احرار : نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي و امام جمعه تبريز با تحليلي از شرايط کنوني رسانه اي کشور و توسعه فضاي مجازي در ارکان جامعه، گفت: با وجود تعدد و تکثر بيش از حد رسانه هاي مجازي، اما اعتماد به رسانه هاي رسمي همچنان پابرجاست.
جتالاسلام والمسلمين محمدعلي آلهاشم در جمع تشکلهاي رسانهاي تبريز، نقش خبرنگاران در توسعه رسانه اي را بسيار مهم خواند و با تاکيد بر اينکه مديريت بر رسانه بر مديريت در رسانه اولويت دارد، افزود: هرچند امروز در قالب شبکههاي اجتماعي اغلب کاربران به کار خبرنگاري و رسانهاي ورود کرده اند، اما همين موضوع اين فضا را با انبوهي از خبرهاي ريز و درشت و درست و نادرست پر کرده و در پاره اي از موارد اين شرايط آسيب پذير شده است.
وي اظهار کرد: با تمام اين اوصاف اطمنيان و اعتماد اغلب مردم به رسانهها و مطبوعات رسمي باقي است و لازم است براي تقويت اين مسير، تشکلهاي مطبوعاتي در جذب خبرنگار سختگيريهاي لازم را اعمال کنند، چون هر نويسنده مطلبي نميتواند خبرنگار باشد.
حجتالاسلام آلهاشم با بيان اينکه در عصر حکمراني رسانهها، هدايتگر جامعه افکار عمومي نيست، يادآور شد: در اين عصر هر آنچه از ابزار هنر گرفته تا مصاديق جنگ رواني همه به عنوان ابزار در خدمت رسانهها قرار گرفته و رسانههاي گروهي قابليت تعميم حداکثري آنها را در کشورها دارند که بايد مديران اجرايي و رسانهاي به ويژه تشکلهاي صنفي بر اين اصل آگاه باشند تا در ميان خرده روايتها راه گم نکرده و تبديل به مهرههاي بازي نشوند.
وي رسانه را مهم ترين عامل تأثيرگذاري بر افکار عمومي به عنوان يکي از مؤثرترين ابزارهاي ارتباطات اقناعي دانست که نقش بيبديل در تغيير نگرش مردم در حوزههاي مختلف اعم از اقتصادي، سياسي، اجتماعي، فرهنگي و تغيير اولويتها را دارد.
حجتالاسلام آلهاشم با اشاره به اينکه امروز شاهد تحول عميقي در زمينه ظهور جهان نوپديد فراتر از فضاي سايبر و مجازي هستيم که در حال بلعيدن عالم فيزيکي است، ادامه داد: اين وضعيت زيست بوم نويني را بر پايه فناوري، شتاب و همگرايي در حال شکل دادن است که همه رفتارهاي فردي و اجتماعي را در خود جاي داده است و بزرگتر از جهان کنوني است و البته هر مفهوم و پديدهاي در اين عالم داراي بطنهاي مختلف و مصنوعي است.
وي اظهار کرد: جهان سايبري هم اکنون در حال گذار و حرکت به سمت جهان فراتر بوده و هر پديده طبيعي در حال دميدن روح مجازي است و اين موارد غير از کنشگري در عالم فيزيک با روح سايبري، کنش سايبري هم دارند و رسانهها و مطبوعات ما بايد آمادگي لازم را براي ورود به اين جهان جديد داشته باشند.
وي يادآور شد: دسترسي راحت به رسانه به خصوص در بستر شبکههاي اجتماعي نقش حکمراني رسانهاي را کمرنگتر کرده است و در عصري که براي حفظ طولاني مدت قدرت و ثبات سياسي و فرهنگي و حتي اقتصادي نميتوان از خود قدرت استفاده کرد، رسانهها زمينهساز تصاحب افکار عمومي و مشروعيت بخشي قدرت شدهاند و اين نه با زور، بلکه با اقناع افکار عمومي و ارائه روايت غالب به دست ميآيد.
حجتالاسلام آلهاشم اظهار کرد: نيازهاي اصلي جامعه که همان پرسش مردم از حکومت است در قالبهاي مختلف خبري با دولت در ميان گذاشته شده و پاسخ دولتمردان به سوالات مردم دريافت و منتشر ميشود که بيشک عملکرد مطلوب رسانهها در انعکاس مطالبات واقعي مردم در ديدگاه، آرا و دغدغهها لازمه تحقق جامعه مدني است.
امام جمعه تبريز ارتقاي سواد رسانهاي مردم و مسئولان و جهاد تبيين در ميدان جنگ روايتها را لازمه توسعه و پيشرفت همهجانبه کشور دانست.