احرار: معاون محيط زيست وخدمات شهري شهرداري منطقه سه گفت: سال گذشته ذخيره محلول شهرداري منطقه سه حدود 150 هزار ليتر بود که اکنون اين رقم به 500 هزار ليتر افزايش داده است.
به گزارش احرار، علي قاسمي عزيزآبادي، شهردار منطقه 3 تبريز صبح امروز در بازديد خبرنگاران از محل استقرار دستگاه محلول ساز و ناوگان زمستاني خدمات شهري اظهار کرد : شهرداري تبريز در سال هاي اخير توجه خاصي به مسائل زيست محيطي دارد يکي از اين مسائل استفاده از سيستم سنتي نمک پاشي در مواقع بارش سنگين برف است که به عنوان مثال آلودگي آب هاي زير زميني و آسيب ديدن خاک را در پي دارد و همچنين نميتوان از آثار ظاهري اين مساله که تخريب آسفالت هاست چشم پوشي کرد.
يوسف قوام جانشين معاون محيط زيست و خدمات شهري گفت: با پيگيري هامطالبات و پوشش هاي خبري اصحاب رسانه بود که ما توانستيم پروژه محلول پاشي را براي اولين بار در سطح کشور به مرحله انجام برسانيم.
وي با بيان اينکه تغيير رويه همواره با چالش هايي روبرو مي باشد ؛ گفت: نياز است که افراد متخصص فعال در اين حوزه بابرگزاري نشست هاي تخصصي و علمي ، روش جديد را مورد تست قرار داده و نتايج قبل و بعد تغيير شيوه را آناليز کنند.
وي افزود: نمک پاشي به لحاظ اجرايي راحت ترين روش براي شهرداري است اگر تصميم بر تغيير شيوه گرفته شده است صرفا به خاطر اهميت مساله محيط زيست و اقداماتي براي جلوگيري از عارضه هاي 10 ساله و 100 ساله آن است.
شهرداري تبريز تا قبل از محلول پاشي 50 هزار تن مصرف نمک داشت
يوسف قوام جانشين معاون محيط زيست و خدمات شهري باب سخن خود را با تشکر و قدرداني از اصحاب رسانه گشود و افزود: با پيگيري هامطالبات و پوشش هاي خبري اصحاب رسانه بود که ما توانستيم پروژه محلول پاشي را براي اولين بار در سطح کشور به مرحله انجام برسانيم.
قوام با بيان اينکه شهردار تبريز از اولين روز هاي تحويل شهرداري در تلاش بودند که بحث جامد پاشي را حذف کنند ادامه داد.
ما از حدود4 سال پيش تلاش ميکرديم که جامد پاشي را حذف کنيم ولي متاسفانه حمايت هاي آنچناني از افراد حاضر در خدمات شهري نشده و هميشه انجام اين طرح با شکست مواجه شده بود.
وي افزود: شهردار هوشيار با توجه خاص و ويژه اي که به بحث محلول پاشي داشتند و با پيگيري هاي ايشان پارسال با برگزاري جلسات متعدد با اساتيد دانشگاه و پارک علم و فناوري و با راهنمايي هاي اين عزيزان و همچنين با بهره مندي از تخصص و علم يکي از نخبگان دانشگاه تبريز، توانستيم براي اولين بار دستگاه محلول ساز را راه اندازي کنيم.
وي اشاره کرد : شهرداري تبريز تا قبل از راه اندازي سيستم محلول پاشي، 50 هزار تن مصرف نمک داشت.
قوام ادامه داد : ما همچنين ، سال پيش مجوز سيستم محلول ساز را از محيط زيست دريافت کرديم و آناليز هاي قبل از پاشيدن و بعد از پاشيدن سازمان محيط زيست نشان دهنده کاهش آلودگي هوا نسبت به سال هاي قبل بود.
جانشين معاون محيط زيست و خدمات شهري به سوالات خبرنگاران که عمدتا در مورد لغزندگي و مصائب عبور و مروري که به دليل بارش سنگين برف در تبريز و اقدامات کُند شهرداري در سال گذشته بود اين گونه پاسخ داد :
همانگونه که ميدانيد سال پيش اولين سالي بود که به طور آزمايشي عمليات محلول پاشي به مرحله اجرا در آمدو مسلما در اوايل هر اقدامي کاستي ها و نقص هايي وجود دارد. در اين مورد، بحث کمبود دستگاه محلول ساز وجود داشت و بعد از عمليات محلول پاشي در منطقه 3، محلول ساز را به ديگر مناطق انتقال ميداديم و به همين علت مسائل و مشکلات تردد براي همشهريان ايجاد شده بود و نقد هايي به شهرداري تبريز داشتند.
وي افزود: امسال به حول و قوه الهي کليه مناطق مجهز به دستگاه محلول ساز هستند.
يعقوب غيور معاون محيط زيست وخدمات شهري شهرداري منطقه 3 در جمع خبرنگاران گفت:شهرداري منطقه 3 با برنامه ريزي و ابلاغيه اي که از طرف ستاد شهرداري تبريز دريافت کرده است ،براي راه اندازي و تکميل ناوگان زمستاني اقدامات خود را انجام داده است.
شهرداري منطقه 3 ذخيره محلول را که تا سال قبل 150 هزار ليتر بود به 500 هزار ليتر افزايش داده 16 تانکر 10 هزار ليتري و 8 عدد تانکر 2 هزار ليتري نيسان حامل اين محلول براي ارائه خدمات به خيابان ها و کوچه ها هستند.
قاسمي، افزود: علاوه بر دستگاه هاي محلول پاش، 6 دستگاه برف روب و سه دستگاه گريدر براي بارش هاي سنگين برف آماده انجام عمليات زمستاني در اين منطقه است
اجراي 65 پروژه عمراني در شهرداري منطقه 3
شهردار منطقه 3 تبريز پس از بازديد خبرنگاران از ناوگان زمستاني اين منطقه، در نشست خبري گفت: بودجه شهرداري در سال جاري 7 هزار و 773ميليارد ريال ميباشد که از اين ميزان بودجه، 5 هزار ميليارد ريال براي اجراي طرح هاي عمراني هزينه مي شود.
قاسمي، افزود: امسال 65 پروژه عمراني در اين منطقه اجرا مي شود که تکميل فاز 2 پارک باغشمال و احياي عمارت فاخر کلاه فرنگي از مهمترين طرح هاي اين منطقه بوده و براي اجرا اين طرح يک هزار و 200 ميليارد ريال هزينه برآورد شده که احتمال ميرود به دليل خاص بودن سازه اين عمارت و فاخر بودن آن هزينه هاي بيشتري نيز ايجاد شود.
قاسمي گفت : مرحله طراحي سالن ورزشي چندمنظوره بانوان با عنوان "بانوي شهر" در ميدان تير سابق ارتش تا پايان سال به اتمام مي رسد تا در سال آينده مراحل کلنگ زني انجام شود.
وي با اشاره به پروژه" خيابان جوان" بيان کرد: اين خيابان در جهت رفع مشکلات ترافيکي احداث ميشود و اتوبان کسايي را به پارکينگ ورزشگاه يادگار امام وصل مي کند و احتمال مي رود اين پروژه با مساعد بودن شرايط، تا 1.5 ماه به اتمام برسد.