گردو مي‌تواند نقش مهمي در کيفيت  اين محصول داشته باشد.
 
اين مسئول با بيان اينکه اکثر درختان گردو در سطح استان به صورت بذري کشت مي‌شوند و تنوع ژنتيکي بسيار بالايي دارند، ادامه داد: در اين درختان مشکلات مختلفي از جمله حساسيت به آفات و بيماري‌ها، تنوع  محصول و عدم يکنواختي وجود دارد.
 
مدير باغباني سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان‌شرقي با بيان اينکه در روش کشت بذري باغداران درختان نامرغوب را حذف مي‌کنند، افزود: در روش پيوندي با  آموزش و اصلاح درختان گردو توسط پيوند سرشاخه کاري، اين  مشکل تا حدودي رفع  مي‌شود.
 
اسکندري به اهميت و مزاياي روش پيوند در نهال گردو اشاره کرد و بيان داشت: با اين روش درختان گردو  قديمي که نامرغوب بوده و بايد حذف  شوند، تنها  قسمت تاج اين درختان هرس و با پيوند سرشاخه بعد از چند سال مجدداً به باردهي بر مي‌گردند که اين روش علاوه بر حفظ درخت  باعث افزايش راندمان توليد مي‌شود.
 
وي با بيان اينکه بهترين روش براي توليد نهال پيوندي گردو روش هات کالوس در گلخانه است روش‌هاي متعدد ديگري نيز براي توليد نهال گردوي پيوندي در گلخانه و فضاي آزاد وجود دارد، افزود: درصد گيرايي در روش‌هاي پيوند گلخانه‌اي بالاي 80 تا 85 درصد است.
 
اين مسئول با بيان اينکه با استفاده از نهال‌هاي پيوندي، باردهي محصول در سال‌هاي اول زودتر از باردهي درختان بذري خواهد بود، افزود: حذف نهال‌هاي بذري و توليد نهال پيوندي، احداث باغ مادري از درختان نخبه و ارقام تجاري (داخلي ـ خارجي)، ايجاد باغات مادري براي تهيه پيوندک مورد نياز نهالستان‌ها، احداث باغات تجاري با ارقام خوب مطرح دنيا  از جمله برنامه‌هاي اين سازمان در توليد نهال گردو است که اميدواريم با استفاده از روش‌هاي نوين و ارائه  آموزش به باغداران و کشاورزان گام‌هاي موثر در راستاي رشد و شکوفايي کشاورزي برداشته شود.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام: 
پست الکترونیک:
نظر : 
سوال امنیتی : 
? 3 + 1

  آخرین اخبار
آزادي بانوي 73ساله از زندان با فيش حج پزشک تبريزي
زيرساختهاي مس سونگون در حريق صدمه نديده است
واکنش شهرداري تبريز به ادعاي کذب دستگيري کارکنان منطقه 2
پرسپوليس در آزادي ميزبان تراکتور است
برگزاري ششمين کنسرسيوم مهارت‌آموزي و اشتغال در دانشگاه واحد استاني آذربايجان شرقي
آخرين خبرها از حادثه آتش سوزي کارخانه هيپ ليچينگ سونگون
آتش‌سوزي در مس سونگون؛ زنگ خطر براي ايمني صنايع حياتي ايران
جشنواره ملي جاده سبز، ارزش افزوده براي استان است
آتش‌سوزي در مس سونگون مهار شد
جزئيات داوري و اختتاميه جشنواره «جاده سبز» اعلام شد
  پربازدیدترین اخبار
آتش‌سوزي در مس سونگون؛ زنگ خطر براي ايمني صنايع حياتي ايران
برگزاري ششمين کنسرسيوم مهارت‌آموزي و اشتغال در دانشگاه واحد استاني آذربايجان شرقي
آتش‌سوزي در مس سونگون مهار شد
جشنواره ملي جاده سبز، ارزش افزوده براي استان است
آخرين خبرها از حادثه آتش سوزي کارخانه هيپ ليچينگ سونگون
پرسپوليس در آزادي ميزبان تراکتور است
آزادي بانوي 73ساله از زندان با فيش حج پزشک تبريزي
زيرساختهاي مس سونگون در حريق صدمه نديده است
واکنش شهرداري تبريز به ادعاي کذب دستگيري کارکنان منطقه 2
تنها نقطه ضعف تراکتور
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.