احرار: خط توليد انواع بروچ هاي تخت، گرد و اسپلاين (ابزار توليد چرخ دنده) در گروه صنعتي تراکتورسازي ايران به همت متخصصان مرکز ساخت ابزار اين گروه، راه اندازي شد تا گام هاي نهايي براي خودکفايي 100 درصدي در توليد تراکتور برداشته شود.
« کريم عاقل وند » معاون توليد گروه صنعتي تراکتورسازي ايران گفت: به رغم وجود موانع متعدد سخت افزاري و نرم افزاري، کارشناسان مجموعه ابزارسازي تراکتورسازي با تکيه بر توانمندي و دانش خود توانستند تمام مراحل طراحي، محاسبات، تدوين تکنولوژي و ساخت اين ابزار را داخلي سازي کرده و به عنوان يک اتفاق تاثيرگذار در صنعت و تکنولوژي (فناوري) کشور به ثبت برسانند.
وي از آزمايش نخستين توليدات اين خط جديد در زيرمجموعه هاي تراکتورسازي خبر داد و اظهار کرد: در مراحل اوليه و آزمايشي راه اندازي اين خط توليد حدود ?? عدد بروچ تخت و ?? عدد بروچ اسپلاين در شرکت موتورسازان و تراکتورسازي مورد استفاده قرار گرفت که نتايج کيفي اين ابزارها در حد برندهاي (نام هاي تجاري) اروپايي است.
عاقل وند با اشاره به کارآيي، سيستم هاي توليد و کاربردي بروچ ها تاکيد کرد: توليد ابزار بروچ به عنوان يکي از حساس ترين و پرهزينه ترين ابزارهاي توليد چرخ دنده ها و قطعات از اهداف بلند مدت مجموعه ساخت ابزار تراکتورسازي محسوب مي شد که خوشبختانه به مرحله عملياتي در اين اهداف رسيده ايم.
اين فعال حوزه صنعت از برنامه هاي آينده در زمينه توسعه اين فناوري، گفت: در مراحل بعدي تجهيز مرکز ابزار تراکتورسازي به ماشين آلات مورد نياز و تکميل زنجيره کامل فرآيند طراحي و ساخت با نگرش توليد انبوه ابزارهاي ياد شده براي رفع نياز کامل خود مجموعه تراکتورسازي در دستور کار خواهد بود و سپس ارائه خدمات به ساير توليدکنندگان و صنعتگران استاني و سراسر کشور در برنامه بلند مدت توليدي ابزارسازي تراکتورسازي قرار مي گيرد.
عاقل وند به پيشينه توليد اين ابزار در دنيا اشاره و عنوان کرد: توانايي و فناوري توليد بروچ ها با قابليت هاي فني و مهندسي دقيق و کمترين خطا در اندازه گيري هاي ميکروني در دنيا در دست معدود کشورهايي مثل آمريکا، ايتاليا، کره، برزيل، آلمان و اسپانيا است.
وي با اشاره به نتايج حاصل از دستيابي به اين موفقيت و جلوگيري از خروج سالانه سه ميليون يورو ارز از کشور اظهار کرد: تامين نياز حوزه توليد تراکتورسازي بيش از 500 هزار يورو هزينه ارزي داشت که اگر اين رقم را به کل کشور و صنعتگران آن تعميم دهيم به رقم صرفه جويي سه ميليون يورويي حاصل از بومي سازي خواهيم رسيد.
معاون توليد گروه صنعتي تراکتورسازي ايران همچنين از آمادگي اين گروه براي همکاري با ساير واحدهاي توليدي در کشور براي تامين ابزارهاي مورد نيازشان از طريق خط توليد بروچ راه اندازي شده در تراکتورسازي خبر داد.
در زمان حاضر بيش از 92 درصد قطعات تراکتور داخل کشور توليد مي شود و صادرات قطعات و ابزارهاي مشابه برنامه بعدي گروه صنعتي تراکتورسازي با هدف ارز آوري براي کشور و توسعه صادرات غيرنفتي است.
گروه صنعتي تراکتورسازي ايران هم اکنون با 9 شرکت اقماري در تبريز، 2 شرکت در خارج از آذربايجان شرقي و 2 شرکت در بيرون از مرزهاي ايران اسلامي، بزرگترين توليد کننده ماشين آلات کشاورزي و تراکتور از 35 تا 150 اسب بخار در کشور است که در حال حاضر 99 درصد نياز کشاورزان کشور به تراکتور را تامين مي کند و سال گذشته 41 ميليون دلار ارزآوري از محل صادرات انواع تراکتور، موتور و قطعات ريخته براي کشور داشته است.