1402/10/02 - 18 : 36
کد خبر: 44604
يک ميليون و 960 هزار ميليارد ريال پروژه در معدن مس سونگون آذربايجان تعريف شده است
احرار: مديرعامل شرکت مس سونگون آذربايجان از تعريف يک ميليون و 960 هزار ميليارد ريال پروژه در اين مجتمع معدني خبر داد و گفت: يک ميليون و 10 هزار ميليارد ريال از اين پروژهها جاري و عملياتي شده است.
« معبود عباسزاده » روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: فازهاي سوم و چهارم توسعه اين مجتمع هرکدام با ظرفيت 21 ميليون تن کنسانتره مس و فاز دوم افزايش توليد کاتد مس با ظرفيت 250هزار تن از جمله اين پروژه هاست.
وي ادامه داد: با توجه به ذخاير 5.1 ميليارد تني مس سونگون و عنوان بزرگ ترين معدن مس در ايران و منطقه، اين شرکت به کلاس جهاني نزديک تر شده و بيش از يک چهارم کل ذخاير 19 ميليارد تني مس کشور در اين منطقه است.
عباسزاده به افزايش ميزان حفاريها در اين معدن اشاره کرد و گفت: احتمال افزايش ذخاير اين معدن با توجه به افزايش حغاريها بسيار بالاست اما متاسفانه وضعيت توليد با توجه به ظرفيت ذخاير مناسب نيست.
وي ادامه داد: با توجه به ذخاير مس در اين معدن، بيش از دو ميليارد تن آن قابل معدن کاري است اما ظرفيت توليد 342 هزار تن است که بايد متناسب با ذخاير افزايش يابد.
عباسزاده به برنامههاي اين شرکت براي افزايش توليد اشاره کرد و گفت توليد ?.? ميليون کنسانتره مس و 400 تن کاتد مس از برنامه هاي اين شرکت در راستاي تکميل زنجيره ارزش است.
تمامي پروژه هاي مس سونگون، پيوست زيست محيطي دارند
عباس زاده به الزام هاي زيست محيطي در اجراي طرح هاي معدني اشاره کرد و گفت: تمامي پروژه هايي که در اين شرکت تعريف و اجرا ميشوند پيوست زيست محيطي دارند.
وي به اجراي تصفيه خانه « پخيرچايي» در همين راستا اشاره کرد و افزود: به رغم اينکه اين شرکت هيچ نقشي در آلودگي رود ارس ندارد اما 500 ميليارد تومان براي اين طرح سرمايه گذاري کرده است.
97 درصد آب ورودي به مجتمع مس سونگون بازچرخاني ميشود
مديرعامل شرکت مس سونگون آذربايجان به آب مورد نياز معدن اشاره کرد و گفت: اگر در زمينه تامين آب به سد و چاهها وابسته باشيم قطعاً پاسخ نخواهيم گرفت از اين رو با اجراي طرح هاي زيست محيطي، 97 درصد آب ورودي به معدن را بازچرخاني ميکنيم.
عباسزاده افزود: برنامه شرکت تامين آب پايدار براي 30 سال آينده است از اين رو با ارايه پيشنهاد به آبفاي استان، اعلام کرديم که شرکت آماده سرمايه گذاري در اجراي شبکه و تصفيه خانه در شهرهاي اهر، مرند و ورزقان و مشتري پساب اين شهرهاست.
وي ادامه داد: در مزايده اي که برگزار شد برنده شديم و ضمن رفع مشکل فاضلاب اين شهرها، مشکل آب مورد نياز معدن نيز تا حدودي رفع شد.
عباس زاده گفت: آب مورد نياز معدن حدود 35 ميليون مترمکعب است که 10 ميليون متر مکعب آن از پساب اهر، 12 ميليون از پساب مرند و دو ميليون مترمکعب از پساب ورزقان تامين مي شود و بيش از هفت هزار و 400 ميليارد تومان در اين زمينه از سوي شرکت سرمايه گذاري شده است.
مجتمع مس سونگون بزرگترين مجموعه معدني شمال غرب کشور است که در حدود يکصد کيلومتري شمال شرق تبريز و 25 کيلومتري ورزقان و در همسايگي جمهوري هاي آذربايجان و ارمنستان قرار دارد.
اين معدن بزرگ ترين معدن مس کشور و خاورميانه است.
انتهاي پيام/
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: