دبير اجرايي نظام صنفي آجيل و خشکبار آذربايجانشرقي گفت: با توجه به کندي روند صادرات و پايين بودن قيمت فروش نسبت به قيمت تمام شده محصول راهکار مناسبي اتخاذ نشود موجب از بين رفتن محصولات ميشود.
به گزارش خبرگزاري احرار نيوز، قربانعلي صفرزاده صبح امروز در ديدار نمايندگان نظام صنفي کشاورزي آذربايجانشرقي با رئيس اتحاديه صنف آجيل و خشکبار کشور با اشاره به اهميت بالاي بازاريابي براي توليدات خشکباري استان افزود: به منظور بررسي وضعيت صادرات کشمش و سامان بخشي به نحوه صادرات توليدات محصول کشمش شهرستانهاي ملکان، بناب و مراغه، در دوم اسفند ماه سال جاري، نشستي بدين منظور در محل اتحاديه کشوري تشکيل يافته بود و اميد ميرود، تصميمات اتخاذ شده، در توسعه صادرات اين محصول نقش موثري را ايفا کند.
وي با بيان اينکه از مجموع 60 هزار تن کشمش صادراتي، شهرستان ملکان تنها 30 درصد محصول صادر شده را به خود اختصاص داده است، گفت: با توجه به کندي روند صادرات و پايين بودن قيمت فروش نسبت به قيمت تمام شده محصول، چنانچه تا يکي دو ماه آينده، راهکار مناسبي براي خروج از اين وضعيت اتخاذ نشود، علاوه بر متضررشدن بهرهبرداران منطقه، موجب از بين رفتن محصولات و باعث دلسردي کشاورزان خواهد شد.
صفرزاده در ادامه با تاکيد به اين موضوع که در سال 1389 اولين جشنواره ملي انگور در شهرستان ملکان با هدف معرفي انگور آذربايجانشرقي ملکان در راستاي، ارتقاء ارزش افزوده محصول، آشنايي با روشهاي نوين کشاورزي، اصلاح سيستمهاي آبياري، افزايش توان مکانيزاسيون، ايجاد واحدهاي صنايع تبديلي و تکميلي و بستهبندي مدرن و جذب سرمايهگذار در فرآوري و صادرات اين محصول برگزار شد افزود: خوشبختانه اين جشنواره نتايج مثبتي در منطقه داشت ولي عليرغم رغبت کشاورزان متاسفانه در سالهاي بعدي ادامه نيافت.
رئيس اتحاديه صنف آجيل و خشکبار کشور، عليرضا ارزاني از برگزاري همايش ملي خشکبار در سال 92 در تبريز خبر داد.
وي با اشاره به مرغوبيت و کيفيت بالاي خشکبار توليدي و فرآوري آن در استان گفت: براي سامان بخشي به وضعيت توليد کشمش و صادرات آن ميزگرد تخصصي کشمش، به زودي در اتحاديه کشوري صنف آجيل و خشکبار تشکيل خواهد شد.
ارزاني اظهار اميدواري کرد، اين اتحاديه، با ايجاد هماهنگيهاي لازم با صادرکنندگان خشکبار و حمايت از توليدکنندگان اين محصول، بخش قابل توجهي از کشمش توليد شده استان را خريداري و صادر کنند.
شهرستان ملکان با 11 هزار هکتار تاکستان و با توليد سالانه 215 هزارتن انگورکه رقم عمده آن سلطاني يا کشمش بيدانه سفيد ميباشد. و اين شهرستان 65 درصد توليد کشمش استان و 7 درصد کل توليد کشوري را بخود اختصاص داده و مقام اول استان را دارد.