1401/12/15 - 16 : 42
کد خبر: 35156
مرگهايي داريم که اگر نيرو داشتيم اتفاق نمي افتادند
احرار: رييس سازمان نظام پرستاري با تاکيد چند باره بر موضوع کمبود نيروي پرستاري در کشور، به موضوع استخدامهاي جديد در وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: از ??هزار نيروي جديد که وزارتخانه در مسير جذب آنهاست، سهم پرستاران تنها ?هزار نفر است.
، محمدميرزابيگي در نشست خبري، گفت: تقريبا در ماههاي پاياني دوره پنجم سازمان هستيم. با شروع اين دوره طرح قاصدک که يکي از مشکلات جدي پرستاران بود را توانستيم با رايزني و پيگيري به گونهاي حل کنيم که مشروعيت نرمافزار قاصدک از بين برود؛ چون يک روش پرداخت نبود و صرفا يک نرم افزار بود و در حوزه کارانه و اضافه کار پرستاران را متضرر ميکرد. بنابراين از آن پس کارانه و اضافه کار از هم جدا شد.
وي افزود: قبل از کرونا موضوع معوقات طولاني پرستاران که گاها بيش از 14 ماه بود از مشکلات جدي پرستاران بود؛ براي رفع اين معضل سال 98 با سازمان برنامه و بودجه توافق کرديم و مبلغ 20 هزار ميليارد تومان براي جبران معوقات گرفته شد که دانشگاهها پول را پرداخت کنند.
فصل دهم قانون خدمات کشوري نيز در سال 99 اجرا شد و نه تنها در حقوق پرستاران بلکه در حقوق کل کارکنان وزارت بهداشت اثرگذار بود. همچنين اجراي فوقالعاده ويژه وزارت بهداشت، شامل پرستاران هم شد گرچه طراح و پيگير آن سازمان نظام پرستاي بود.
او تاکيد کرد: اخذ مجوزهاي استخدامي سال 99کار ديگري بود که انجام داديم و بر اساس آن مجوز استخدام 52 هزار و 200 نفر براي کل کادر درمان گرفته شد که 45درصد آن تعداد شامل گروه پرستاري شد. اما از سال 99 تاکنون هيچ مجوز استخدامي اختصاصي براي وزارت بهداشت نداشتهايم.
ميرزابيگي ادامه داد: البته دو اتفاق در مجلس افتاد که شامل حال پرستاران هم شد و آن قانون به کارگيري و تغيير وضعيت فرزندان ايثارگران بود که شامل تمام شاغلين فارغ از نوع کارشان بود. از طرفي اتفاق جديدي افتاد که سازمان دخيل است تا مشمولين تغيير و تبديل وضعيت قانون ساماندهي کارکنان دولت را در نظام سلامت هم بياوريم و اين قانون هم در مسير تاييد شوراي نگهبان است.
وي افزود: در مورد ?? هزارنفر جذب نيرو هم که وزارت بهداشت ميگويد در مسير استخدام آنها است هنوز عملا اتفاقي نيفتاده و اين تعداد هم براي تختها و بيمارستانهاي تازه تاسيس و توسعه يافته است. البته نکته مهم اين است که تنها 50درصد اين تعداد کارکنان بهداشتي _ درماني هستند که از همين تعداد هم مجددا 50درصد قرار است پرستار باشند؛ يعني جذب حدود 5000نفر پرستار. اينکه دوستان وزارتخانه ميگويند مجوز استخدام براي 25 هزار پرستار است، درست نيست و نبايد اين کار به اسم پرستاري تمام شود اما سهم آنها اين تعداد باشد. تعدادي که دوستان وزارتخانه ميخواهند از پرستاران استخدام کنند مانند يک ليوان آب در مقابل يک کوير تشنه است. ما در استخدام ساير گروهها بخيل نيستيم اما ميگوييم کاري نکنيد که به نام پرستاران باشد ولي به کام ديگران تمام شود.
او به معضل کمبود نيروي پرستاري پرداخت و گفت: اگر ما دغدغه تعداد پرستار را داريم به خاطر اين است که مردم از اين کمبود آسيب ميبينند.
بايد به ازاي هر تخت بيمارستاني در 24 ساعت شبانه روز با احتساب شيفتها 2.5 نفر پرستار داشته باشيم که چنين نيست. حتي در بيمارستانهايي در شمال شهر تهران گاهي0.5 نفر پرستار به ازاي هر تخت داريم. به خاطر نبود نيرو گاهي مرگ و ميريهايي داريم که اگر نيرو داشتيم اتفاق نميافتاد و مردم بايد از حقوق خود دفاع کنند.
ميرزابيگي، ادامه داد: کار بعدي عملياتي کردن قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري بود که با ورود مقام معظم رهبري و پيگيريهاي صورت گرفته، انجام شد. آيين نامهها و تعريف K پرستاري، ارزش نسبي خدمات، تعريف بستههاي خدمتي پرستاري انجام شد. K پرستاري برابر با ساير گروههاي پروانهدار است که امسال ????? تومان بود. ارزش نسبي مبتني بر اين K در بخشهاي باليني و بستري طبق قانون، بسته خدمتي است. ارزش نسبي در بخشهاي ستارهدار مانند بخشهاي دياليز، آنژيوگرافي، شيمي درماني و... به صورت تخت_بيمار است و در بخشهاي سرپايي به صورت موردي و به ازاي هر خدمت است. اين امر در آيين نامهها آمد و دستورالعملها به بيمارستانها صادر شد که شامل دستورالعمل رسيدگي به اسناد، دستورالعمل ثبت خدمات پرستاري در HIS بيمارستاني و دستورالعمل بازتوزيع بود.
او تاکيد کرد: اين دستورالعملها با همکاري بيمهها تدوين و از تيرماه ابلاغ شد، اما نقد جامعه پرستاري اين است که چرا ثبت خدمات پرستاري در HISهاي بيمارستاني که کاري ساده است، تاکنون در هيچکدام از بيمارستانهاي دانشگاهي عملي نشده است؟ اگر کميته نظارتي تشکيل ميشد يا اينکار برون سپاري شده بود، حتما کار تمام شده بود. چندين بار به وزارت بهداشت اين گلايه را اعلام کرديم و حتي گفتيم براي تقويت HIS ها کمکشان ميکنيم اما اتفاقي نيفتاد. آيا همان عزم 15 ساله که براي نهايي نشدن قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري وجود داشت، اکنون اين مشکل را سبب شده است؟ اکنون چرا دستورالعملهاي ابلاغي اجرا نميشود؟ اين چه عزمي است که قانون تعرفهگذاري خدمات پرستاري حتي با ديده شدن اعتبارات بازهم درست اجرا نميشود؟
وي افزود: براي روز پرستاري يک کارهايي کردند اما در مورد تامين اجتماعي هيچ اتفاقي نيفتاد. آن پرداختها اجراي قانون تعرفهگذاري نبود، مبداء اجراي قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري اول دي ماه سال 1400 است. چرا نبايد کميته نظارتي اجراي قانون تشکيل شود؟ بارها مکاتبه کرديم اما پاسخ ما سکوت است.
انتهاي پيام/
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: