احرار: امام جمعه تبريز و نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي گفت: شوراهاي اسلامي شهرها بايد نقش هدايتگري در مديريت شهري داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمين سيدمحمدعلي آل هاشم در ديدار اعضاي شوراي اسلامي شهر و شهردار تبريز تصريح کرد: شوراها فارغ از دو وظيفه مهم نظارت و تقنين، بايد به ايفاي نقش هدايتي در مديريت شهري بپردازد تا براي رسيدن به پختگي و بلوغ مديريت شهري کمک کند و به نوعي نيروي مکمل مديريت شهري در عرصه خدمت به شمار آيد.
امام جمعه تبريز با بيان اينکه تمرکز بيش از حد شورا در حوزه اجرا و کار ميداني باعث ميشود شورا بهصورت ناخودآگاه از فضاي سياستگذاري و نگرشهاي کلان فاصله بگيرد افزود: اصل اساسي در شورا بايد تمرکز روي رويکردهاي استراتژيک، سياستگذاري، ريلگذاري و برنامهريزيهاي بلندمدت ميان مدت و کوتاه مدت باشد.
وي خاطرنشان کرد: نظارت اعضاي شورا بر عملکرد شهرداري و برنامههاي مديريت شهري با همه کاستيها و نواقص آن ميتواند در شفافيت عملکرد، کاهش فساد، مطالبهگري شهروندان و پاسخگويي مديران شهري مؤثر و مفيد باشد.
وي تقويت شوراها را يک اصل جدي و ضروري براي توسعه سياسي دانست و افزود: اگر شوراي اسلامي شهر شاخصههاي حکمراني خوب از جمله مشارکت، عدالت، شفافيت، کارايي و اثربخشي، پاسخگويي را در سطح قابل قبولي رعايت کند، ميتواند با کاربست ابزارهاي متنوع حکمراني شهري، موجب ترسيم رويکردهاي تحولي در کالبد شهري و برجستهسازي عناصر هويتساز در شهر بشود که برايند آن ظهور تغييرات کيفي در منظر و هويت شهري است.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي گفت: انقلاب اسلامي ايران در واکنش به ناکارآمدي حکومت تمرکزگراي پهلوي و با هدف ايجاد يک حکمراني خوب براي بهبود وضع موجود شکل گرفته و سازوکارهاي مختلفي براي تحقق اين امر در قوانين جمهوري اسلامي پيش بيني شده که يکي از مهمترين آنها تشکيل شوراهاي اسلامي شهر و روستاست.
وي با اشاره به موانع فرهنگي، سياسي و اقتصادي، در دو دهه بعد از انقلاب، تأخير در تشکيل شوراهاي اسلامي مدنظر قانون را يکي از چالشهاي شوراها عنوان کرد و افزود: تشکيل شوراي اسلامي شهر و روستا در راستاي توسعه سياسي کشور و افزايش نقش مردم در اداره شهرها و روستاها به نوبه خود رويدادي مهمي به شمار ميآيد چراکه تحول بينشي و کارکردي که انقلاب نسبت به نقشآفريني مردم در اداره امور کشور در رأس اهداف خود داشت با شروع بکار شوراها اجرايي شد.
حجت الاسلام والمسلمين آل هاشم با بيان اينکه شوراهاي شهر و روستا از مهمترين مظاهر تحقق رويکرد مردميسازي و حلقه پيشرو در مراحل پنجگانه تکاملي انقلاب اسلامي هستند يادآور شد: هرگاه رويکرد مردميسازي به صورت مطلوب و با هدف حل مشکلات زندگي شهروندان محقق شده موجب افزايش سرمايه اجتماعي براي نظام و تحکيم پايهها و استحکام قدرت انقلاب در کشور شده است.
امام جمعه تبريز تشکيل شوراها را در ادامه تعميق و تقويت دموکراسي و افزايش نقش مردم در حکمراني دانست و گفت: گرچه در فرايند تصويب و تشکيل شوراها چالشها و مسائلي وجود داشت اما ميتوان اميدوار بود به مرور زمان و آسيبشناسي آن به شرايط مطلوب برسد.
کد خبر