احرار: مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي با اشاره به آمارهاي حوادث کار در استان، گفت: حوادث ناشي از کار در بخش ساختمان آذربايجان شرقي 40 درصد است.
حسين فتحي پنجشنبه، 27 مهرماه در همايش ارتقاي ايمني در کار و توليد در شهرستان آذرشهر، با اشاره به وظايف ذاتي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي در حفظ و صيانت از نيروي ارزشمند کار، گفت: مهم ترين رويکرداين اداره کل در حوزه ايمني در کار و توليد، نگاهي پيشگيرانه است.
به گزارش ايسنا، وي با بيان مولفههاي حمايت از منابع انساني، افزود: وزارت تعاون در کنار حمايتهاي مادي و معنوي از نيروي ارزشمند کار، نگاه سلامت محور به جاي نگاه درآمد محور به منابع انساني دارد زيرا منابع انساني يکي از ارکان مهم اقتصاد مقاومتي بوده و منابع انساني سالم نيز محور توسعه کشور هستند. منابع انساني کارآمد و اثربخش ميتواند اقتصاد کشور را تامين کند.
وي در خصوص اهميت ايمني در جلوگيري حوادث ناشي از کار، تشريح کرد: حوادث هر چند که جزئي باشند اما درد و رنجي براي کارگر و خانواده وي تحميل کرده و چالشهاي بسياري براي آنها ايجاد ميکند. از سويي، هرچقدر جمعيت فعال يک کشور بيشتر باشد، آن کشور ميتواند فعالانه در اجتماع حضور يابد و نقش ايفا کند.
فتحي تصريح کرد: کارگر که به عنوان عضو فعال جامعه محسوب ميشود، اگر گريبانگير حادثه يا بيماري ناشي از شغل شود، مشکلات اجتماعي بسياري را ايجاد کرده و باعث ميشود تا حتي نرخ مشارکت نيز کاهش يابد.
وي با بيان اينکه از نگاه اقتصادي نيز حوادث ناشي از کار، هزينههاي بسياري براي کارگر، اجتماع، ارزش افزوده منطقه و کشور و زيانهاي روحي و رواني تحميل ميکند، اظهار کرد: ارزش دارايي يک کشور را معمولا با منابع انساني آن محاسبه ميکنند. منابع انساني با دانش و کارآمد و در سن کار جزو جمعيت فعال يک کشور محسوب ميشود.
وي خاطرنشان کرد: بر اساس تحقيقاتي که سازمان بين المللي کار و وزارت تعاون منتشر کرده است، سالانه دو ميليون نفر درگير بيماري ناشي از شغل و تقريبا ??? هزار نفر گريبان حوادث ناشي از شغل ميشوند. در واقع بيماري ناشي از کار شش برابر حوادث است. گاه مسائل ايمني را جدي ميگيريم و وقتي حادثهاي رخ ميدهد، سريعا اقدامات پيشگيرانه را انجام ميدهيم ولي در حيطه بيماري اينگونه نيست و معضلات آن بعد از بازنشستگي افراد به جامعه تحميل ميشود.
وي افزود: بر اساس اعلام سازمان بينالمللي کار روزانه ???? نفر به بيماري ناشي از کار مبتلا شده و حدود ???? نفردر دنيا دچار حادثه ناشي از کار ميشوند. اين در حالي است که بر اساس تحقيقات مرکز تحقيقات کشور و سازمان بين المللي کار، ?? درصد حوادث ناشي از کار، قابل پيشگيري هستند و ميتوان با اقدامات ايمني از اين حوادث جلوگيري کرد.
مديرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي تاکيد کرد: در جنگ اولين اشتباه، آخرين اشتباه است. مسائل ايمني هم اينگونه است. يک سهل انگاري کوچک، مشکلات اجتماعي و امنيتي بسياري به واحدهاي کسب و کار تحميل ميکند.
وي در تشريح وضعيت حوادث کار در آذربايجان شرقي، گفت: بر اساس اعلام وزارت تعاون، بيشترين حوادث ناشي از کار در استان ما در بخش ساختمان است که در راستاي بهبود اين وضعيت، شروع به برگزاري همايشهاي ايمني ويژه ساختمان در برخي شهرستانهاي استان با همکاري شرکاي اجتماعي کردهايم.
وي با بيان اينکه حوادث ناشي از کار در بخش ساختمان آذربايجان شرقي 40 درصد بوده و بالاتر از ميانگين کشوري با نرخ 38 درصد است، اظهار کرد: بيشترين سنيني که دچار حوادث ناشي از کار در استان شدهاند، بين 258 تا 37سال دارند و علت اصلي اين حوادث در استان ما سهل انگاري و بي احتياطي خود حادثه ديدگان و سپس عدم تهيه وسايل لازم ايمني و عدم آموزش استفاده از اين وسايل است.
فتحي در خصوص مدارک تحصيلي حادثه ديدگان کار در استان نيز گفت: بالغ بر 24 درصد حادثه ديدگان داراي مدرک ابتدايي، 19 درصد راهنمايي و 10 درصد نيز دبيرستان هستند. بنابراين 53 درصد از حادثه ديدگان کار در استان ما در اين سطح مدرک تحصيلي قرار دارند.
وي افزود: همچنين 20 درصد حادثه ديدگان داراي مدرک ديپلم، دو درصد داراي مدرک فوق ديپلم و چهاردرصد داراي مدرک ليسانس بوده و هيچ فردي با مدرک دکترا دچار حادثه نشده است.