احرار: دوره آموزشي ملي آشنايي با ضوابط و روش هاي ساختمان هاي بتني و بررسي چالش ها و ايرادات فني مسکن روستايي در استان ها در تبريز در حال برگزاري است.
به گزارش روابط عمومي بنياد مسکن انقلاب اسلامي آذربايجان شرقي، اين دوره آموزشي از 30 مرداد با حضور 80 نفر از کارشناسان حوزه نظارت بنيادمسکن 14 استان کشور در تبريز آغاز به کار کرده و تا فردا يکم شهريور ادامه دارد.
معاون امور بازسازي و مسکن روستايي بنياد مسکن انقلاب اسلامي در اين دوره آموزشي گفت: سطح خدماتي که به قشر محروم و روستاييان داده مي شود روز به روز در حال افزايش است.
جودي با بيان اينکه وضع ساخت و ساز در روستاها از نظر کيفي بالا رفته است، تصريح کرد: نقش مهندسان بنياد مسکن، نقش صرف کنترلي نيست، بلکه هدايت و آموزش دست اندرکاران ساخت و ساز در روستاها از جمله پيمانکاران همکار هم برعهده مهندسان ناظر ماست.
او راه اندازي مجدد دوره هاي آموزشي براي کارکنان بنياد اعم از ستادي و نيروهاي ميداني را اقدامي مثبت ارزيابي کرد و گفت: درصدد هستيم با تداوم اسن دوره ها، دانش و مهارت مهندسان بنياد را به روز نگهداريم.
مديرکل بنياد مسکن انقلاب اسلامي آذربايجان شرقي هم گفت: سهميه امسال بنياد مسکن استان براي مقاوم سازي خانههاي روستاييان، 18 هزار فقره است که با اتمام ساخت اين 18 هزار واحد، مقاوم سازي کل مساکن روستايي آذربايجان شرقي به 56 درصد خواهد رسيد.
حجت اله سروري افزود: بررسي ميزان مقاومت واحدهاي مسکوني در زلزله خوينشان داد که تاب آوري مساکن روستايي کشور افزايش يافته است.
او اشاره به اينکه در طراحي مساکن مردم بايد به رضايت آنها توجه داشت تصريح کرد: طراحي و کنترل پروژه از نظر مصالح، طراحي قالب کلي، طراحي فضاها و مجموع عمليات ساخت خانه ها بايد طوري انجام شود که مردم در اين خانه ها احساس راحتي کرده و از زندگي در آن رضايت داشته باشند.
مديرکل دفتر فني، نظارت و ارزيابي بنياد مسکن انقلاب اسلامي نيز در خصوص اين دوره آموزشي گفت: يکي از موضوعات اصلي حوزه ساخت که به نوعي در بنياد مسکن مغفول مانده بود، به شکل شايسته اي با تشکيل دوره تخصصي ملي آشنايي با ضوابط و روشهاي اجراي ساختمان هاي بتني مورد توجه متخصصين و دست اندرکاران بخش ساخت قرار گرفت.
رسولان افزود: در اين دوره، کيفيت ساخت سازه ها ارتقا يافته و يکي از مهمترين چالش ها، مشکلات و معضلات استانها در زمينه شناخت و درک بهتر رفتار ساختمان هاي بتني در برابر زلزله، تحليل درست و دقيق تر آن و همچنين روش هاي بهينه سازي و مصرف مورد تاکيد قرار گرفت.
او همچنين گفت: آشنايي با روش هاي اجرايي صحيح با محوريت آخرين تغييرات آيين نامهاي در اين دوره مطرح شد و مشکلات و چالشهاي استانها درخصوص ساختمانهاي بتني در مسکن روستايي مورد واکاوي و بررسي متخصصان و کارشناسان قرار گرفت.
مديرکل دفتر فني، نظارت و ارزيابي بنياد مسکن انقلاب اسلامي يادآور شد: در اين دوره يکي از موارد بسيار مهم بهينه سازي مصرف انرژي بود که به طور خيلي خاص بر آن تاکيد شد.