احرار: مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي از استحصال خاويار براي اولين بار از مزرعه اي در شهرستان جلفا خبر داد.
واد گوزلي در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر تعداد 69 قطعه فيل ماهي ماده با ميانگين وزني حدود 90 کيلوگرم در اين مرکز نگهداري ميشود.
وي افزود: در طول هر سال گله ماهيان دوبار از نظر رسيدگي تخمکها براي استحصال خاويار ارزيابي ميشوند و طبق آخرين سونوگرافي انجام شده اغلب ماهيها در مرحله سوم رسيدگي جنسي قرار دارند و پيش بيني ميشود در بهار سال ???? آماده استحصال خاويار شوند.
گوزلي گفت: طي مهر ماه سال جاري يک قطعه ماهي خاوياري از مزرعه فوق الذکر با وزن حدود ?? کيلوگرم، طبق نظر دامپزشک و سونوگرافي انجام شده واجد شرايط لازم براي استحصال خاويار تشخيص داده شد و مقدار ? کيلوگرم خاويار خالص براي اولين بار از ماهي خاوياري که کل دوره پرورش و رشد آن در داخل استان سپري شده بود بدست آمد.
وي ادامه داد: استان آذربايجان شرقي يکي از استانهاي پيشرو در زمينه پرورش ماهيان خاوياري است که شروع پرورش ماهيان خاوياري در مزارع استان بصورت پايلوت و همچنين به صورت پرورش در قفس در سد ارسباران از سال 90 در قالب طرح تحقيقي با همکاري مشترک مرکز تحقيقات بين المللي تاسماهيان درياي خزر آغاز شده است.
گوزلي اظهار کرد: در اين مزارع در سطحي بالغ بر 3هزار و پانصد متر مربع ماهيان خاوياري براي اهداف توليد گوشت و خاويار پرورش مييابند.
گوزلي گفت: تعداد 10 مزرعه پرورش ماهيان خاوياري در استان شامل دو مزرعه در شهرستان جلفا، چهار مزرعه در شهرستان سراب و در شهرستانهاي ميانه، شبستر، مرند و خدا آفرين هر کدام يک مزرعه احداث شده است که دو گونه مهم ماهيان خاوياري با نامهاي سيبري و فيل ماهي در آنها پرورش داده ميشود.
مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي با بيان اينکه شهرستان جلفا به دليل وجود رودخانه دائمي و پر آب ارس همچنين اقليم مطلوب، از ظرفيت بالايي در امر پرورش ماهيان سردآبي و خاوياري برخوردار بوده و ماهيان توليدي در اين مزارع از کيفيت بالايي در سطح استان برخوردار است.
گوزلي افزود: امروزه پرورش ماهيان خاوياري به دليل ارزش غذايي، اقتصادي و بازار پسندي بالا و همچنين سرعت رشد و مقاومت بيشتر، امکان پرورش در دماهاي بالا و حساسيت کمتر نسبت به عوامل محيطي مورد استقبال آبزي پروران قرار گرفته است.
وي ادامه داد: پيشرفتهايي که امروزه در زمينه آبزي پروري در استان مشاهده ميشود حاصل تلاش وکوشش چند ساله کارشناسان و آبزي پروران استان بوده و اکنون با گذشت بيش از سي سال با تلاش و همت بزرگ مردان عرصه توليد جزو استانهاي برتر در حوزه شيلات هستيم.