مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانشرقي از اتمام مرمت ضلع شرقي پل تاريخي بيلانکوه تبريز خبر داد.
به گزارش احرارنيوز به نقل از روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانشرقي، تراب محمدي اظهار کرد: پس از پايان مرمت ضلع غربي پل، بلافاصله مرمت ضلع شرقي انجام گرفت.
وي با بيان اينکه اين پل به دليل قرار گرفتن در محله قديمي بيلانکوه تبريز به اين نام مشهور گشته، گفت: قدمت پل بيلانکوه به دوره قاجاريه ميرسد که آثاري از پايههاي پلي قديميتر نيز مربوط به دوره صفويه در فاصله چند متري آن به دست آمده است.
وي با اشاره به مشخصات پل بيلانکوه تشريح کرد: اين پل به طول 26 و عرض 70/5 متر از سه دهنه با طاقهاي جناغي و دو موج شکن تشکيل شده که بالاي موج شکنها خالي بوده و با طاق گهوارهاي اجرا شدهاند.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مصالح به کار رفته در اين بنا سنگ و آجر عنوان کرد و گفت: بازسازي چهار بازوي اصلي پل در اضلاع شمالي و جنوبي به شيوه معماري تاريخي پل يکي از اقدامات مرمتي اساسي در مرمت ضلع شرقي به شمار ميرود.
محمدي تشريح کرد: مرمت هاي نظير جمع آوري مصالح فرسوده بدنه غربي، اجراي بدنه با سنگ مالون، استحکام بخشي پايهها، جمع آوري طاق شکسته حد شمال شرقي و اجراي مجدد طاق نيز در اين بخش از بازسازيهاي پل به اتمام رسيده است.
وي جمعآوري آجرهاي فرسوده زير دهنههاي پل و آجرکاري، بندکشي ضلع شرقي و قسمتي از طاقهاي دهانههاي پل را از ديگر اقدامات مرمتي انجام گرفته در اين اثر تاريخي عنوان کرد.
اين مقام مسئول با بيان اينکه بخش عمدهاي از مرمت اين پل با اتمام بازسازي ضلع غربي و شرقي به پايان رسيده است، تصريح کرد: در صورت اتمام ساماندهي مسير مهرانه رود توسط شهرداري تبريز، استحکام بخشي پايهها در قسمت پي به عنوان آخرين مرحله مرمتي پل بيلانکوه انجام ميشود.
محمدي خاطرنشان کرد: پل بيلانکوه بالاتر از باغ دوکمال تبريز واقع شده و با شماره 11263 بهعنوان يکي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.