احرار: مديرعامل شرکت مس سونگون آذربايجان "شمسا" گفت: تاکنون هفت هزار ميليارد ريال ماليات به خرانه استان واريز شده و 30 هزار ميليارد ريال نيز در دست اقدام است.
معبود عباس زاده روز سه شنبه با بيان اينکه از ابتداي تاسيس مس سونگون، ريالي عايد استان نشده بود، اظهار کرد: مس سونگون بزرگ ترين بنگاه اقتصادي شمال غرب کشور است و هر اندازه بزرگ تر شود منافع آن براي آذربايجان شرقي و منطقه بيشتر مي شود.
وي اضافه کرد: سرمايه گذاري هزاران ميليارد ريالي اين شرکت در آذربايجان شرقي، تحول زاست و بسياري از حوزه ها را در برمي گيرد از اشتغال گرفته تا مسئوليت هاي اجتماعي، همه و همه متحول مي شود.
عباس زاده به برگزاري مستمر جلسات هيات مديره شرکت مس سونگون آذربايجان اشاره کرد و گفت: اين شرکت تابع قوانين تجارت بود و زيرساخت ها و حساب هاي بانکي آن نيز به اندازه توليد شرکت به استان منتقل شده است و موضوع انتقال دارايي ها نيز پس از ارزش گذاري، به استان انتقال داده مي شود.
وي به طرح هاي توسعه اين شرکت اشاره کرد و افزود: يکي از طرح ها، پروژه هيپ ليچينگ بود که ابهامات زيادي ايجاد کرده بود که خوشبختانه تمام شد و نخستين مس کاتد صنعت مس آذربايجان توليد و تاکنون ??? تن مس کاتد از اين طريق توليد شده و در بورش کالا به فروش رفته است.
عباس زاده طرح انتقال آب صنعتي از «حاجيلار چاي» به سونگون را از ديگر طرح هاي توسعه اي در اين شرکت برشمرد و گفت: با اجراي اين طرح 10 ميليون مترمکعب آب به مس سونگون انتقال يافته است و اگر اين انتقال انجام نمي شد مس سونگون به دليل قطع آب، تعطيل مي شد.
وي ادامه داد: فاز سه مس سونگون که همان واحد تلغيظ است و 21 ميليون تن ظرفيت دارد نزديک به 20 درصد پيشرفت دارد و فاز چهار نيز به مناقصه رفته و براي هرکدام از اين فازها از زيرساخت تا توليد، يک ميليون دلار سرمايه گذاري مي شود. فاز سه مس سونگون که همان واحد تلغيظ است و 21 ميليون تن ظرفيت دارد نزديک به 20 درصد پيشرفت دارد و فاز چهار نيز به مناقصه رفته و براي هرکدام از اين فازها از زيرساخت تا توليد، يک ميليون دلار سرمايه گذاري مي شود.
عباس زاده افزود: فاز يک توليد کاتد مس بالاي 31 درصد پيشرفت دارد و با 200 هزار تن بزرگ ترين کارخانه توليد کاتد کشور است، اين فاز 245 هزار تن آند 200 هزار تن کاتد، 50 هزار تن سرباره و يکهزار کيلو طلا و نقره دارد و فاز 2 نيز در حال مناقصه است.
وي با بيان اينکه براي پيشبرد مراحل توسعه اي شرکت به 35 ميليون تن آب نياز داريم گفت: براي 37 ميليون تن مجوز داريم که از طريق بازيافت آن را تامين مي کنيم و در همين راستا، بازيافت فاضلاب شهرهاي مرند، اهر و ورزقان را برنده شده ايم و در واقع به آب ستارخان و حاجيلار بسنده نکرديم.
وي بيان کرد: در مورد تامين برق نيز بزرگ ترين نيروگاه خورشيدي کشور در حاجيلار با 210 ميليون يورو سرمايه گذاري را شروع و برخي مشکلات پيش آمده در اين زمينه را برطرف کرديم.
عباس زاده همچنين به طرح هاي اين شرکت در قالب مسئوليت هاي اجتماعي نيز اشاره کرد و گفت: اجرايفاضلاب ورزقان و خاروانا که نزديک به ?? درصد درد پيشرفت دارد و همچنين کمپ فرهنگي ورزشي با 16 هزار ميليارد ريال که از 23 درصد پيشرفت برخوردار است از جمله اين طرح هاست.
وي ادامه داد: همچنين پروژه قطعه رفت خواجه ورزقان نيز از همين محل تمام شده و قطعه برگشت هم در حال اتمام است و سعي مي کنيم تا ارديبهشت سال آينده اين طرح را به مردم تحويل دهيم.