رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجانشرقي بازاريابي محصولات کشاورزي را يکي از چالشهاي مهم اين بخش خواند و گفت: يکي از راهکارهاي اساسي براي توسعه اين بخش توليد اقتصادي محصولات کشاورزي است.
به گزارش احرارنيوز مسعود محمديان صبح امروز در نشست روساي ادارات تعاوني روستايي و مديران اتحاديهها و شرکتهاي تعاوني روستايي آذربايجانشرقي با تاکيد بر لزوم اتخاذ روشهاي مديريتي از سوي اين شرکتها اظهار کرد: ادارات و شرکتهاي تعاوني روستايي بازوي عملي و اجرايي سازمان جهاد کشاورزي بوده و در خط مقدم فعاليتهاي اين بخش بدون واسطه با توليدکنندگان و کشاورزان در ارتباط هستند.
وي با بيان اينکه شرکتهاي تعاوني روستايي بايد با برنامهريزي و سياستگذاريهاي جديد نقش اساسي را در تحقق اهداف توسعه بخش کشاورزي ايفا کنند، افزود: اين شرکتها در حال حاضر اهم فعاليت خود را به اقداماتي همچون توزيع نهادهها، کود و بذر اختصاص داده، در حالي که ميتوان از ظرفيتهاي موجود براي رفع مشکلات و نيازهاي اين بخش از جمله آبياري تحت فشار، حفاظت از منابع خاک، مقابله با تغيير غيرمجاز کاربري اراضي کشاورزي بهره گرفت.
محمديان بازاريابي محصولات کشاورزي را يکي از چالشهاي مهم اين بخش خواند و افزود: يکي از راهکارهاي اساسي براي توسعه اين بخش توليد اقتصادي محصولات کشاورزي است و شرکتهاي تعاوني روستايي به دليل ارتباط نزديک با توليدکنندگان ميتوانند در اين راستا و با آگاهسازي کشاورزان نقش مهمي داشته باشند.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان نقش تشکلهاي غيردولتي را در زمينه فروش محصولات کشاورزي مهم توصيف کرد و گفت: هرکجا که تشکلهاي بخش خصوصي در اين خصوص وارد ميدان شدهاند با همکاريهاي سازنده توانستهاند ضمن حذف واسطهها نقش مهمي در بازاريابي محصولات کشاورزي ايفا و کمک موثري به توليدکنندگان اين بخش کنند.
وي توسعه صادرات محصولات کشاورزي آذربايجانشرقي را يکي از برنامههاي اين سازمان خواند و گفت: در اين راستا اتحاديههاي تعاوني روستايي ميتوانند برنامهريزيهاي لازم را براي اين هدف مهم انجام داده و نقش موثري در توسعه کشاورزي استان بازي کنند.
محمديان با بيان اينکه سازمان جهادکشاورزي آذربايجانشرقي براي حمايت از تعاونيها آماده هرگونه همکاري است، افزود: با توجه به برنامههاي دولت براي کاهش تصديگريها، اين سازمان در واگذاري امور، اولويت اساسي را به سازمان نظام مهندسي کشاورزي و بخشهاي تعاوني اختصاص داده است.
وي با تاکيد بر اينکه سازمان تعاوني روستايي بايد در برنامهريزيهاي خود به جنبههاي علمي و فني نيز توجه ويژهاي داشته باشد، گفت: گرچه سازمان تعاون روستايي يک موسسه اقتصادي به شمار ميرود، اما بدون توجه به جنبههاي علمي و فني نميتواند به موفقيت دست يابد.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان با بيان اينکه در اين جلسه ضمن استماع نقطه نظرات و مشکلات ادارات تعاوني روستايي و مديران اتحاديههاي شرکتهاي تعاوني روستايي، راه حلهايي براي بر طرف شدن مشکلات اين بخش ارائه شد، گفت: براي رفع مشکلات و اختصاص امکانات براي کمبودهاي موجود بدون برنامهريزي نميتوان کاري از پيش برد.