احرار: معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي تبريز اعلام کرد: انواع محصولات و توليدات دارويي، بهداشتي، صنايع غذايي و آشاميدني آذربايجان شرقي به 40 کشور جهان صادر مي شود.
دکتر مسلم نجفي روز چهارشنبه در گفت و گويي تبريز و آذربايجان شرقي را از مهمترين قطب هاي اصلي توليد دارو، لوازم و تجهيزات پزشکي برشمرد و افزود: در سال گذشته افزون بر پنج هزار گواهي بهداشتي براي صادرات انواع محصولات به کشورهاي جهان در قاره هاي مختلف از سوي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي تبريز صادر شده است.
به گفته وي اين محصولات علاوه بر کشورهاي منطقه، آسيا، افريقا و حوزه خليج فارس به کشورهاي پيشرفته مثل کانادا ، فرانسه، آلمان و ژاپن نيز صادر شده که براي اين موضوع کسب مجوزهاي لازم و تاييديه نهادهاي بهداشتي اين کشورها لازم است، البته ارزش صادرات جزو آمار گمرکات بوده و آمار ارزش صادرات در دسترس دستگاه ما نيست.
نجفي از فعاليت يکهزار و 100 واحد توليد کننده صنايع غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي در آذربايجان شرقي خبر داد و اظهار کرد: حجم صادرات اين بخش از اقتصاد استان هزاران تن انواع محصول سلامت محور با استانداردهاي بالاي جهاني را شامل مي شود.
وي اخذ استانداردهاي اروپا و امريکاي شمالي از سوي توليدکنندگان دارو، مواد غذايي و بهداشتي آذربايجان شرقي را نشانه توانمندي و رقابت اين نوع محصولات با توليدات جهاني دانست و بر تقويت فعاليت اين کارخانه ها با اعطاي تسهيلات لازم و کافي و حمايت از آنها تاکيد کرد.
نجفي با بيان اينکه حوزه فعاليت معاونت غذا و دارو در ? مقوله امنيت و سلامت خلاصه مي شود، يادآور شد: غذا و دارو يکي از حوزه هاي بسيار با اهميت و متفاوت از حوزه هاي ديگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي است که در صورت توجه بيشتر مي تواند بخشي از مشکلات اقتصادي کشور را با صادرات مناسب رفع کند.
وي از روساي شبکه هاي بهداشت، بيمارستان ها و مراکز درماني خواست تا با ايجاد و تقويت نيروي انساني، جذب به موقع نيروهاي طرحي(نوعي قرارداد کاري داخل سازماني)، حمايت و تشويق کارشناسان، نظارت جدي در سطح عرضه مواد غذايي و آشاميدني، نظارت بر داروخانه ها، نظارت بر عملکرد واحد امور دارويي و تجهيزات پزشکي بيمارستاتي زمينه هاي بارورتر شدن اين حوزه مهم در سلامت جامعه را فراهم کنند.
نجفي ادامه داد: پرداخت به موقع بدهي شرکت هاي پخش دارويي، نظارت جدي در سطح مراکز عرضه و فروش داروهاي طبي و سنتي و همکاري هاي بيش از پيش روسا و مديران بهداشت و درمان با معاونت غذا و دارو از ديگر مطالبات اين حوزه است.
وي سهيم شدن حوزه غذا و دارو در فرآيند افزايش سطح سلامت جامعه را مهم و با ارزش خواند و گفت: تغذيه و تامين غذاي سالم از اولويت هاي سلامت جامعه و پيشگيري از بيماري ها است که نقش اصلي را در عرصه ايفا مي کند.
نجفي نقش دارو در سلامت عمومي مردم را بسيار مهم دانست و اظهار کرد: درمان قطعي بيماران جز با تجويز منطقي دارو ميسر نبوده و در حقيقت پيشاني سلامت و درمان بيماران تامين دارو است که با تلاش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و دانشگاه هاي علوم پزشکي کمبودهاي قبلي تا حد زيادي فروکش کرده است.
وي يادآور شد: البته هنوز در وضعيت ايده ال نيستيم و اقلام محدود و مقطعي کمبودها را داريم که انشاءالله با تلاش بيشتر تلاش خواهيم کرد براي شهروندان مشکلات جدي ايجاد نشود.
ايرنا