احرار: سرپرست مديريت امور باغباني سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي از توليد 50 هزار تن زردآلو در اين استان خبر داد.
مسعود جعفرنژاد در گفتوگو با خبرنگاران گفت: کل سطح زير کشت زردآلو در آذربايجان شرقي 12هزار و 59هکتار بوده که شامل 11هزار و 566هکتار سطح بارور و ??? هکتار سطح غيربارور است.
وي با اشاره به اينکه متوسط عملکرد زردآلو با لحاظ خسارت 4.32تن در هکتار برآورد ميشود، افزود: خسارت 25درصدي وارده به باغات استان از جمله تلقيح نکردن، سرمازدگي، تگرگ و ... اين عملکرد را رقم زده است و عملکرد باغات شاخص استان 10تا 12 تن در هکتار است.
جعفرنژاد گفت: محصول زردآلو از لحاظ تغذيهاي بسيار مفيد و از نظر اقتصادي بسيار ارزشمند است که از اين رو در استان به دليل مرغوبيت و کيفيت بالا، به عنوان يک محصول مهم و صادراتي محسوب ميشود.
جعفرنژاد افزود: براساس آخرين آمارنامه رسمي کشاورزي کشور، استان آذربايجان شرقي داراي رتبه اول از نظر ميزان توليد اين محصول است.
وي ادامه داد: توليد اين محصول در اغلب شهرستانهاي استان انجام ميگيرد که شهرستان هاي مرند با مساحت ???? هکتار و توليد ?? درصد محصول کل استان رتبه اول، جلفا با مساحت ???? هکتار و توليد ?? درصد محصول کل استان رتبه دوم و شبستر با مساحت ?.? هزار هکتار و توليد ?? درصد محصول کل استان رتبه سوم را به خود اختصاص دادهاند.
جعفرنژاد بيان کرد: از جمله ارقام برتر استان ميتوان به ارقام نصيري، عسگرآباد، شاهرودي، اردوبادي، تبرزه، قهرمان، فرانسوي، قرمز گوشتي، شاملي و... که هم داراي مصارف تازه خوري و هم قابليت استفاده در صنايع تبديلي هستند اشاره کرد.
وي گفت: سالانه حدود يک هزار و 500تا 2هزارتن از محصول زردآلو بصورت قيصي و فرآوري شده به کشورهاي همسايه، اروپا و کشورهاي عربي صادر ميشود که ارزش افزوده، اشتغالزايي و درآمدزا بودن صادرات زردآلو، اهميت بيشتري به توليد اين محصول در آذربايجان شرقي ميدهد.
جعفرنژاد افزود: نظر به اينکه استان آذربايجان شرقي خاستگاه محصول زردآلو بوده و خصوصياتي همچون ميزان قند بالا، عطر و طعم عالي، اندازه استاندارد ميوه، رنگ بازار پسند و ... از جمله مزاياي توليد اين محصول در استان نسبت به ساير استانها است با اينکه بيشتر باغات زردآلوي استان به صورت قطعات کوچک هستند ولي در سايه استفاده از تکنيکهاي کشاورزي پيشرفته و رعايت تکنيکهاي نوين کاشت، آبياري و مديريت باغها توسط کشاورزان اين منطقه، توليد محصول با کيفيت و عاري از هرگونه ضايعات و بيماريها و در يک کلام افزايش عملکرد و بهبود کيفيت زردآلو حاصل شده است.
وي اظهار کرد: توسعه صنعت تبديلي و فرآوري زردآلو و فعاليتهايي همچون عصاره گيري، توليد آبميوه، توليد مربا، برگه زردآلو، قيصي و ... که بطور متوسط شامل 35تا 45درصد محصول توليدي است به افزايش ارزش افزوده اين محصول کمک کرده و رقابت پذيري بيشتر در بازارهاي محلي و بين المللي را براي اين محصول در پي خواهد داشت.
جعفرنژاد ادامه داد: ارقام شانلي، جليل، پارسي، آتا، آذر، ونيکا، زرين و مجلسي از جمله ارقام جديد زردآلو به ثمر رسيده در آذربايجان شرقي داراي خصوصيات بسيار بارز نسبت به ارقام قديمي از جمله اندازه و ارتفاع کم درخت نسبت به درختان کنوني بوده که نتيجه تلاش 25ساله مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي در ايستگاه باغباني سهند است.
ايران با توليد بيش از 344هزار تن زردآلو، سومين توليدکننده برتر دنيا محسوب مي شود.