احرارنيوز:پانزدهمين دوره مسابقات بينالمللي کتابهاي آشپزي گورمند خرداد ماه امسال در شهر يانتاي کشور چين برگزار شد که براي نخستين بار يک کتاب ايراني از بين 26 هزار عنوان اثر از کشورهاي دنيا، توانست عنوان برتر اين مسابقات را از آن خود کند.
سميرا جنتدوست که خرداد امسال در آخرين دوره مسابقات جهاني گورمند توانست رتبه بهترين کتاب «آشپزي ملل» جهان را در بين 26 هزار عنوان کتاب آشپزي ديگر به دست آورد،گفت: زماني که تصوير روي جلد کتابم به عنوان کتاب برتر بخش نهايي اين مسابقه به نمايش درآمد و مدير گورمند اسم ايران را به عنوان مقام اول جهان اعلام کرد و براي دريافت جايزه به روي صحنه رفتم، احساس ورزشکاراني را درک کردم که پس از دريافت مدال، پرچم کشورشان را در آغوش ميفشارند و اشک ميريزند.
جنت دوست با بيان اينکه در بين 6 کتاب رسيده به بخش نهايي اين مسابقات رقيباني از کشورهاي آمريکا، کانادا، پرو، برزيل و چين داشته است، افزود: مهمترين دليل خوشحاليام از کسب اين جايزه به اين دليل است که توانستم براي اولين بار پرچم کشورم را در اين مسابقات به اهتزار درآورم و در بين کتابهاي جهان آن هم با استانداردهاي بالا مقام نخست را به دست آورم.
اين پژوهشگر عرصه غذاي ايراني که به خاطر دستور پخت غذاهاي بينالمللي، توانست جايزه اول پانزدهمين مسابقات کتابهاي آشپزي جهان را از آن خود کند، افزود: با اينکه کتابم بين 6 کتاب فيناليست قرار داشت اما نميتوانستم تصور کنم که جايزه برتر مسابقات به دستورالعملهاي کتاب من خواهد رسيد چراکه کتابهاي ديگر بخش نهايي نيز از کيفيت بسيار بالايي برخوردار بودند و بهترين سر آشپزهاي معروف دنيا در اين مسابقه حضور داشتند.
وي افزود: هيجانم باعث شد در اولين لحظاتي که براي کسب جايزه روي صحنه رفتم به زبان ترکي حرف بزنم زيرا در لحظات شادي و خوشحالي انسان با زبان مادرياش صحبت ميکند.
بانوي اول آشپزي ايران که حدود 20 سال پيش فعاليت خود را در تبريز آغاز کرد، افزود: تبريکات و مهرباني هموطنان ايراني و همشهريان تبريزيام مثل هميشه برايم روحيهآور بوده است.
مؤلف کتاب «آشپزي مدرن پانيذ»، گفت: تصميم دارم بعد از ماه مبارک رمضان در شهرهاي بزرگ ايران و به خصوص در تبريز طي مراسمي در بين علاقهمندان خود حضور يابم.
گفتني است، مراسم اختتاميه پانزدهمين دوره مسابقات بينالمللي کتابهاي آشپزي گورمند خرداد ماه امسال در شهر يانتاي کشور چين برگزار شد و براي اولين بار يک کتاب ايراني در رقابت با 7 کتاب رسيده به بخش نهايي بين 205 ناشر از کشورهاي مختلف و بين 26 هزار عنوان کتاب، توانست عنوان برتر اين مسابقات را از آن خود کند
.