احرارنيوز: اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل دقايقي پيش به قطعنامه تأييد توافق وين بين ايران و 1+5 راي مثبت دادند. اين قطعنامه تحت شماره 2231 در سازمان ملل به ثبت رسيد.
به گزارش احرارنيوز، طبق اين قطعنامه، تمام قطعنامه هاي پيشين اين شورا که ايران را مشمول تحريم ها کرده بودند لغو مي شوند و تنها در صورتي مجدداً اعمال خواهند شد که ايران به تعهداتش پايبند نباشد.همان طور که پيش بيني مي شد، هر 15 عضو شوراي امنيت به اين قطعنامه رأي مثبت دادند.در اين نشست خانم سامانتا پاور ، نماينده امريکا در سازمان ملل با تاکيد بر اهميت ديپلماسي و مضرات جنگ گفت که آنچه رخ داده، تلاش جمعي براي گريز ار طاعون جنگ بوده است. وي از کاهش تعداد سانتريفيوژها و افزوده شدن زمان گريز هسته اي ايران گفت و افزود که بازرسان آژانس اتمي به طور دائمي بر عملکرد هسته اي ايران نظارت خواهند داشت.
به گفته وي توافق به عمل آمده، ايده آل نيست ولي مي تواند براي صلح جهاني مفيد باشد.
نماينده آمريکا در سازمان ملل افزود: اميدواريم دولت ايران همان گونه که در مذاکرات اعلام کرد با حسن نيت در مسير توافق شده گام بردارد که اين مي تواند آثار خوبي در زندگي شهروندان ايراني داشته باشد و امنيت آمريکا و دوستانش را نيز تامين کند. اگر ايران به تعهداتش عمل نکند، تحريم ها دوباره اعمال مي شود.
به اعتقاد پاور، تجريه همگرايي کشورهاي عضو دائم شوراي امنيت در زمينه پرونده هسته اي ايران مي تواند تجريه خوبي براي سازمان ملل در حل مشکلات جهاني باشد.
نماينده بريتانيا در سازمان ملل متحد هم در اين نشست گفت: تصويب قطعنامه اخير در تاريخ اين شورا ، لحظه اي تاريخي است و به همه کساني که در رسيدن به اين مرحله بودند، شادباش مي گويم. توافق هسته اي اخير اين فرصت را براي همه جهان فراهم مي کند تا با ايران که يک قدرت منطقه اي است، وارد تعاملات اقتصادي و فرهنگي جديد بشوند. ضمن اين که از بار تحريم ها کاسته مي شود و ايران همانند ساير کشورهاي دنيا در مسير تعامل با دنيا قرار خواهد گرفت. اميدوارم که همه ما به تعهدات مان پايبند باشيم. الان جهان ايمن تر است.
تصويب اين قطعنامه، کار تندروهاي جمهوريخواه آمريکا براي مخالفت با توافق وين را بسيار مشکل مي کند زيرا در صورت رد آن، در واقع با قطعنامه اي که کشور خودشان بدان رأي مثبت داده است، مخالفت کرده اند!