احرارنيوز:با آغاز ماه مبارک رمضان تغيير اساسي در الگوي غذايي روزه داران به وجود مي آيد که گاه ممکن است فرد روزه دار دچار اختلالاتي همچون يبوست، افزايش فشار خون، بي حوصلگي، عصبانيت و غيره شود، اين در حالي است که تغذيه مناسب روزه داران نه تنها باعث ايجاد اختلال نمي شود بلکه به سلامت بدن کمک شاياني هم مي کند.
ليرضا استاد رحيمي که يک متخصص نغذيه است، ، گفت: به روزه داران توصيه مي شود حتما براي وعده سحري بيدار شوند تا در طول روز با تشنگي و گرسنگي شديد مواجه نشوند.
وي افزود: به روزه داران توصيه مي شود در وعده سحري از تمام گروه هاي غذايي بخصوص سبزيجات و لبيات همچون يک ليوان شير و يا مقداري ماست کم چرب استفاده کنند.
استاد رحيمي با بيان اينکه استفاده از پروتئين زياد در وعده سحري باعث تشنگي در طول روز مي شود، اظهار کرد: مصرف پروتئين باعث افزايش دفعات ادرار و در نتيجه تشنگي فرد مي شود و بهتر است فرد روزه دار در وعده سحري بيش از دو سه تکه گوشت مصرف نکند، همچنين مي توان حبوبات و پنير را جايگزين پروتئين کرد.
وي با تأکيد بر استتاده از مايعات در وعده سحري، عنوان کرد: دوغ، نوشابه و چاي پر رنگ باعث تشنگي در طول روز مي شود و با توجه به اين موضوع، توصيه مي شود در وعده سحري تنها از آب جوش و يا آب خنک استفاده شود، البته بعضي ها تصور مي کنند هر چقدر در وعده سحري آب زياد بخورند در طول روز تشنه نمي شوند، اين باور اشتباه است و در هر شرايطي فعاليت زياد در زير آفتاب و فضاهاي بسته باعث تشنگي مي شود.
اين متخصص تغذيه همچنين استفاده از غذاهايي با چربي متوسط را توصيه کرد و در خصوص استفاده از گروه نان، اظهار کرد: غذاهايي همچون برنج و ماکاروني در وعده سحري در حد متوسط استفاده شود.
استاد رحيمي با اشاره به خالي بودن معده به مدت 17 ساعت، گفت: بهتر است روزه داران با مواد قندي همچون خرما و يا مربا و همچنين يک ليوان آب ولرم افطار کنند و بعد از گذشت نيم ساعت غذا بخورند، در اين صورت فرد دچار اختلالاتي همچون مشکلات گوارشي، افزايش فشار خون و بالا رفتن تپش قلب نمي شود.
اين متخصص تغديه، به آهسته غذا خوردن در وعده افطار تأکيد کرد و افزود: استفاده از آش و يا سوپ هم در افطار توصيه مي شود.
وي خاطرنشان کرد: فرد روزه دار بعد از گذشت چند ساعت بعد از وعده افطار بايد از ميوه جات استفاده کند.