رئيس کل دادگستري آذربايجان شرقي از صدور احکام و مجازاتهاي جايگزين حبس در راستاي حفاظت از منابع طبيعي خبر داد.
موسي خليل اللهي در نشست مشترک با مديرکل و مسئولان اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان شرقي افزود: بايد به حفظ منابع طبيعي به عنوان يک امر الهي و حياتي نگاه کنيم، در غير اين صورت موفق نميشويم. ما هم از لحاظ شرعي و هم قانوني موظف هستيم تا از انفال الهي و منابع طبيعي به عنوان حقوق عامه مردم حراست کنيم.
وي ادامه داد: ما هر چقدر بتوانيم در پيشگيري از تخريب منابع طبيعي و جرايم مشابه پيشگيري کنيم، از پيامدهاي بعدي اين تخلفات و جرايم کاسته خواهد شد، چرا که در اصل وقتي درختي قطع شود و يا در حوزه حفاظت محيط زيست حيات وحشي شکار شود، با جريمه و زندان اين خسارتها به طبيعت جبران نخواهند شد.
خليل اللهي پيشنهاد داد تا گشتهاي تلفيقي منابع طبيعي، امور اراضي و حفاظت محيط زيست تشکيل شود تا کار پيشگيري و نظارت ميداني بر عرصهها با قدرت بيشتري به انجام برسد.
وي در ادامه بر برخورد قاطع با متخلفان در حوزه منابع طبيعي تأکيد کرد و گفت: در برخورد با متخلفان و اجراي احکام مجرمان در حوزه منابع طبيعي بايد بسيار جدي عمل کنيم، همکاران منابع طبيعي هم در مستندسازي جرايم شکل گرفته بايد بيشتر تلاش کنند تا قضات در صدور احکام با قدرت بيشتري بتوانند اقدام کنند. من در اين زمينه پيشنهاد ميدهم تا کميتهاي براي پيگيري اجراي احکام منابع طبيعي تشکيل يابد.
اين مقام قوه قضائيه بر ضرورت فرهنگسازي براي حفاظت از منابع طبيعي و محيط زيست تأکيد کرد و افزود: تا فرهنگ حفاظت از طبيعت در عام مردم نهادينه نشود، چرخه تخريب منابع طبيعي ادامه خواهد يافت. فرهنگسازي يک برنامه طولاني مدت است و مردم بايد خودشان اراده کنند تا از منابع طبيعي و محيط زيست که متعلق به خودشان و نسلهاي آينده است حفاظت کنند.
خليل اللهي گفت: بايد از قدرت فضاي مجازي و مشارکت مردم براي فرهنگسازي در اين زمينه استفاده کرد.
وي در پايان از صدور احکام و مجازاتهاي جايگزين حبس در راستاي حفاظت از منابع طبيعي خبر داد و افزود: پيشنهاد مديرکل محترم منابع طبيعي و آبخيزداري استان در اين خصوص بسيار خوب است و ما در اين زمينه اقدام خواهيم کرد تا از خدمات عمومي رايگان محکومان قضائي در راستاي طرح کاشت يک ميليارد درخت و حفاظت از منابع طبيعي استفاده شود.