احرار:معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار آذربايجان شرقي به اتفاقات خوب اقتصادي استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در بيشتر شاخصهاي اقتصادي جزو سه استان برتر کشور شديم و طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه، نرخ رشد 6.3 استان در سال گذشته (اول فروردين تا پايان دي ماه) بالاتر از متوسط کشوري است.
محمد کلامي روز شنبه در گفت و گويي اظهار کرد: آذربايجان شرقي در موضوع سرمايه گذاري، جذب سرمايه خارجي، توليد، توسعه واحدهاي تجاري و صادرات در بدترين حالت جزو سه استان برتر کشور بود و نرخ تورم نيز کاهشي شده و از رتبه چهارم به رده هجدهم رسيده است.
وي با بيان اينکه هشت درصد از رشد صنعتي کشور به آذربايجان شرقي اختصاص دارد، افزود: در کشاورزي نيز اقدامات ارزشمندي در استان انجام شده و مساحت گلخانه هاي موجود با 100 هکتار افزايش به 270هکتار رسيده است.
کلامي به چالش هاي اقتصادي آذربايجان شرقي در سال قبل نيز اشاره کرد و گفت: همخوان نبودن درخواست تسهيلات با منابع مالي بانک ها، کمبود انرژي (برق و گاز)، زيرساخت ها و فروش خام مواد، واحدهاي نيمه تمام، کمبود نقدينگي، ضعف در حوزه گردشگري، فرسودگي حمل و نقل و راننده محور بودن و مدت زمان اجراي پروژه ها از جمله چالش هاي استان در سال گذشته بود.
وي بر تکميل زنجيره هاي ارزش تاکيد کرد و گفت: تلاش خواهيم کرد تا داشته هاي اندک را در جاهايي که برون دهي بيشتر دارند سرمايه گذاري کنيم.وي به هدف تحقق هشت درصدي رشد توليد و کاهش شتاب تورم در استان اشاره کرد و افزود: تکميل زنجيره هاي ارزش با توجه به محدوديت منابع مالي يکي از اولويت هاي اقتصادي استان در سالجاري است و تلاش خواهيم کرد تا داشته هاي اندک را به جاهايي که برون دهي بيشتر داشته باشند از جمله معدن، خودرو، داروسازي، لوازم خانگي، فراورده هاي دامي، چرم، مبلمان، فرآوري محصولات کشاورزي از جمله انگور و صنايع دستي سوق دهيم و تمام فعاليت هاي اقتصادي استان معطوف به اين زنجيره ها خواهد بود.
معاون استاندار همچنين به ظرفيت هاي معدني اين استان اشاره کرد و گفت: تنها 2 درصد ارزش افزوده در استان متعلق به معدن است و دليل آن هم، خام فروشي در اين عرصه است که تلاش خواهيم کرد تا با تکميل زنجيره توليد در اين صنعت و همچنين احيا واحدهاي راکد و نيمه راکد، سهم معدن در ارزش افزوده اقتصاد استان را پررنگ تر کنيم.
2300واحد توليدي با پيشرفت 6درصد در آذربايجان شرقي وجود دارد
کلامي از وجود 2هزار و 300 واحد توليدي با پيشرفت فيزيکي بالاي 60 درصد در استان خبرداد و گفت: براساس اولويت ها و در راستاي تکميل زنجيره توليد در استان، 50 درصد اين واحدها را وارد مرحله توليد خواهيم کرد.
وي با بيان اينکه برنامه هاي ترسيم شده براي سال اول پس از سفر هيات دولت به استان در حوزه هاي جهاد کشاورزي، ميراث فرهنگي و صنعت محقق شده است، افزود: از 12 هزار ميليارد توماني که براي اين حوزه هاي تخصيص يافته بود پنج هزار ميليارد تومان جذب و پرداخت شده است و پيگير مصوبات سفر رييس حجمهور به ويژه در موضوع مس سونگون ورزقان هستيم.
کلامي بر توسعه تجارت خارجي، پيگيري ابرپروژه ها و مشارکت دادن بانوان در اقتصاد و رساندن آن از 15 درصد به 20 درصد نيز تاکيد کرد و گفت: تنوع بخشي به شيوه هاي تامين مالي و توسعه زيرساخت هاي حمل و نقل نيز در راستاي تحقق رشد هشت درصدي در دستور کار تيم اقتصادي استان قرار دارد.