عضو کميسيون صنعت و معدن گفت: خط توليد خودروي يک برند خارجي در بخش سبک و سنگين در آذربايجانشرقي راهاندازي ميشود.
به گزارش احرار نيوز به نقل از فارس علي عليلو امروز اظهار کرد: به زودي خط توليد خودروي سواري و کاميون با برند خارجي در بخش سبک و سنگين در آذربايجانشرقي راهاندازي ميشود.
وي افزود: اين خط توليد ابتدا با مونتاژ کار خود را آغاز خواهد کرد و سپس در برنامه زمانبندي شش ساله و کمتر از آن مارک بومي سازي و توليد داخلي بر روي اين محصول نصب خواهد شد.
وي با تاکيد بر توان صنعتي آذربايجانشرقي گفت: در آذربايجان شرقي اين ظرفيت، قابليت و توانايي وجود دارد که خود استان توليد کننده خودرو باشد.
عليلو سبقه صنعتي آذربايجانشرقي را بيش از 50 سال قبل اعلام کرد و گفت: وقتي اين سابقه و توانايي وجود دارد چرا بايد مونتاژ کار محصولاتي با کيفيت پايين باشيم که غير اقتصادي هستند و محصولي با قيمت بالا را براي مصرف کننده عرضه ميکنند.
اين عضو کميسيون صنعت و معدن، قطعهسازان استان را هم داراي مزيت رقابتي غيرقابل انکاري دانست که ميتوانند در بالفعل کردن ظرفيتهاي موجود براي بخش خودروسازي موثر واقع شوند.
راهاندازي سايتهاي خودروسازي براساس روابط
نماينده مردم شبستر در مجلس شوراي اسلامي گفت: سايتهايي خودروسازي که در استانهاي کشور براساس روابط راهاندازي شدهاند به دنبال تصميمات غيرحرفهاي و غيرتوجيهي استارت خوردهاند.
علي عليلو افزود: چگونه خط توليد خودروسازي که خود با انواع بحرانها و مشکلات دست گريبان است ميتواند توجيه داشته باشد يا چگونه از سوي اين مجموعه پشتيباني، حمايت شود.
وي با اشاره به اينکه چشمه بايد از سرچشمه آب داشته باشد نه اينکه با آب ريختن در آن عنوان چشمه را به آن داد، گفت: وقتي آذربايجانشرقي از اين ظرفيت و توانايي برخوردار است که خود توليد کننده خودرو باشد چرا بايد دست به دامن خودروسازان شده و صرفا مونتاژ کار اين مجموعهها بود.
عليلو با بر شمردن تعدادي از خطوط توليدي خودرو موجود گفت: ما در اين خطوط صرفا مونتاژ کار هستيم در حالي که کوچکترين توجيه اقتصادي براي آنان متصور نيست.
عضو کميسيون صنعت و معدن مجلس بهرهوري اين کارخانهها را با شواهد موجود در امر توليد متناسب با هزينههاي آن ندانست و گفت: دادهها و خروجي اين خطوط متناسب با هزينههاي مختلف آنان از بحث حمل و نقل گرفته تا توليد قطعات در اقصي نقاط کشور نيست که ما صرفا زحمت مرحله مونتاژ اين توليدات را به خود ميدهيم.
وي خاطرنشان کرد: اين روند توليد محصولي با کيفيت پايين، با قيمت بالا را به همراه دارد که اين امر به بازار هدف، متقاضيان و مشتريان خود تحميل ميشود.
اين نماينده مجلس نهم خواستار صرف فکر و انرژي براي توجيهدار شدن خطوطي که در تمام کشور راهاندازي ميشود شد و گفت: نبايد براساس اصرار مقامات و مسئولان خطوط توليدي راهاندازي شود که توجيه اقتصادي نداشته باشند.